Πρίντεζης: “Καλά να πάθουμε…”

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Contra.gr έξω από τα δόντια. Στο περιθώριο της media day του Ολυμπιακού ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό και εύχεται να εστιάσουμε -επιτέλους- στο μπάσκετ. Το δίλημμα “ευρωπαϊκό ή νταμπλ” και η… περιθωριοποίησή του από τον Αντρέα Τρινκιέρι στο Ευρωμπάσκετ.
printezis_olympiacos1_300913
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ίδιος προπονητής, αρκετοί νέοι παίκτες. Πόσος χρόνος απαιτείται για ν’ αποκτήσει ομοιογένεια ο Ολυμπιακός;

Πολλοί από πέρυσι είμαστε ίδιοι, ενώ πιστεύω ότι και αυτοί που έχουν έρθει κολλάνε και δένουν στην ομάδα πάρα πολύ καλά. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε τους επέλεξε ο προπονητής. Τώρα είναι και η δεύτερη χρονιά του κόουτς, ξέρουμε τη φιλοσοφία του πάρα πολύ, θα βοηθήσουμε και τους καινούργιους να μπουν στην ομάδα πιο γρήγορα. Θεωρώ ότι αρχίζουμε πάνω – κάτω από μια βάση, δεν ξεκινάμε από την αρχή, και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό“.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι η σεζόν αρχίζει με ντέρμπι δεν είναι ό,τι καλύτερο…

Καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη στην πρεμιέρα. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί και από τις δύο ομάδες. Ακόμη είναι αρχή, είχαμε και την εθνική. Σε βάθος χρόνου θα φανεί ποια ομάδα θα μπορέσει να παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Και πέρυσι απ’ ό,τι είδαμε ήταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν λίγο παραπλανητικό“.

Ένα ντέρμπι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών…

“Από τη στιγμή που τα πράγματα έγιναν έτσι πέρυσι, ίσως είναι και… καλό με την έννοια ότι ‘καλά να πάθουμε’. Φυσικά και δεν θέλουμε να παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Είναι πραγματικά κρίμα που το παιχνίδι δεν τελείωσε, αλλά ταυτόχρονα είναι δυσάρεστα όλα αυτά που γίνονται στο χώρο του αθλητισμού. Κατά τη γνώμη μου μακάρι να επικεντρωνόμαστε κάθε χρόνο στο μπάσκετ. Έχουμε δυο ομάδες, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που έχουν φέρει τόσα ευρωπαϊκά τρόπαια τα τελευταία χρόνια που είναι κρίμα να επικεντρωνόμαστε σε εξωαγωνιστικά ζητήματα“.

Μήπως η κόντρα των δύο ομάδων σε επίπεδο διοικήσεων, γιατί οι παίκτες δίνεται το καλό παράδειγμα, έχει επηρεάσει αρνητικά;

Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω. Εκείνοι που διοικούν ξέρουν καλύτερα. Δική μου ευχή είναι όλοι να μιλάμε για μπάσκετ και να μην επικεντρωνόμαστε σε άλλα πράγματα, τα οποία και προσβάλλουν και δεν είναι καθόλου ωραία“.

Το τρίτο διαδοχικό ευρωπαϊκό πόσο εφικτός στόχος είναι για τον Ολυμπιακό;

Πολύ μακρινός για εμένα, δεν μπορώ να το σκεφτώ καν. Είναι προτιμότερο να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι“.

Στη δική σου ζυγαριά τι βαραίνει περισσότερο; Ακόμη ένα ευρωπαϊκό ή το νταμπλ;

Το έχω θέσει το δίλημμα στον εαυτό μου, είναι βέβαια μακρινά και τα δύο. Δεν ξέρω… Ίσως το πρωτάθλημα είναι κάτι που ευχαριστεί περισσότερο τους Έλληνες, αλλά ίσως για το βιογραφικό ενός αθλητή το ευρωπαϊκό είναι κάτι ξεχωριστό. Για τους Έλληνες μετρούν οι εγχώριοι τίτλοι, για την καριέρα μετράει το ευρωπαϊκό. Όπως και να ‘χει, είναι και οι δύο στόχοι πολύ σημαντικοί που τους θέλει κάθε αθλητή“.

Ο Κώστας Παπανικολάου πόσο θα λείψει από τον Ολυμπιακό;

Πάρα πολύ. Τόσο ως χαρακτήρας όσο και ως παίκτης. Θα μας λείψει επίσης ο Κάιλ (σ.σ Χάινς), αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν πέρυσι στην ομάδα“.

Εσύ θα δοκίμαζες ξανά στο εξωτερικό και δη στην Ισπανία;

Θα προτιμούσα να μείνω εδώ για όσα χρόνια γίνεται. Για όσα χρόνια μπορώ να προσφέρω“.

Κεφάλαιο εθνική. Νιώθεις αδικημένος από τη μεταχείριση του κόουτς;

Όχι ακριβώς αδικημένος. Νιώθω απλώς ότι θα μπορούσα να προσφέρω κάποια πράγματα παραπάνω και δεν μου δόθηκε η ευκαιρία έτσι όπως ήθελα για να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό ήταν που με στεναχώρησε περισσότερο“.

Δεν πιστεύω ο κόουτς Μπαρτζώκας να εννοούσε εσένα ότι επέστρεψες με… ψυχολογικά προβλήματα;

(γέλια) Ο κόουτς εννοούσε ότι επιστρέψαμε από το Ευρωμπάσκετ με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Έγινε ό,τι έγινε όμως, δυστυχώς αποτύχαμε και συνεχίζουμε“.

Πιστεύεις τέλος ότι θα ήταν προτιμότερο η εθνική να πάρει wild card για το Παγκόσμιο ή να χτίσει κάτι νέο από την αρχή;

Δεν ξέρω, ούτε είναι δική μου αρμοδιότητα να απαντήσω. Ό,τι αποφασίσουν“.