Συνεχίζει ακάθεκτος ο Πρωταθλητής Ευρώπης

1380477_10152004143740185_943342585_n

Οι back-to-back Πρωταθλητές Ευρώπης δεν έκαναν καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου ημιχρόνου, όμως είχαν χαρακτήρα και εμπειρία, στοιχεία που έλειψαν από τους Γερμανούς του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο συγκλονιστικός Μπράιαντ Ντάνστον (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), ο εξαιρετικός Μάντζαρης που έβαλε 4/5 τρίποντα, αλλά και οι Λοτζέσκι – Σπανούλης – Πρίντεζης που ήταν ξανά καθοριστικοί, έκαναν την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, οι Ντιλέινι – Τζέντοβιτς έκαναν ό,τι μπορούσαν για την πολύ καλή Μπάγερν, όμως η κακή βραδιά του Τζον Μπράιαντ κόστισε στους Γερμανούς.

Ο αγώνας

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, με τον Ντάνστον στην βασική πεντάδα, ώστε να χτυπήσουν τον “βαρύ” Μπράιαντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ έκανε ακριβώς αυτό το πράγμα. Πέτυχε 9 γρήγορους πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ στο πρώτο πεντάλεπτο (!) και ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό στην επίθεση. Μαζί, φυσικά, με τον Μάντζαρη που έκανε με τρίποντο το 21-17 στο 8′, λίγο πριν κλείσει η πρώτη περίοδος (25-20).

Η Μπάγερν προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό και τα κατάφερε για λίγο, με τους Πειραιώτες να διατηρούν, όμως, μια διαφορά ασφαλείας, είτε με το νέο τρίποντο του Μάντζαρη (32-22), είτε με τον Πρίντεζη που συνεργαζόταν καλά με τον Σπανούλη (42-36). Η φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε, πάντως, ακριβώς με την λήξη της δεύτερης περιόδου, όταν ο Λοτζέσκι διείσδυσε προς το καλάθι των Γερμανών, πάσαρε στον Πρίντεζη στην γωνία και εκείνος έδωσε την ασίστ στον Μάντζαρη που έγραψε με το τρίτο του τρίποντο το 47-39 της ανάπαυλας.

Το ξέσπασμα του Ολυμπιακό και η απάντηση της Μπάγερν

Το πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό. Η Μπάγερν το εκμεταλλεύτηκε, μείωσε στους 3 (47-44), όμως κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι ξύπνησαν για τα καλά. Ο Μπαρτζώκας απέσυρε τους Σπανούλη-Πρίντεζη, ο Λοτζέσκι, ο Αγραβάνης και ο Ντάνστον τράβηξαν το περισσότερο κουπί στην επίθεση, η διαφορά έφτασε μέσα σε τρία λεπτά στο +15 (64-49) και κάπως έτσι η αποστολή των Πρωταθλητών Ευρώπης άρχισε να απλουστεύει. Μέχρι οι διαμαρτυρίες του Πέσιτς να ξυπνήσουν τους Γερμανούς, οι οποίοι μάζεψαν εν ριπή οφθαλμού την διαφορά (66-61) και με 3/3 βολές του Μπένζινγκ και καλάθι από τον Ιντμπίχι ισοφάρισαν στο τέλος της περιόδου (66-66) χάρη σε ένα επί μέρους 2-17 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών!

Ο Τρούτμαν έδωσε, μάλιστα και προβάδισμα στην ομάδα του (66-68) στο ξεκίνημα του τέταρτου δωδεκαλέπτου, με τα πράγματα να δείχνουν ζόρικα για τον Ολυμπιακό που είχε πλέον χάσει για τα καλά τον ρυθμό του. Ενα τρίποντο του Σλούκα (71-71) έβαλε τον κόσμο στο παιχνίδι, όμως ο Τζέντοβιτς απάντησε με γκολ-φάουλ για το 71-74, έβαλε λέι-απ για το 71-76 και έδωσε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του.

Θρίλερ στο τέλος, όρθιοι οι Πειραιώτες

Επειδή, όμως, στον Ολυμπιακό αρέσουν τα δύσκολα, οι Ντάνστον-Πρίντεζης έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (75-76), τρία λεπτά πριν το τέλος του. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα απέναντι στην σαφώς πιο αποτελεσματική άμυνα των γηπεδούχων και ο αγώνας πήρε χαρακτήρα θρίλερ. Μετά το τάιμ άουτ ο Πρίντεζης έδωσε ξανά το ρποβάδισμα (77-76) στην ομάδα του, ο Μπράιαντ έκανε στη συνέχεια λάθος και ο Λοτζέσκι με νέο γκολ-φάουλ έκανε το 80-76 στο 1:14. Ο Πέσιτς δέχθηκε τεχνική ποινή για έντονη διαμαρτυρία, ο Λοτζέσκι αστόχησε, όμως στην βολή, αλλά η κατοχή έμεινε στους Πειραιώτες, που “καθάρισαν” το παιχνίδι με το τέταρτο τρίποντο του Μάντζαρη (83-76) και ένα επί μέρους 12-1 που έμοιαζε να κρίνει την έκβαση της αναμέτρησης.

Οι 0/4 βολές των Μάντζαρη-Πρίντεζη έδωσαν στην Μπάγερν το δικαίωμα να μπει ξανά στο παιχνίδι με το γκολ-φάουλ του Ντιλέινι (83-82) στα 27″, το ΣΕΦ πάγωσε για λίγο, ο Λοτζέσκι έκανε με 1/2 το 84-82 στα 18.9″ και η Μπάγερν είχε την -θεωρητικά- τελευταία επίθεση του αγώνα. Ο Μάντζαρης έστειλε τον Σχάφαρτζικ στις βολές, εκείνος είχε 1/2 (84-83) και στη συνέχεια ο Σλούκας έβαλε 2/2 στα 9.8″ για το 86-83. Ο Ντιλέινι διαμαρτυρήθηκε για φάουλ σε σουτ τριών πόντων το οποίο δεν δόθηκε και ο Πρίντεζης έγραψε το τελικό 88-83 με βολές στα 3.3″.

Πηγή: euroleague.sport24.gr