Σας σιχάθηκε όλη η Ελλάδα: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 63-52

Είχε τον έλεγχο επί ένα εικοσάλεπτο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Ολυμπιακός ενώ παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένος και διαβασμένος, παρασύρθηκε σε ουκ ολίγες άστοχες επιλογές μετά την ανάπαυλα και ηττήθηκε με 63-52.

Πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και είναι για τις σπουδαίες προσωπικότητες που έχει να «βάλουν πλάτη». Ο Πρίντεζης μετά το χαμένο κάρφωμα του «εξαφανίσθηκε», ο Άντιτς ναι μεν είχε δίκιο για το φάουλ που ζήτησε, αλλά ο εκνευρισμός του στοίχισε στην ομάδα.

Οι δε Παπανικολάου-Περπερόγλου δεν πρόσφεραν τίποτα στη θέση «3». Αν δεν διορθωθούν, αρχής γενομένης από τον τρίτο τελικό της Τετάρτης, το πρωτάθλημα θα χαθεί.

Αλλαγή στην άμυνα

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό με τον Ούκιτς να εκμεταλλεύεται τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των πικ εν ρολ και να σκοράρει δύο τρίποντα απέναντι στον Σπανούλη. Ωστόσο η άμυνα με αλλαγές που επέλεξε ο Μπαρτζώκας δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους «πράσινους», οι οποίοι δεν ευστοχούσαν στα «ανοιχτά» τρίποντα που είχαν.

Ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός τόσο οργανωτικά, όσο και εκτελεστικά, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Έισι Λο. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 16-21 και το δεύτερο συνεχίστηκε σε ανάλογο ρυθμό. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο κι έφθασαν να προηγηθούν με 19-27 στο 15ο λεπτό!

Ωστόσο μερικά αβίαστα λάθη τους, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πλησιάσουν και με τρίποντο του Μπράμου από την γωνία να πάνε στα αποδυτήρια υπολειπόμενοι μόλις ενός καλαθιού (29-31).

Η καθοριστική φάση

Καθοριστική ήταν η φάση στην οποία ο Πρίντεζης βγήκε στον αιφνιδιασμό κι αστόχησε σε ένα εύκολο κάρφωμα που θα ανέβασε τη διαφορά στο 19-29. Από κει και πέρα, η ψυχολογία του «βυθίστηκε» και δεν βοήθησε καθόλου, ενώ είχε ξεκινήσει πολύ καλά. Αντί, λοιπόν, το προβάδισμα να πάει στο +10 έπεσε στο +2 και στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Πεδουλάκη πήραν τα ηνία.

Η… γνωστή αστοχία

Ο Κατσίβελης έκανε μεν ένα καλό ξεκίνημα με δύο εύστοχα τρίποντα και καλή οργάνωση, ωστόσο κανείς εκ των συμπαικτών του δεν κυμάνθηκε σε ανάλογα επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 11-0 που μετέτρεψε το 41-43 του 25ου λεπτού σε 52-43 και στο30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 53-45

Ο Ολυμπιακός παρασύρθηκε σε πολλά άστοχα τρίποντα κι ενώ ξεκίνησε το ματς με 3/5 τρίποντα, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχε μόλις 5/19. Μια από τα ίδια και στην τελευταία περίοδο, στην οποία οι Πειραιώτες συνέχισαν να ρίχνουν άσφαιρα πίσω από την γραμμή των 6,75.

Κακός ο Αναστόπουλος, κάκιστες οι επιλογές

Σίγουρα η παρουσία του Αναστόπουλου δεν… βοήθησε την κατάσταση, όμως πρώτα απ’ όλα οι παίκτες του Μπαρτζώκα πρέπει να αναλογιστούν τα δικά τους λάθη. Η πίεση και η βιασύνη τους χαρακτήρισαν και σε αυτό το παιχνίδι, όπως επίσης και η έλλειψη ψυχραιμίας.

Ο Χάινς που ήταν συγκλονιστικός έχασε δύο καθοριστικές βολές με το σκορ στο 55-50 στο 35’ και οι πέντε πόντοι των γηπεδούχων που έκαναν το 60-50, έβαλαν τέλος στις ελπίδες της ομάδας του Πειραιά.

Πηγή: Olympiacos24.gr