Σίμουρκ – Ολυμπιακός 1-2

Ο νέος Ολυμπιακός ξεκίνησε σήμερα τα φιλικά του παιχνίδια με αντίπαλο την Σίμουρκ ως μια πρώτη ευκαιρία για τον Μίτσελ να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του μετά τις κουραστικές προπονήσεις της τελευταίας εβδομάδας και την έμφαση που είχε δώσει ο Ισπανός στην φυσική κατάσταση. Η ομάδα του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τους:  Μέγιερι, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σιόβα, Σαλίνο, Χολέβας, Μανιάτη, Φέισα, Φουστέρ, Ντομίνγκεζ, Βάις και Διαμαντάκο.

omada

Μπλε εμφάνιση και τέσσερα αστέρια στη φανέλα, λόγω των 40 πρωταθλημάτων. Με πολλούς παίκτες να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία μεταξύ αυτών και ο Βαίς με τον Σαλίνο(όσο αγωνίστηκαν) . Πριν καν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα στον αγώνα, ο Βάις έκανε μια εντυπωσιακή ποδιά και μοίρασε δεξιά στον Μανιάτη χωρίς να τελειώνει με γκολ η φάση. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 8′ λεπτό μετά την πίεση από τον Ολυμπιακό, το κλέψιμο της μπάλας από τον Μανιάτη και το τελείωμα της φάσης με ένα πανέμορφο σουτ από τον Διαμαντάκο. Κατά την διάρκεια του αγώνα είχαμε και αρκετές αλλαγές στις πτέρυγες από τον Βάις να περνάει πότε δεξιά πότε αριστερά.

Στο 30′ λεπτό είχαμε και αρκετές αλλαγές Μέγιερι, Ντομίνγκες, Φέισα, Φουστέρ, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος βγήκαν και τις θέσεις τους πήραν οι Κάρολ, Κοντρέρας, Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα και Φετφατζίδης.

Στο 34′ λεπτό η Σίμουρκ κέρδισε πέναλτι μετά το χέρι του Κοντρέρας που είχε περάσει πριν λίγο στο παιχνίδι, πέναλτι το οποίο έχασε ο Νοβρουζόβ το οποίο έστειλε απελπιστικά άουτ. στο 38′ λεπτό ο Σάμαρης έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του κάψα. Κάπου εκεί τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο, όπου ο Ολυμπιακός έδειξε πολλά θετικά στοιχεία,πιέζοντας ψηλά, και έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Χωρίς τίτλο

Πριν ξεκινήσει το Δεύτερο ημίχρονο είχαμε αλλαγές για τον Ολυμπιακό Παπάζογλου, Λυκογιάννης, Μήτρογλου, Ολαϊτάν, Μανωλάς πήραν τις θέσεις των Σαλίνο, Χολέμπας, Διαμαντάκου, Βάις και Σιόβα. Παρόλα αυτά  στο 46′ λεπτό η Σίμουρ μετά από αρκετά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού το εκμεταλλεύτηκε και ο Ζρνάνοβιτς από την μικρή περιοχή έκανε το  1-1.  Κάπου εκεί άρχισε να ανεβαίνει ξανά ο Ολυμπιακός και στο 48′ ο Λυκογιάννης έκανε ένα πάρα πολύ καλό σουτ το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το τέρμα του κάψα. Ωστόσο 5 λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου έπειτα από πολύ καλή προσπάθεια και μια τρομερή τρίπλα έκανε το 2-1 για την ομάδα του Πειραιά.

Στην συνέχεια είχαμε και άλλες Αλλαγές για τον Ολυμπιακό: Σάμαρης, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Κοντρέρας, Κάρολ, βγήκαν και μπήκαν οι Γκρέκο, Τάτος, Ντε Βινσέντι, Καραγκούνης, Σιώπης,Γιαννιώτης.

1

 

Στο 70′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 3-1. Εξαιρετική κάθετη του Γκρέκο για τον Λυκογιάννη, εκείνος κάνει το πλασέ από πλάγια αριστερή θέση εντός περιοχής, όμως οι Αζέροι διώχνουν σε κόρνερ. Στο 86′ ο Τομάς Ντε Βινσέντι σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα είχαμε και την λήξη του αγώνα από τον διαιτητή.  Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία

4

Με την λήξη του αγώνα ο Μίτσελ δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα,παρόλα αυτά δήλωσε ότι θα χρειαστεί και άλλο χρόνο για να είναι έτοιμη η ομάδα, και πως  θέλει ταχύτητα και αρκετές πάσες από τους παίκτες. Όσον αφορά τα νέα αποκτήματα ο Ισπανός δήλωσε ότι είναι καλοί ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά,αλλά θα έρθουν και άλλοι παίκτες που θα κάνουν και εκείνοι με την σειρά τους την διαφορά στην ομάδα του Πειραιά.

 

 

ΣΙΜΟΥΡΚ: Κάψα, Ντε Ολιβέιρα, Πολάντοφ, Γκιρτίμοφ, Ζρνάνοβιτς, Αμιρασλάνοφ, Σαφιγάρογλου, Κίσο, Νοβρούζοφ, Ντε Σόουζα, Αγιούμποφ. Αγωνίστηκαν και οι Αζούντοφ, Μαμάντοφ, Μαχαράμ, Γκέτμαν, Καζίμοφ, Πόλιακ και Αζίζλι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι (32’ Καρολ, 62’ Γιαννιώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Χολέβας (46’ Λυκογιάννης), Παπαδόπουλος (32’ Κοντρέρας, 62’ Καραγκούνης), Σιόβας (46’ Μανωλάς), Μανιάτης (32’ Σάμαρης, 62’ Σιώπης), Φέισα (32’ Μασάντο, 62’ Γκρέκο), Ντομίνγκεζ (32’ Ιμπαγάσα, 62’ Τάτος), Φουστέρ (32’ Φετφατζίδης, 62’ Ντε Βινσέντι), Βάις (46’ Ολαϊτάν), Διαμαντάκος (46’ Μήτρογλου).

ΓΗΠΕΔΟ: Σβατς

ΓΚΟΛ: 8′ Διαμαντάκος, 55′ Μήτρογλου / 46′ Ζρνάνοβιτς