Φαν ντεν Μπρομ: “Έχει μεγάλη ποιότητα ο Ολυμπιακός”

70b74974bc7df553658f96482920fb69_M

Σοβαρό αντίπαλο χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο τεχνικός της Άντερλεχτ, Γιον φαν ντεν Μπρομ, ο οποίος τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν μεγάλη ποιότητα και γρήγορους επιθετικούς.

“Παρακολουθήσαμε αρχικά τον Ολυμπιακό στο φιλικό που παίξαμε τον Αύγουστο. Θα υπάρχουν αρκετά κοινά με εκείνο το ματς, γιατί και οι δύο ομάδες το είχαμε αντιμετωπίσει τότε σαν τεστ για το Champions League. Είδαμε και τον αγώνα του με την Παρί, που ήταν διαφορετικός σε κάθε ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια έχασε το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη και θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά από ένα κακό αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό ματς τόσο για μας όσο και για τον Ολυμπιακό. Καμία ομάδα δεν είναι ξεγραμμένη στον όμιλο μετά από μία αγωνιστική.

 

Εμείς πρέπει να κερδίσουμε. Όμως θα πρέπει να παίξουμε με σύνεση. Αν χάσουμε, μειώνονται πολύ οι πιθανότητες ακόμη και για την τρίτη θέση. Θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι σε όλη τη διάρκεια του ματς, ακόμη κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ.

 

Το παιχνίδι διαρκεί 90 λεπτά. Είναι καλός ο ενθουσιασμός από την έδρα, αλλά θέλω ασφάλεια. Στόχος μας είναι η νίκη και θα παρατάξω την ομάδα με αυτό το σκεπτικό”,υποστήριξε αρχικά ο Βαν ντε Μπρομ στην συνέντευξη Τύπου.

 

Για τους Μίτροβιτς και Κλιεστάν, ο τεχνικός της Άντερλεχτ τόνισε τα εξής:

 

“Ο Μίτροβιτς δεν ξεκουράστηκε. Έκανε προσωπική προπόνηση (σ.σ. αντιμετωπίζει ποινή τριών αγωνιστικών και δεν έπαιξε κόντρα στην Λιρς). Από προχθές είναι και πάλι στην ομάδα και θα αγωνιστεί κανονικά. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοσή του Κλιεστάν την Κυριακή. Δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ποιότητας. Ο Κλιέσταν ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα για να έχει την απόδοση που απαιτείται και είμαστε χαρούμενοι για αυτό”.

 

Όσον αφορά το πως θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας:

 

“Αναλύσαμε τον αντίπαλο και θα καταστρώσουμε κάποιο σχέδιο για να κερδίσουμε. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε όμως, γιατί ο Ολυμπιακός έχει γρήγορους παίκτες στην επίθεση και βάσει αυτού του σχεδίου θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Από τη στιγμή που παίζουμε εντός έδρας έχουμε το πλεονέκτημα. Τα σχέδιά μας μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια του ματς. Όμως τα αρχικά μας πλανά θα αφορούν τον τρόπο που θα φτάσουμε στη νίκη.

 

Το παιχνίδι είναι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη. Οπότε οι προπονητές πρέπει να εξηγήσουν στους παίκτες ότι σημασία έχουν και τα 90 λεπτά και ότι πρέπει να βγάλουν ηρεμία μες στον ενθουσιασμό τους. Το αν θα παίξουμε με έναν ή δύο αμυντικούς μέσους  εξαρτάται από τον ίδιο αντίπαλο και καλό είναι να υπάρχει ένας συνδυασμός της άμυνας και της επίθεσης”.