Τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

484745_666625740038854_1275252475_n

 

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός με την χθεσινοβραδινή νίκη του επί της Μπενφίκα, με 1-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοί» έχουν διαφορά τριών βαθμών από τους Πορτογάλους, οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση, ενώ η ομάδα του Μίτσελ υπερέχει σε περίπτωση ισοβαθμίας, μιας και έχει καλύτερη συγκομιδή στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Έτσι, πρακτικά οι πρωταθλητές Ελλάδας χρειάζονται μια νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (εκτός έδρας με την Παρί Σεν Ζερμέν και εντός με την Άντερλεχτ) για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, ενώ μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη κι αν δεν συμβεί αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προκριθεί ακόμα και αν δεν μαζέψει ούτε έναν βαθμό στις δύο αναμετρήσεις που απομένουν:. το μόνο που θα ήθελε σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνει μέχρι μία νίκη η Μπενφίκα ή να μη χάσει την τελευταία αγωνιστική από την Άντερλεχτ με τέσσερα γκολ διαφορά.

Τέλος, με το χθεσινό 1-0 επί των Πορτογάλων, ο Ολυμπιακός επί της ουσίας εξασφάλισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι την άνοιξη, αφού για να χάσει την τρίτη θέση θα πρέπει να κάνει δύο ήττες και παράλληλα να έχει και χειρότερη διαφορά τερμάτων, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή η Άντερλεχτ βρίσκεται στο -10, όσον αφορά τα γκολ (1-11).

Η βαθμολογία του ομίλου έπειτα από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές έχει ως εξής:

1. Παρί Σεν Ζερμέν 10 (13-2 γκολ)

2. Ολυμπιακός 7 (6-5)

3. Μπενφίκα 4 (3-5)

4. Άντερλεχτ 1 (1-11)

Πηγή:Kathimerini.gr