Σάμαρης: «Ευκαιρία ζωής ο Ολυμπιακός»

Ως ευκαιρία που παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή χαρακτήρισε τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Ανδρέας Σάμαρης.

Ο αμυντικός μέσος του Πανιωνίου, ο οποίος την Κυριακή (14/4) έκανε την τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του Ιστορικού στη Νέα Σμύρνη, μίλησε στην κάμερα του «OTE Sport» για την προσπάθεια των «κυανέρυθρων» στο πρωτάθλημα, αλλά και τους «ερυθρόλευκους» που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Μεταξύ άλλων, ο δυναμικός άσος μίλησε για:

Το πρωτάθλημα της Football League: «Έχω δει ελάχιστα παιχνίδια. Όμως ομάδες όπως οι Εργοτέλης, Λάρισα, Ολυμπιακός Βόλου έχουν εμπειρίες από την Α’ Εθνική ενώ και η Νίκη Βόλου έχει καλή ομάδα. Φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Τον Πανιώνιο: «Μετά από όλα αυτά τα οποία περάσαμε και οικονομικά και με τις προσδοκίες του κόσμου και των υπολοίπων νομίζω ότι η σκληρή δουλειά μας δικαίωσε. Νιώθουμε ανακουφισμένοι γιατί ο Πανιώνιος είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο».

Την μικρή προβολή που είχε ο Ιστορικός: «Νομίζω ότι το καλύτερο είναι τα εν οίκω μη εν δήμω. Η προβολή δεν κάνει πάντα καλό. Το μεγάλο κέρδος του Πανιωνίου είναι τα νεαρά παιδιά. Μέσα από αυτές τις συνθήκες φτιάχνουν χαρακτήρα. Το κέρδος είναι αυτά. Μέσα από την δύσκολη κατάσταση η ομάδα βγάζει παιδιά».

Τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό όπου θα ανταγωνιστεί πολλούς ποδοσφαιριστές:«Όχι σίγουρα δεν το σκέφτηκα έτσι. Σκέφτηκα πως παρουσιάζεται μία φορά στην ζωή μία τέτοια ευκαιρία. Σίγουρα πολύ λίγες φορές έχεις τέτοια ευκαιρία. Πιστεύω ότι είναι στον παίκτη. Εάν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι συγκεντρωμένος θα πετύχεις. Είναι βέβαια δύσκολο επειδή είναι τόσοι πολλοί οι παίκτες στον Ολυμπιακό, όμως πηγαίνεις εκεί και κάνεις την προσπάθειά σου».