Τι γίνεται με Σιόβα, Τάτο και Φετφατζίδη

Οι μετοχές του Ολυμπιακού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχουν ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αφού οι ερυθρόλευκοι έχουν κλείσει σημαντικά deal με πώληση ποδοσφαιριστών στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Ιταλία-Τοροσίδης, Αγγλία-Μιραλάς, Ριέρα-Τουρκία).

Όπως είναι λογικό τα μάτια ευρωπαϊκών συλλόγων είναι στραμμένα στους πρωταθλητές Ελλάδας που είναι ανοιχτοί σε προτάσεις για παίκτες τους, αρκεί βέβαια να καλύπτουν τις απαιτήσεις τους.

Την τελευταία βδομάδα τρεις Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού “παίζουν” δυνατά στο εξωτερικό, με δημοσιεύματα μάλιστα να κάνουν λόγο για έντονο ενδιαφέρον (όχι όμως, ακόμα, επίσημη πρόταση σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες).

Ξεκινάμε με τον Δημήτρη Σιόβα. Για τον Έλληνα αμυντικό υπήρξε πρόταση τον Γενάρη, χωρίς ωστόσο να κλείσει το deal. Το ενδιαφέρον συνεχίζεται και το καλοκαίρι με την Σταντάρ Λιέγης να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ετοιμάζει πρόταση για τον 25άχρονο άσο.

Στο Βέλγιο μάλιστα συνδέουν το όνομα του Σιόβα με αυτό του Μπατσουαγί, ο οποίος είναι κοντά στην μεταγραφή του στην Σουόνσι και την Πρέμιερ Λιγκ με 3 εκ. ευρώ. Μέρος των χρημάτων, σύμφωνα με τους Βέλγους πάντα, είναι πιθανό να πάει στον Ολυμπιακό για τον Έλληνα στόπερ (περίπου 1.5 εκ. ευρώ).

Ο επόμενος ποδοσφαιριστής που απασχολεί έντονα σύλλογο του εξωτερικού είναι ο Ανδρέας Τάτος. Επίσημη πρόταση ακόμα δεν υπάρχει για τον 24άχρονο μέσο, όμως γραφείο μάνατζερ με έδρα την Ιταλία “εργάζεται” γύρω από το ενδιαφέρον της Κάλιαρι και μίας ακόμα ομάδας του Καμπιονάτο.

Το συμβόλαιο του Τάτου λήγει το καλοκαίρι του 2015 (σε δυο χρόνια δηλαδή), οπότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε ακόμα και τον δανεισμό με οψιόν αγοράς.

Τέλος υπάρχει και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Τον Γενάρη ο 22άχρονος μεσοεπιθετικός βρέθηκε μία ανάσα από τον δανεισμό του στην Γερμανία, όμως τελικά πείσθηκε να παραμείνει στο ρόστερ του Ολυμπιακού παίρνοντας μάλιστα αρκετές ευκαιρίες.

Τα δημοσιεύματα από Τουρκία είναι αρκετά, επίσημη πρόταση όμως δενυπάρχει ακόμα. Ο παίκτης έχει πάντα στο μυαλό του την προοπτική του εξωτερικό, οπότε καλό είναι να περιμένουμε.

Σε όλες τις περιπτώσεις το πάνω χέρι έχει ο Ολυμπιακός που δεν έχει ανάγκη να “ξεπουλήσει” κανέναν παίκτη.

 

Πηγή: Spor24.gr