Τρομοκράτης, με μπλόκ αποδείξεων…

djebbour

Παρελθόν πρέπει να θεωρείται ο Αλγερινός επιθετικός της ομάδας μας, Ράφικ Τζιμπούρ. Το alter ego του επίσης Αλγερινού Τζαμέλ Αμπντούν, βρίσκεται με ”ενάμισι πόδι” εκτός Πειραιά. Το θέμα είναι , πως αυτό δεν εκπλήσσει σχεδόν κανέναν.
Μεσούσης της περσινής σεζόν, ο Ραφίκ είχε ήδη (εκ)δηλώσει την πρόθεσή του για μετακίνηση σε Γαλλικό, κατά προτίμηση , σύλλογο. Μόνο που, αφενός οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Θρύλου έτρεχαν και αφετέρου δεν έφτασε στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας ποτέ ικανοποιητική πρόταση, ώστε η διοίκηση του συλλόγου μας να συναινέσει για πιθανή μεταγραφή. Ταυτόχρονα, η αγωνιστική απόδοση του ”τρομοκράτη” έκτοτε, κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η σκέψη μετακίνησής του σε σύλλογο του εξωτερικού είχε -και έχει- καταλάβει το μυαλό του.

Το ευτύχημα στην συγκεκριμένη υπόθεση, είναι η ίδια η φετινή μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού μας. Επειδή εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία ”το μοναστήρι να είναι καλά”, οι ιθύνοντες έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει μεγάλα ονόματα του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως ο Κροάτης Μλάντεν Πέτριτς για την περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής κρούσης μας. Παράλληλα, εξετάζονται τουλάχιστον άλλες 3 περιπτώσεις επιθετικών για να πλαισιώσουν τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος μοιάζει έτοιμος να αναδειχθεί σε ηγετική μορφή της εμπροσθοφυλακής των νταμπλούχων Πειραιωτών.

Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας, θα πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Αλγερινός, ο οποίος ήρθε με χαμηλότατο συμβόλαιο από την ΑΕΚ στο λιμάνι, προσέφερε στον Ολυμπιακό μας, όμως άλλο τόσο -και περισσότερο- επωφελήθηκε και ο ίδιος, με την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος γύρω από την μέχρι τούδε ”τελειωμένης” καριέρας του. Και μόνο ότι μέσω των εμφανίσεών του ανάγκασε όλο τον Τύπο της χώρας του να εξαπολύει μύδρους κατά του ομοσπονδιακού προπονητή της Αλγερίας, Χαλίλχοτζιτς, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Παρόλα αυτά, το να έχεις στις τάξεις σου έναν εκ γενετής ιδιόρρυθμο παίκτη που θα αγωνίζεται με βαριά καρδιά στην ομάδα σου , βαριανασαίνοντας που δεν κατέληξε σε σύλλογο του εξωτερικού, μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα στα σωθικά των αποδυτηρίων σου. Καλά και άγια τα γκόλ, αλλά επειδή στον ομαδικό αθλητισμό οι έννοιες ”πειθαρχία” και ”σωστά αποδυτήρια” είναι το Α και το Ω, αν φέρει καλή πρόταση ο Τζιμπούρ, στο καλό και να μας γράφει. Η διοίκησή μας, εξάλλου, μας έχει επιτρέψει να είμαστε με ψηλά το κεφάλι με τις μέχρι τώρα κινήσεις της.

Και εν πάση περιπτώσει, ο Θρύλος δεν χάθηκε ούτε καν όταν σταμάτησαν ή αποχώρησαν παίκτες του βεληνεκούς ενός Τζόρτζεβιτς , ενός Ζιοβάνι και ενός Αλεξανδρή. Αλίμονο , αν τα βάψουμε μαύρα για τον Τζιμπούρ. Στην τελική, υπάρχει ένας Κώστας ”από πίσω” (λέγε με Μήτρογλου) να τον πιεις στο ποτήρι. Ποιος ξέρει, ίσως η ένδειξη εμπιστοσύνης που αποζητά ο πιστολέρο, έρθει από σπόντα. Ας είναι, για ένα Ελληνόπουλο, που για να βρούμε επιθετικό συμπατριώτη μας, με την έφεσή του στο σκοράρισμα, θα πρέπει να ανατρέξουμε στον Αλέκο Αλεξανδρή και τις εποχές με Ντούσαν στον πάγκο μας. Και να θυμάστε , ότι όσο στο τιμόνι μας είναι οπαδοί (Μαρινάκης) και όχι εντολοδόχοι (Αλαφούζοι και σία), θα ισχύει πάντα το ” και από καλόγερους, ένα σωρό”…

RedBoss7