Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

???????????????????????????

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέθεσε στο Τόκiο τη διεξαγωγή των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, με την υποψηφιότητα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας να κερδίζει τις αντίστοιχες των Μαδρίτης και Κωνσταντινούπολης.

Μετά το 1964 το Τόκiο καλείται να διοργανώσει ξανά Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτή τη φορά το 2020 όπως αποφάσισαν οι «Αθάνατοι» της ΔΟΕ στην 125η τελετή Σύνοδο που έλαβε χώρα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η υποψηφιότητα της ιαπωνικής πρωτεύουσας επικράτησε αυτές των Μαδρίτης και Κωνσταντινούπολης. Στην τελετή του Μπουένος Άιρες παρουσιάστηκαν οι Αγώνες που έλαβαν χώρα το 2012 στο Λονδίνο, ενώ υπήρξε και αντίστοιχο βίντεο για τους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Από τις τρεις υποψηφιότητες η Μαδρίτη ήταν αυτή που δεν μπόρεσε να μπει στον τελικό γύρο διεκδίκησης (χρειάστηκε ενδιάμεση ψηφοφορία για να μείνει έξω από την Κωνσταντινούπολη), ενώ από τη δυάδα που προέκυψε το Τόκiο επικράτησε της Κωνσταντινούπολης η οποία απέτυχε για μία ακόμη φορά ν΄ αναλάβει τη διοργάνωση των Αγώνων όπως και η ισπανική πρωτεύουσα!

Πηγή:novasports.gr