Τα σχέδια του νέου “Μπερναμπέου”

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναμένεται να προχωρήσει στην ανακαίνιση του ιστορικού γηπέδου της, “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, ενώ όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ, η διοίκηση ψάχνει τον χρηματοδότη που θα δώσει νέο όνομα στο στάδιο.

Ο Πέρεθ μιλώντας για τις διαδικασίες ανακαίνισης τόνισε: “Θέλουμε να αναθέσουμε σε κάποιον το πρότζεκτ μέσα στο μήνα. Υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι για βελτιώσεις και αν βιαστούν τότε θα δούμε αν μέχρι το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά σε κάτι που θα είναι εμβληματικό για το Μπερναμπέου του 21ου αιώνα”.

Τέσσερα σχέδια έχουν κατατεθεί για την ανακαίνιση της ιστορικής έδρας των “μερένγκες”, με τις πρώτες φωτογραφίες των σχεδίων να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Με χωρητικότητα 79.000 ατόμων (6.000 περίπου λιγότερο κόσμο από το τωρινό), το σχέδιο που παρουσιάζει το “Σαντιάγο Μπερναμπέου” με μεγάλες εκτάσεις φτιαγμένες από γυαλί είναι αυτό που έχει “κερδίσει” μέχρι στιγμής τον κόσμο.

Ο Πέρεθ επιθυμεί να μετατρέψει το στάδιο σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο δραστηριοτήτων με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, εμπορικό κέντρο, χωρίς ωστόσο να αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων όπως δήλωσε ο ίδιος.

Το συνολικό κόστος της ανακαίνισης αναμένεται να ξεπεράσει τα 400.000.000 ευρώ.

Πηγή:contra.gr