Τσόρι: “Μπορούμε όπως η Ζενίτ”

chori_goal

Ο Αργεντινός τόνισε ότι με δουλειά και τύχη οι Πειραιώτες μπορούν ΚΑΙ ευρωπαϊκή διάκριση.

Ποιό από τα δυο ματς με τη Μπενφίκα και το ένα με τον ΠΑΟΚ σου έμεινε περισσότερο στη μνήμη και γιατί;

Και τα τρία παιχνίδια ήταν δύσκολα. Περισσότερο με την Μπενφίκα επειδή παίξαμε με μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και ειδικά το πρώτο γιατί πέτυχα και γκολ. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο ομάδες ήταν δύσκολες και έπρεπε να παλέψουμε για να τα καταφέρουμε“.

Περιμένατε τόσο εύκολη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ;

Δεν θεωρώ ότι ήταν εύκολη νίκη, αλλά εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και όταν είμαστε μπροστά στο σκορ είναι δύσκολο για τον αντίπαλό μας να κάνει την ανατροπή. Θεωρώ ότι ήμασταν καλοί, αν και μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα“.

Ποιές οι ομοιότητες και οι διαφορές του Ολυμπιακού, με Ρίβερ Πλέιτ, Ζενίτ, Ρούμπιν και Βαλένθια;

Δεν κοιτώ τις διαφορές και τις ομοιότητες, θέλω να ζήσω τη στιγμή 100% στην κάθε ομάδα που είμαι, προσπαθώ να καταλάβω ότι κάθε ημέρα είναι διαφορετική και να δίνω όλες τις δυνάμεις μου για το καλύτερο“.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει ευρωπαϊκή διάκριση, όπως η Ζενίτ;

Αναμφίβολα ναι. Αυτός είναι  στόχος του κάθε ποδοσφαιριστή, να καταφέρει τα πάντα να στοχεύει  σε όλους τους τίτλους, αρκεί να δουλέψουμε σκληρά και να έχουμε λίγη τύχη. Είμαι σε μια μεγάλη ομάδα, σε ένα μεγάλο κλαμπ και μπορούμε να τα καταφέρουμε“.

Ποιός ρόλος σου αρέσει περισσότερο, του επιτελικού χαφ ή του παίκτη πίσω από τον σέντερ φορ;

Πάντα έπαιζα πιο ελεύθερα πίσω από τον επιθετικό. Ο ρόλος μου ήταν πιο ελεύθερος, δεν έπρεπε να μαρκάρω τόσο πολύ, να συμμετέχω στην άμυνα. Το ποδόσφαιρο όμως αλλάζει και σιγά-σιγά έχω αλλάξει και τον τρόπο παιχνιδιού μου και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο συμμετέχω και ως χαφ“.

Έχει περιθώρια βελτίωσης ο Ολυμπιακός;

Πάντα υπάρχουν περιθώρια και να συνεχίσουμε την ομαδική προσπάθεια και την καθημερινή δουλειά. Ακόμη δεν έχουμε κερδίσει τίποτα“.

Με ποιόν συμπαίκτη σου συνεργάζεσαι καλύτερα και η γνώμη σου για τον Κώστα Μήτρογλου;

Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον, για λόγους σεβασμού. Είμαστε ένα σύνολο. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για τον Μήτρογλου, όλοι βλέπουν ότι είναι σε τρομερή φόρμα και μακάρι να συνεχίσει έτσι για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό“.

Θα ήθελες όταν φύγεις από τον Ολυμπιακό να σε θυμούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως τον Φούνες, τον Σούρερ, τον Γκαλέτι;

Θα ήταν πολύ ωραίο να με θυμούνται, αλλά ελπίζω αυτό να μη συμβεί άμεσα, αλλά μετά από πολλά χρόνια“.