Σπανούλης: “Στόχος η παραμονή στην κορυφή”

span

 

Μιλώντας στον “Τύπο της Κυριακής”, στάθηκε στην επιλογή του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τη μάχη για το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έφταιξε στο Ευρωμπάσκετ: Έφταιξαν πάρα πολλά. Είχαμε και ατυχία με τόσους τραυματισμούς που προέκυψαν, αλλά έφταιξαν και άλλα πράγματα. Αρμόδιοι, όμως, να τα αναλύσουν και να πάρουν τις αποφάσεις είναι άλλοι“.

Για το αν μίλησε με τον Τρινκιέρι για ξεσκαρτάρισμα: Να εξηγήσω πρώτα απ’ όλα ότι δεν ήθελα να πω ξεσκαρτάρισμα. Ίσως εκείνη τη στιγμή δεν χρησιμοποίησα τη σωστή λέξη. Αυτό που ήθελα να πω ήταν ξεκαθάρισμα. Όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Να υπάρχει δηλαδή ένα ξεκάθαρο πλάνο για τη συνέχεια της Εθνικής, γιατί αυτό είναι που πραγματικά χρειάζεται τούτη την ώρα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε σχετικά με τη δήλωση εκείνη του Τρινκιέρι. Κι εγώ το πληροφορήθηκα μετά και έμεινα έκπληκτος που λέχθηκαν τέτοια πράγματα, γιατί δεν ισχύουν“.

Για το αν ο Τρινκιέρι ρωτούσε τη γνώμη των παικτών: “Ο προπονητής είχε καλή σχέση με όλους τους παίκτες. Είναι ένας άνθρωπος συζητήσιμος, που ρωτάει καμιά φορά τη γνώμη των άλλων, αλλά η δική μας δουλειά είναι να παίζουμε μπάσκετ. Αν ζητήσουν τη γνώμη μας για κάτι, θα την πούμε, αλλά από εκεί και πέρα η διοίκηση και ο προπονητής παίρνουν τις αποφάσεις. Η δική μας δουλειά είναι να δεχόμαστε εντολές, να τις εκτελούμε και να παίζουμε μπάσκετ“.

Για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική: “Θέλω να συνεχίσω. Μακάρι η κατάσταση στην εθνική ομάδα να εξακολουθήσει να είναι καλή κι εμείς να συνεχίσουμε να παίζουμε σε αυτήν“.

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: Το να φτάσεις ψηλά είναι πάρα πολύ δύσκολο, το να μείνεις ψηλά είναι ακόμα πιο δύσκολο. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας. Να μείνουμε στην κορυφή. Έτσι είναι όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Υπάρχει πίεση. Άλλοι μπορούν να την αντέξουν και άλλοι όχι. Εμείς που βρισκόμαστε εδώ πρέπει να την αντέξουμε και να συνεχίσουμε να κρατάμε την ομάδα ψηλά“.

Για τις αλλαγές του Ολυμπιακού: Δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, γιατί έλειπα με την Εθνική, με ταλαιπώρησε μετά και το διάστρεμμα που έπαθα στη Σλοβενία και δεν έχω κάνει ακόμα πολλές προπονήσεις μαζί με την ομάδα. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, είναι ότι έχουμε φέτος αρκετά καινούργια παιδιά, διψασμένα για επιτυχίες, που δίνουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο κι έχουν όρεξη να ακούσουν και να μάθουν. Εμείς οι παλιότεροι προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε σε ποια ομάδα έχουν έρθει και πόσο μεγάλες απαιτήσεις υπάρχουν και πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι“.

Για τους λόγους που έμεινε στον Ολυμπιακό: “Είχα προτάσεις από άλλες ομάδες, που μου πρόσφεραν περισσότερα χρήματα. Για μένα όμως δεν μέτρησε το οικονομικό. Ίσως η λογική να έλεγε ότι έπρεπε να φύγω, όμως στο τέλος δεν μέτρησε η λογική. Μέτρησε το ότι νιώθω ευτυχισμένος εδώ που βρίσκομαι. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και αισθάνομαι πολύ καλά που αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα και αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού“.

Για τη μάχη στο πρωτάθλημα: Κάθε χρόνο προσδοκάμε κάτι καλύτερο, αλλά δυστυχώς τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η χώρα και η κοινωνία μας, οι καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά έχουν αντίκτυπο και στον αθλητισμό. Μακάρι κάποια στιγμή να βελτιωθεί η κατάσταση και να γίνει ένα πρωτάθλημα, που θα παιχτεί 50-50 και θα κερδίσει ο καλύτερος. Κάθε σεζόν ξεκινά με αυτή την ευχή και καταλήγει με παρασκήνια, γκρίνια, δηλώσεις… Το μόνο που κάνουν όλα αυτά είναι κακό στο μπάσκετ. Αντί να το προστατεύουμε, το ρίχνουμε ακόμα πιο κάτω. Δυστυχώς…“.