Ρομπέρτο: «Ολυμπιακός και Μπενφίκα για την 2η θέση»

ROBERTO (1)

Για τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League (23/10, 21:45) στο «Ντα Λουζ», μίλησε ο Ρομπέρτο στο συνδρομητικό κανάλι αναφέροντας πως ελπίζει οι «ερυθρόλευκοι» να είναι οι νικητές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρομπέρτο:

Για την κρισιμότητα των αγώνων με την Μπενφίκα: «Ναι, είναι πολύ πιθανόν, γιατί πιστεύω πως εμείς και η Μπενφίκα θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Επομένως, αυτά τα δύο παιχνίδια είναι πάρα πολύ σημαντικά. Και κυρίως το πρώτο, γιατί είναι εκτός έδρας. Πάντα για εμάς τα εκτός έδρας ματς είναι λίγο πιο δύσκολα».

Βάζοντας στο μικροσκόπιό του την Μπενφίκα, ο Ρομπέρτο προετοιμάζει τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς του Ολυμπιακού για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν στο «Ντα Λουζ»:

«Πιστεύω πως είναι μία ομάδα η οποία παίζει πάρα πολύ καλά στην έδρα της. Γιατί οι οπαδοί της δημιουργούν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Όχι βέβαια σαν το Καραϊσκάκη, γιατί η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πάντα πάρα πολύ θερμή. Όμως, διαθέτει ένα κοινό το οποίο υποστηρίζει πάντα πάρα πολύ την ομάδα του. Επίσης είναι μία ομάδα πάρα πολύ καλά δουλεμένη, με ικανούς παίκτες, οι οποίοι έχουν δείξει πως μπορούν να τα πάνε πάρα πολύ καλά και να τη βοηθήσουν στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο, σε σχέση με την αναμέτρηση των Βρυξελλών, ο Ολυμπιακός θα πρέπει στη Λισσαβόνα να βελτιωθεί στον τομέα της κατοχής της μπάλας. Κατά τα άλλα, το τελικό αποτέλεσμα, ας μείνει ίδιο και απαράλλαχτο.

«Αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ας είναι και το παιχνίδι το ίδιο. Δε θα μας πείραζε. Όμως, αν πρέπει κάτι να διορθώσουμε, πιστεύω πως δεν πρέπει να αφήσουμε στον αντίπαλο την κατοχή της μπάλας. Γιατί εμείς είμαστε μία ομάδα η οποία έχει μάθει να έχει την κατοχή της μπάλας. Και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να βελτιώσει την εικόνα μας στο παιχνίδι με την Αντερλεχτ. Ήταν ένα λάθος που θα μπορούσε να μας κόστιζε το παιχνίδι εκεί».

Ο Ρομπέρτο υπερασπίστηκε την εστία της Μπενφίκα την περίοδο 2010-2011. Από εκείνη την χρονίας, έχει κρατήσει επαφές με συμπαίκτες και συνεργάτες της κορυφαίας ομάδας της Πορτογαλίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Έχει τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας ενός μεγάλου συλλόγου. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Πορτογαλίας. Τραβάει πάντα την προσοχή του Τύπου. Επομένως οι παίκτες νιώθουν πάρα πολύ καλά τη σημασία που έχει η ομάδα αυτή για την Πορτογαλία. Και ξέρουν την υποχρέωσή τους για να τα πηγαίνουν πάντα καλά σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένας σύλλογος πολύ καλά οργανωμένος. Έχω αναμνήσεις όλων των ειδών από τη χρονιά μου στην Μπενφίκα. Κυρίως καλές, γιατί ήταν μία περίοδος στην οποία με υποδέχθηκαν πολύ καλά και συνεργάστηκα πάρα πολύ καλά με αρκετούς ανθρώπους εκεί. Διατηρώ σχέσεις με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Γιατί στο κάτω – κάτω αυτό είναι που μένει σε έναν παίκτη όταν φεύγει από μία ομάδα. Να κρατήσει επαφές και φιλίες με κάποιους συνεργάτες του».

Μετά την απόβαση των Βρυξελλών, θα πρέπει να αναμένουμε έντονο ερυθρόλευκο στοιχείο και στη Λισσαβόνα:

«Η αλήθεια είναι πως με εξέπληξε πολύ ευχάριστα η παρουσία του κόσμου στις Βρυξέλλες. Με τις εκδηλώσεις των φιλάθλων μας που βρέθηκαν στο γήπεδο, σε αρκετές φάσεις ήταν σα να παίζουμε εμείς στην έδρα μας. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό για εμάς τους παίκτες. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει παντού πως πρέπει να είναι οι φίλαθλοι. Είναι παράδειγμα φιλάθλων. Και πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ ευχάριστο να επαναληφθεί αυτό στη Λισσαβόνα. Πάντα είναι πάρα πολύ σημαντική και απαραίτητη η στήριξή τους για εμάς».

Δίχως άλλο, χρήσιμες είναι οι πληροφορίες του Ρομπέρτο για την πανέμορφη Λισσαβόνα που φιλοξένησε τον ίδιο και την οικογένειά του για έναν ολόκληρο χρόνο.

«Είναι μία πάρα πολύ όμορφη πόλη. Είναι πολύ ελκυστική για τον τουρίστα. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ η περιοχή Bairro Alto. Είναι μία πάρα πολύ γραφική περιοχή. Επίσης, μου αρέσει πάρα πολύ στις όχθες του ποταμού. Όμως, όλα αυτά είναι δική μου γνώμη. Η Λισσαβόνα έχει πάρα πράγματα να δεις και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να επισκεφθείς. Ένα από αυτά που σε όλους σίγουρα θα αρέσει, είναι το γήπεδο, απ’ το οποίο ελπίζω να φύγουμε χαρούμενοι».

Βάζοντας σε ρόλο αγγελιοφόρου τον αετό της Μπενφίκα, ο Ρομπέρτο στέλνει ένα μήνυμα προς τους οπαδούς της πρώην του ομάδας:

«Ελπίζω να απολαύσουν το παιχνίδι. Όμως, ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές. Μετά απ’ το τέλος των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, τους εύχομαι ότι καλύτερο γιατί είναι μία πόλη την οποία έχω αγαπήσει πολύ. Ήταν για έναν ολόκληρο χρόνο το σπίτι μου, το σπίτι της οικογένειάς μου. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εκεί. Και αφού τελειώσουν αυτά τα δύο παιχνίδια, τους εύχομαι ότι καλύτερο