Χάινς: “Έφυγα γιατί…”

“Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει ως τώρα. Στον Ολυμπιακό πέρασα τα δύο καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Συζήτησα πολύ με την οικογένειά μου και ανθρώπους που εμπιστεύομαι και αποφάσισα πως το καλύτερο για μένα ήταν να προχωρήσω στην καριέρα μου.

Τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σε μια φάση ως οργανισμός που θα μπορώ να συνεχίσω να είμαι ευτυχισμένος και πετυχημένος. Ένιωθα ανασφάλεια για αρκετά πράγματα“, είπε αρχικά ο Αμερικανός άσος στον “Πρωταθλητή”.

Για τις κατηγορίες πως έφυγε για τα λεφτά, είπε: “Οι περισσότεροι λένε πως όλα έγιναν για τα λεφτά. Έτσι είναι η ζωή. Όταν ήρθα στην ομάδα νομίζω κανείς δεν ενθουσιάστηκε, αλλά εγώ ήξερα σε ποια ομάδα ερχόμουν και είχα αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να τα δώσω όλα. Όσο έπαιζα δεν σκεφτόμουν το συμβόλαιό μου που δεν ήταν μεγάλο, όπως δεν το σκεφτόταν και ο κόσμος. Τώρα όλοι συζητάνε γι’ αυτό. Δεν είναι τόσο απλό το όλο θέμα. Είναι πολύ πιο περίπλοκο. Και δεν έχω απαίτηση από τον πολύ κόσμο να το συνειδητοποιήσει αυτό. Όταν πρόκειται για τις ζωές των άλλων κι όχι τη δική σου, όλα μοιάζουν πιο εύκολα“.

Για τις συνομιλίες με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, είπε: Μου μίλησαν ωραία οι πρόεδροι. Μου ζήτησαν να τους πω πόσα χρήματα θέλω για να μείνω και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να διαπραγματεύομαι προσωπικά για χρήματα. Αυτή είναι δουλειά των ατζέντηδων. Με ρώτησαν συγκεκριμένα για το ποσό και απάντησα κατά προσέγγιση και με βάση τις προτάσεις που είχα και ήταν αρκετές. Είπα στους προέδρους ότι πάνω-κάτω τόσα είναι τα χρήματα με τα οποία θα είμαι ικανοποιημένος.

Μετά την πρώτη πρόταση που έγινε την επόμενη μέρα που βρεθήκαμε, δεν είχα καμία ενημέρωση και καμία επικοινωνία με τον Ολυμπιακό. Σάββατο μιλήσαμε, Τρίτη έφυγα και μέχρι την Πέμπτη που απάντησα στην ΤΣΣΚΑ δεν μίλησα με κάποιον από την ομάδα. Για σχεδόν μια εβδομάδα δεν είχα νέα από τον Ολυμπιακό. Ο καιρός πέρασε, απέρριψα κι άλλες προτάσεις και η ΤΣΣΚΑ με περίμενε τρεις εβδομάδες.

Εκείνη την Πέμπτη με πήρε ο ατζέντης μου, μου είπε πως η ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να περιμένει άλλο και θα προχωρήσει το σχεδιασμό της. Μου είπα πως αν δεν τους απαντήσω θα υπογράψουν άλλο ψηλό. Συζήτησα λίγο με την οικογένειά μου κι εκείνη τη μέρα είπα το ‘ναι’ στην ΤΣΣΚΑ. Η απόφασή μου ήταν 100% δική μου και της οικογένειάς μου, κανενός άλλου. Την Πέμπτη είπα ναι και το πρωί της Παρασκευής ξύπνησα και βρήκα στο mail μου την πρόταση του Ολυμπιακού. Όταν είδα αυτό το mail, είχα ήδη δώσει το λόγο μου στην ΤΣΣΚΑ και τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους

Για το αν ενοχλήθηκε για το μικρό του συμβόλαιο και τη μη πρόωρη ανανέωσή του, δήλωσε: Προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι και να μη με επηρεάζει. Για πολύ καιρό δεν μπορούσα να σκεφτώ τον εαυτό μου εκτός Ολυμπιακού. Αν ο Ολυμπιακός είχε έρθει με μια καλή προσφορά όπως ένιωθα τότε, δεν νομίζω να είχα βγει ποτέ ελεύθερος στην αγορά. Το είπα τότε στον ατζέντη μου πως θα ήθελα να ανανεώσω για κάποια χρόνια ακόμη με καλύτερους οικονομικούς όρους, πριν ξεκινήσει η σεζόν. Είπαν ότι δεν είναι στη φιλοσοφία τους να διαπραγματεύονται με κανέναν αθλητή πριν τελειώσει το συμβόλαιό του.

Περίπου δυο μήνες μετά ήρθαν και μου είπαν να μιλήσουμε για ανανέωση. Τους είπα ένα νούμερο πολύ προσιτό, καμία σχέση με τα χρήματα που μου πρότεινε στο τέλος ο Ολυμπιακός. Πολύ λιγότερα. Μου αντιπρότειναν ένα πολύ μικρότερο ποσό και είπα όχι. Πέρασαν κι άλλοι μήνες, άλλαξα μάνατζερ και τέλη Γενάρη-Φλεβάρη ήρθαν και μου είπαν ότι δέχονται να υπογράψουμε με τα χρήματα που είχα ζητήσει στην αρχή της σεζόν. Τότε τους είπα ότι εδώ που φτάσαμε είναι καλύτερο να περιμένουμε το τέλος της σεζόν για να μείνω αφοσιωμένος στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονταν και επειδή μια τέτοια εξέλιξη θα επηρέαζε αρνητικά τα άλλα παιδιά“.

Για το αν έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό, είπε: “Όχι, δεν έπαιξαν μεγάλο ρόλο αυτά τα συμβάντα. Αυτό επηρέασε τους γονείς μου γιατί φοβόντουσαν για τη σωματική μου ακεραιότητα. Εγώ είχα συνηθίσει. Η αφοσίωσή μου στην ομάδα ήταν τέτοια που δεν με ένοιαζε. Οι δικοί μου όμως δεν ήθελαν να ρισκάρω ξανά“.

Για τα μηνύματα, θετικά και αρνητικά, που έχει εισπράξει, τόνισε: “Έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Δεν μπορώ να εκφράσω όσα αισθάνομαι. Είναι πολύ περίεργο. Είναι σκληρό να σε κρίνουν όταν δεν σε ξέρουν. Μου γράφουν ότι είμαι ψεύτης, ότι πρόδωσα την ομάδα και τους ίδιους. Υπάρχουν και κάποια πιο ακραία. Με επηρεάζει όλο αυτό πάρα πολύ. Μου δημιουργεί στενοχώρια και θλίψη. Δεν μπορώ να αποδείξω πως δεν είμαι αυτός που λένε. Προσπαθώ να κρατάω τα καλά μηνύματα. Από τα υπόλοιπα, κάποια με ενοχλούν και κάποια με θυμώνουν. Δύο χρόνια σε ποια ομάδα ήμουν; Δεν τα έδωσα όλα; Δεν κατέθεσα την ψυχή μου στο γήπεδο; Δεν βοήθησα με όσες δυνάμεις είχα για να πάρει χαρά αυτός ο κόσμος; Νιώθω ότι απογοήτευσα πολύ κόσμο και δεν μου έχει ξανασυμβεί“.

Για το τι κρατάει από τον Ολυμπιακό, είπε: “Ευχαριστώ πολύ τους προέδρους και τον κ. Σκινδήλια και έχει μεγάλη αξία τι λένε για μένα παρότι έφυγα. Αυτοί μου έδωσαν την ευκαιρία να αλλάξω επίπεδο στην καριέρα μου και να παλέψω για κάτι καλύτερο. Αυτό δεν θα το ξεχάσω. Ο Ολυμπιακός μού πρόσφερε πάρα πολλά. Ό,τι κι αν έγινε, το όνειρο που ζήσαμε όλοι μαζί στον Ολυμπιακό θα μείνει για πάντα ζωντανό“.

Για το νέο κεφάλαιο ΤΣΣΚΑ, είπε: “Η ΤΣΣΚΑ με πίστεψε πάρα πολύ, με σεβάστηκε απόλυτα και φαίνεται πως έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Θέλω να κερδίζω τίτλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό για έναν αθλητή. Το κλαμπ έχει σπουδαία οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σημαντικός ήταν για μένα ο τρόπος που μου μίλησε ο κόουτς Μεσίνα“.