Πρίντεζης: «Πέρσι καλύτεροι αυτοί, φέτος εμείς»

print

Έναν καλύτερο, πιο πλήρη και αθλητικό Ολυμπιακό περιμένει τη φετινή σεζόν ο Γιώργος Πρίντεζης, όπως δηλώνει στο Goal.

Ο… υπαρχηγός του Ολυμπιακού θεωρεί πως η φετινή ομάδα θα είναι καλύτερη από την περσινή. «Θα είμαστε πιο αθλητική ομάδα σε σχέση με πέρυσι, το ρόστερ είναι πιο βαθύ κι αυτό θα δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους παίκτες να ξεκουράζονται περισσότερο. Ο προπονητής είναι για δεύτερη σερί σεζόν στην ομάδα και πλέον γνωρίζουμε καλύτερα τη φιλοσοφία του, τι ζητάει από εμάς και πως να ανταποκριθούμε. Είναι σημαντικό για να δείξουμε πράγματα που δείξαμε και τα προηγούμενα χρόνια. Ενέργεια, πάθος και να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

Μάλιστα, δήλωσε πως ο Παναθηναϊκός κατέκτησε δίκαια το περσινό πρωτάθλημα. «Σε κάποιες θέσεις υπερισχύαμε, πέρυσι σταθήκαμε και λίγο άτυχοι. Είμαι ρεαλιστής και βλέπω τα πράγματα όπως είναι. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες επειδή γενικά όταν βρίσκεις δικαιολογίες δεν μπορείς να βελτιωθείς κι εσύ σε αυτό που θες. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, εμείς είχαμε κάποιες ατυχίες με τραυματισμούς και ίσως να είχαμε αδειάσει κιόλας μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου ευρωπαϊκού. Φέτος είμαστε πιο καλοί και πιο αθλητικοί».

Όσο για την απουσία του κόσμου από το αποψινό ντέρμπι λόγω της γνωστής τιμωρίας, τόνισε: «Είναι βλακεία να γίνονται επεισόδια. Η προσοχή επικεντρώνεται σε πράγματα που γίνονται εκτός γηπέδου και είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για όλους. Καλό είναι μέσα στο παρκέ να παίζονται οι τίτλοι».

Αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ πρωταθλήματος και Ευρωλίγκας, ποια θα ήταν η επιλογή του; «Δεν ξέρω τι θα διάλεγα, το έχω σκεφτεί αρκετές φορές και δεν μπορώ να αποφασίσω, παλαιότερα έλεγα το πρωτάθλημα, τώρα δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Για τον Έλληνα και τα καλοκαίρια των παικτών σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα μετράει πιο πολύ. Για το βιογραφικό του κάθε αθλητή μετράει περισσότερο η Ευρωλίγκα. Για εμένα είναι και τα δύο σημαντικά».