Τζεντίλε: «Πρότυπό μου ο Σπανούλης»

tzentile

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε παραχώρησε συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport με αφορμή τα 21α γενέθλια του και τόνισε πως πρότυπο του από τους εν ενεργεία παίκτες είναι ο Βασίλης Σπανούλης.

«Τα πρότυπα μου είναι τρία. Ο Μποντιρόγκα, ο πατέρας μου κι από τους εν ενεργεία παίκτες ο Βασίλης Σπανούλης. Όλοι τους μεγάλοι παίκτες που μόνο να μάθεις έχεις από αυτούς», είπε αρχικά και συμπλήρωσε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο ΝΒΑ:

«Παίζοντας στο ΝΒΑ θα είναι μία μεγάλη εμπειρία, αλλά αν δεν τα καταφέρω δεν θα αρρωστήσω. Υπερασπίζομαι το ευρωπαϊκό μπάσκετ του οποίου η κορυφή είναι όσο το μέσο επίπεδο του ΝΒΑ. Λατρεύω το Μιλάνο και την Ολίμπια. Το να είμαι ο αρχηγός της με γεμίζει περηφάνια κι έχω μεγάλο κίνητρο.

Η εθνική είναι το παν. Έχει δίκιο ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας. Μπορείς να κερδίσεις όσα και με μία ομάδα, αλλά το να παίζεις για τη χώρα σου είναι κάτι που βρίσκεται πάνω απ’ όλα. Ο Μπουλέρι μου έχει μιλήσει για το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε. Είναι πράγματα που μένουν για όλη σου τη ζωή», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τζεντίλε.