Ρομπέρτο Αλάνι Για Πάντα Στο Λιμάνι!!!

Λίγο μετά το 1-1 στην Λισσαβώνα, τα ΜΜΕ της Πορτογαλίας ειρωνεύονταν, λοιδορούσαν και ευχαριστούσαν τον Ρομπέρτο για το λάθος που έκανε στην ισοφάριση της Μπενφίκα.

1380519_220639214772524_1783893987_n

Ο Ισπανός που πέρασε από τους “Αετούς” αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί, δεν έκανε δηλώσεις επί του θέματα, αλλά με απάντησε μέσα στο γήπεδο. Και η απάντησή του σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από εμφατική!

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: “Γ. Καραϊσκάκης”

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Βοηθοί διαιτητές: Ματέι Ζούνιτς (Σλοβενία), Μπόγιαν Ουλ (Σλοβενία)

Βοηθοί περιοχών: Ρομπέρτο Πόνις (Σλοβενία), Ντράγκοσλαβ Πέριτς (Σλοβενία)

Τέταρτος διαιτητής: Πρίμος Άρχαρ (Ισπανία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Γιαταμπαρέ (56′ Εντινγκά), Φουστέρ (74′ Μπονγκ), Σαβιόλα (46′ Τσόρι Ντομίνγκες), Μήτρογλου.

Μπενφίκα (Ζορζέ Ζεζούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Μάτιτς, Αμορίμ (79′ Ιβάν Καβαλέιρο), Ένσο Πέρες, Γκαϊτάν, Μάρκοβιτς (74′ Τζούριτσιτς), Καρντόσο (70′ Λίμα).

Γκολ: 13′ Μανωλάς

Κίτρινες: 38′ Γιαταμπαρέ, 85′ Ρομπέρτο / 34′ Περέιρα, 37′ Μάτιτς, 42′ Αμορίμ

Ο αγώνας

Μίτσελ Vs Ζεζούς

Δίχως εκπλήξεις και με μια μόνο αλλαγή (Γιαταμπαρέ αντί για Κάμπελ) σε σχέση με το ματς της Λεωφόρου παρέταξε την ομάδα του ο Μίτσελ. Την “ερυθρόλευκη” εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ήταν ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας, σέντερ μπακ οι Σιόβας και Μανωλάς, αμυντικά χαφ οι Σάμαρης και Μανιάτης, αριστερά στην επίθεση ο Φουστέρ, δεξιά ο Γιαταμπαρέ, στην κορυφή ο Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω του ο Σαβιόλα. Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες άκουγε στ’ όνομα Βλάντιμιρ Βάις, καθώς έμεινε εκτός αποστολής λόγω προβλήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Ζόρζε Ζεζούς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, τον Καρντόσο μοναδικό προωθημένο και τους Πέρες, Γκαϊτάν και Μάρκοβιτς από πίσω του. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Γκαράι και Σίλβιο, ενώ αμυντικά χαφ ήταν οι Ρούμπεν Αμορίμ και Μάτιτς.

Με Άγιο Ρομπέρτο και Μανωλά το 1-0

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν νωθρά και επέτρεψαν στους Πορτογάλους να κυριαρχήσουν και να δημιουργήσουν ευκαιρίες από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Αν δεν υπήρχε ο… Άγιος Ρομπέρτο μάλιστα, η Μπενφίκα θα είχε πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ισπανός πορτιέρο κατάφερε να διώξει σωτήρια το σουτ του Καρντόσο στο 6′ και του Μάρκοβιτς στο 8′, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Ήταν δεδομένο πάντως, πως οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ έπρεπε να ξυπνήσουν γιατί ο Ρομπέρτο δεν θα άντεχε μόνος του…

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους με σουτ του Μήτρογλου που μπλόκαρε ο Αρτούρ και γενικότερα έδειχναν μια διάθεση να αντεπιτεθούν. Κι ενώ καλά καλά δεν προλάβαμε να δούμε το καλό πρόσωπο των “ερυθρολεύκων” ήρθε το γκολ από τον Κώστα Μανωλά. Στο 13′, ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Έλληνας αμυντικός πετάχτηκε και με κεφαλιά έγραψε το 1-0! Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ήταν στο πόδι και ο Ολυμπιακός σκόραρε από κόρνερ. Όπως ακριβώς την είχε πατήσει κόντρα στην Παρί και στην Μπενφίκα.

Παρά το 1-0 κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Πειραιώτες δεν… έβαλαν μυαλό και τα προβλήματα στο δημιουργικό και ανασταλτικό κομμάτι εξακολουθούσαν να υπάρχουν. Η Μπενφίκα είχε κερδίσει τη μάχη του κέντρου αφού Σάμαρης και Μανιάτης δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε αφήσει χώρο και κατοχή στους διψασμένους για νίκη Πορτογάλους. Παρόλα αυτά, ούτε η κεφαλιά του Λουιζάο στο 27′, ούτε το τακουνάκι του Μάτιτς στο 42′ είχαν ευτυχή κατάληξη και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Ο Ρομπέρτο έπαιζε μόνος του!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είδαμε ακριβώς ό,τι και στο πρώτο. Η Μπενφίκα ήταν κυρίαρχη, έπαιζε τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο, μοίραζε γρήγορα τη μπάλα και δημιουργούσε ευκαιρίες. Ευκαιρίες βέβαια που δεν μπορούσε να τις κάνει γκολ, αφού υπήρχε ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός είχε κατεβάσει τα ρολά και με εξαιρετικές επεμβάσεις έδωσε απαντήσεις στους Πορτογάλους και στην πρώην ομάδα του. Στο 46′ “ζεστάθηκε”, διώχνοντας με το πόδι ένα τετ α τετ του Μάρκοβιτς, στο 54′ συνέχισε κερδίζοντας την μονομαχία από τον Σίλβιο, ενώ στο 58′ ολοκλήρωσε την τριάδα των αποκρούσεων, απομακρύνοντας ένα σουτ του Ένσο Πέρες. Κάπου εκεί και όπως είναι απολύτως λογικό, αποθεώθηκε από τους οπαδούς που τραγουδούσαν: “Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο Λιμάνι”.

Βλέποντας πως η ομάδα του έχει πρόβλημα στα χαφ και δεν μπορεί να κρατήσει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα, ο Μίτσελ έβαλε τον Εντινγκά στη θέση του Γιαταμπαρέ. Ουσιαστικά διόρθωσε το λάθος του, καθώς η έμπνευσή του να επιλέξει τον άσο από το Μάλι για την αρχική ενδεκάδα, κρίνεται αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος. Ο Γιαταμπαρέ ήταν εκτός κλίματος. Αντίθετα, ο Φουστέρ που αντικαταστάθηκε στο 74′ ήταν μια χαρά καλός αλλά και κουρασμένος. Γι’΄αυτό και ο Ισπανός έβαλε τον ξεκούραστο Μπονγκ και προώθησε τον Χολέμπας στα αριστερά της επίθεσης. Ένα τρικ που βλέπαμε από τον Βαλβέρδε…

Παρά τις αλλαγές, τίποτα δεν άλλαξε. Ο Ρομπέρτο έπαιζε μόνος του απέναντι στην Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι πίεζαν αφόρητα και τα έπαιζαν όλα για όλα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας, ήταν πραγματικά ΑΝΙΚΗΤΟΣ! Στο 78′ βγήκε νικητής σ’ άλλο ένα τετ α τετ, ενώ στο 88′ είπε όχι και στον Τζούριτσιτς.

Στην Πρώτη Γραμμή_Για Τον Ερυθρό Αστέρα!!!            Red Agent7 Και Στο Facebook…

 

Πηγή: sport24.gr