Ρέθυμνο-Ολυμπιακός 67-80

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στον τρίτο ημιτελικό το Ρέθυμνο με 80-67 και προκρίθηκε για 8η συνεχόμενη φορά στους τελικούς της Α1 όπου περιμένει το νικητή του ζευγαριού του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο. Πρωταγωνιστής της νίκης ο Σπανούλης.

Η αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού να καθαρίσει άμεσα τη σειρά έγινε πασιφανής από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους και με ώριμες επιλογές στην επίθεση δεν δυσκολεύτηκε να προηγηθεί με 15-2 και 24-12.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα σκοράροντας κυρίως από μέση απόσταση την ίδια ώρα που το Ρέθυμνο στερήθηκε το ζωτικής σημασίας για το παιχνίδι του μακρινό σουτ. Το 46-31 του ημιχρόνου δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους Κρητικούς οι οποίοι πάντως έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο τρίτο δεκάλεπτο όταν και μείωσαν σε 53-50.

Η τεχνική ποινή όμως που δέχθηκε ο Κάρτερ στο σημείο που η διαφορά μειώθηκε στους 3 προκάλεσε εκνευρισμό στο Ρέθυμνο που έχυσε αμέσως την καρδάρα με το γάλα. Ο Ολυμπιακός πάτησε ξανά το γκάζι και ανέβασε εκ νέου τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους για να εξασφαλίσει τη νίκη και την πρόκριση στους τελικούς.

 

Πηγή: Contra.gr