Στουτγκάρδη-Ολυμπιακός 0-0

1010071

Ισοπαλία, δίχως γκολ, είχε ως αποτέλεσμα στο πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους ο Ολυμπιακός μας, απέναντι στη δυνατή και σαφέστατα πιο έτοιμη Στουτγκάρδη. Η ομάδα μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, έδειξε βελτιωμένη και είχε πολλές ευκαιρίες να κερδίσει και το ματς.

Ο κ. Μίτσελ επέλεξε, για να παρατάξει τον Ολυμπιακό, την ακόλουθη ενδεκάδα: Κάτω από τα δοκάρια ο Μπάλαζ Μέγιερι. Δεξιά στην άμυνα ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέβας, στόπερ οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Σιόβας. Μπροστά στην άμυνα έπαιζαν οι Μανιάτης και Φέισα και ακριβώς μπροστά τους, σε ελεύθερο ρόλο, ο Ντομίνγκεζ. Στα άκρα δεξιά ήταν ο Φετφατζίδης, αριστερά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κώστας Μήτρογλου.

Η ζέστη ήταν αρκετή στην «Γκέμπεριτ Αρίνα». Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά. Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες. Το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο στο κέντρο και η Στουτγκάρδη ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως όμως να απειλεί. Αυτά στο πρώτο δεκάλεπτο, γιατί αμέσως μετά ο Ολυμπιακός θέλησε να ανεβάσει ρυθμό και να ισορροπήσει. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς έγινε στο 13’ με ένα μακρινό, λίγο άστοχο σουτ του Μαξίμ, το οποίο ο Μέγιερι έδειξε να ελέγχει.

Στο 14’ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τις ευκαιρίες, με τον Ντομίνγκεζ να εκτελεί κόρνερ και τον Μανιάτη να σουτάρει επάνω στην κίνηση, αλλά ο Ούλραϊχ μπλόκαρε. Στο 18’ ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στο γκολ! Ο Φουστέρ πέρασε δεξιά στον Μανιάτη, ο οποίος έκανε επέλαση και σέντρα από δεξιά. Ο Μήτρογλου σηκώθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, πήρε υπέροχη γυριστή κεφαλιά και είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ούλραϊχ.

Στο 21’ ο Τραορέ βγήκε από αριστερά, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, εκεί όπου πετάχτηκε ο Ιμπίσεβιτς και «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά αστόχησε κατά πολύ. Ο Φετφατζίδης «απάντησε» στο 22’ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και δεξιά, λίγο άστοχο. Ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν αρκετά από δεξιά σε αυτό το πρώτο κομμάτι του αγώνα. Πολύ ευδιάθετος ήταν ο Φετφατζίδης, κινητικός ο Ντομίνγκεζ, πολύ καλός ανασταλτικά και με διάθεση να δημιουργήσει ο Φέισα!

Στο 43’ ο Φετφατζίδης έκανε υπέροχη ντρίμπλα, «άδειασε» δύο παίκτες των Γερμανών και σέρβιρε υπέροχα στον Ντομίνγκεζ, ο οποίος «έφυγε» από δεξιά. Γύρισε παράλληλα στον Μήτρογλου, ο οποίος ήταν μόνος, αλλά η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Τάσκι και έφτασε στον Ούλραϊχ… τελείως ανέλπιστα! Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντομίνγκεζ έβγαλε υπέροχα τον Φετφατζίδη σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Ούλραϊχ!

Το πρώτο μέρος ανήκε στον Ολυμπιακό. Η ομάδα μας, στο διάστημα που η Στουγκάρδη πατούσε καλύτερα, δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα. Όταν ισορρόπησε το παιχνίδι έγινε ιδιαίτερα απειλητικός και στις λεπτομέρειες του έλειψε μόνο το γκολ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τρεις αλλαγές για την ομάδα μας και τη Στουτγκάρδη να κάνει μία φάση στο 48’, με το σουτ του Κακάου που μπλόκαρε ο Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε το ίδιο δυνατά στην επανάληψη. Ισορρόπησε, όμως, άμεσα και ανέβασε «στροφές». Στο 61’, μάλιστα, ο Μανιάτης βγήκε μέσα στην περιοχή, απέναντι από τον Ούλραϊχ, αλλά σούταρε επάνω στον τερματοφύλακα των Γερμανών και χάθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φέισα έβγαλε υπέροχη κάθετη μπαλιά στον Μήτρογλου, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Ούλραϊχ, αλλά ηττήθηκε στο τετ-α-τετ και δεν σκόραρε!

Στο 65’ ο Μίτσελ άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα, βάζοντας στο ματς Γιαννιώτη, Λυκογιάννη, Μετζανί (ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό!), Σάμαρη, Ιμπαγάσα, Ντε Βινσέντι, Ολαϊτάν και Διαμαντάκο. Ο τελευταίος έκανε ένα πολύ καλό σουτ από δύσκολη γωνία, στο 70’, αλλά ο Ούλραϊχ μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κυκλοφορεί πολύ καλά την μπάλα. Παρά τις μαζεμένες αλλαγές, η ομάδα μας παρέμεινε κυρίαρχη στο ματς και στο δεύτερο μέρος έδειξε ξανά ανώτερη από την Στουτγκάρδη. Φανταστική επέμβαση έκανε ο Γιαννιώτη στο 79’, σε εξ επαφής σουτ του Κακάου, έπειτα από κόρνερ των Γερμανών!

Στο 89’ ο Μασάντο βγήκε σε καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά αστόχησε. Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει πραγματοποιήσει σοβαρή εμφάνιση, επιδεικνύοντας πολύ καλά στοιχεία και σαφή βελτίωση. Η ομάδα μας είχε διπλάσιες, σχεδόν, τελικές προσπάθειες από τους Γερμανούς, ενώ κέρδισε και τον Καρλ Μετζανί, ο οποίος στο ντεμπούτο το έδειξε πολύ δυνατός και γεμάτος ενέργεια. Η δουλειά που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται το προσεχές διάστημα μόνο καλύτερη μπορεί να κάνει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι σε δύο ημέρες έχουν ακόμη ένα φιλικό, με αντίπαλο τη Χόφενχαϊμ.

ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ: Ούλραϊχ, Σακάι, Σβάαμπ, Τάσκι, Λάιτνερ, Μποκά, Τραορέ, Βέρνερ, Ρούντιγκερ, Μαξίμ, Ιμπίσεβιτς.

Αγωνίστηκαν και οι Κεντίρα, Χάιναλ, Ράουσεν, Κακάου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (65’ Γιαννιώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Χολέβας (65’ Λυκογιάννης), Παπαδόπουλος (46’ Μανωλάς), Σιόβας (65’ Μετζανί), Φέισα (65’ Σάμαρης), Μανιάτης (65’ Ιμπαγάσα), Ντομίνγκεζ (65’ Ντε Βινσέντι), Φετφατζίδης (65’ Ολαϊτάν), Φουστέρ (46’ Μασάντο), Μήτρογλου (65’ Διαμαντάκος).

ΓΗΠΕΔΟ: «Γκέμπεριτ Αρίνα»