Πελάτες-Ολυμπιακός 0-1

mhtrogloy

Το γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90ο λεπτό έγραψε την ιστορία του παραδοσιακού ντέρμπι στη Λεωφόρο.

Ο αγωνιστικός φόβος ή, αν θέλετε, η επιφυλακτικότητα, βασίλεψε κατά το πρώτο 45λεπτο. Ο Ολυμπιακός με το 4-4-1-1 και τον Σαβιόλα σε ελεύθερο ρόλο, είχε μία ανούσια κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να είναι σε θέση να δημιουργήσει ευκαιρίες αφού οι επιθέσεις του ανακόπτονταν λίγο έξω από την περιοχή με εξαίρεση τη φάση με την καλή κεφαλιά του Μήτρογλου στο 15΄που εξουδετέρωσε ο Καπίνο.

Σε αυτό το χαμηλό τέμπο ματς, θεωρητικά ο Παναθηναϊκός, με τον Πράνιτς να κινείται πίσω από τους φορ, είχε το πλεονέκτημα αφού το παιχνίδι κυλούσε χωρίς μεγάλους κινδύνους για την άμυνά του. Η μπάλα όμως δεν περνούσε καθόλου από τα χαφ των πράσινων οι οποίοι, τουλάχιστον στα πρώτα 40 λεπτά, περιόρισαν τη δημιουργία τους στις μεγάλες μπάλες που ήταν βούτυρο στο ψωμί των Μανωλά και Σιόβα.

Στη μία και μοναδική φορά που ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να συνδυαστεί με την μπάλα στο χορτάρι προέκυψε η μεγάλη ευκαιρία του Μέντες την οποία ο Ολλανδός σπατάλησε με ένα άψυχο σουτ που απέκρουσε ο Ρομπέρτο (προηγουμένως ο Ισπανός είχε σταθεί τυχερός όταν από το δικό του διώξιμο η μπάλα βρήκε το κεφάλι του Μανωλά και έφυγε κόρνερ).

Η ποιοτική στάθμη του παιχνιδιού, ευτυχώς για όλους, ανέβηκε στην επανάληψη. Σε πείσμα των ανεγκέφαλων της εξέδρας που τραυμάτισαν τον Πράνιτς (!), το θέαμα βελτιώθηκε αφού οι δύο ομάδες πήραν τα ρίσκα τους και αποφάσισαν να ψάξουν πιο αποφασιστικά το γκολ. Και αν για τον Ολυμπιακό αυτό ήταν περίπου αναμενόμενο λόγω ποιότητας, ο Παναθηναϊκός εξέπληξε ευχάριστα. Οι πράσινοι μάλιστα έφτασαν κοντά στο 1-0 δύο φορές σε διάστημα τριών λεπτών με τις καλές ευκαιρίες των Πράνιτς και Τριανταφυλλόπουλου πριν δουν τον Καπίνο να αποτρέπει το 0-1 στην κεφαλιά του Μήτρογλου.

Οι πρώτες κινήσεις από τον πάγκο έγιναν από πλευράς Μίτσελ ο οποίος ήθελε να τονώσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Οι Βάις και Γιαταμπαρέ πήραν θέση στο τερέν στη θέση των Κάμπελ και Σαβιόλα, ο Ολυμπιακός όμως δεν βελτίωσε το αγωνιστικό του πρόσωπο. Απεναντίας είδε τον Παναθηναϊκό να εντείνει τις δικές του προσπάθειες στο άλλο μισό του τερέν και να χάνει την πολύ καλή ευκαιρία με τον Φιγκερόα στο 69΄. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Αναστασίου διαπίστωσε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει το ματς και έπαιξε το χαρτί του Αμπέιντ.

Ο ρυθμός όμως της ομάδας του ανακόπηκε από αυτό που είχε τη φαεινή ιδέα να πετύχει με βεγγαλικό στο κεφάλι τον Μίτσελ. Ο Μάνταλος διέκοψε για λίγα λεπτά το παιχνίδι και η φουριά των γηπεδούχων υποχώρησε ίσως στο πιο κομβικό σημείο του ματς. Το γεγονός αυτό μάλιστα τους στοίχισε ακριβά καθώς ο Μήτρογλου δεν συγχώρησε στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Στο 90′ ο Φουστέρ τράβηξε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού πάνω του και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στο φορ του Ολυμπιακό ο οποίος έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ματς λίγο πριν ο τέταρτος δείξει καθυστερήσεις. Το τρίποντο για τον Ολυμπιακό ήταν γεγονός.

MVP

Οταν ένα ντέρμπι κρίνεται με γκολ στο 90′ τότε ο σκόρερ παίρνει και τη δόξα. Κώστας Μήτρογλου λοιπόν. Διότι στο χρονικό σημείο που πήρε την μπάλα στα πόδια είχε την ψυχραιμία να σημαδέψει σωστά και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του συνεχίζοντας και τη δική του τρομερή παράδοση κόντρα στους πράσινους.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σίλντεφελντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (72′ Αμπεΐντ), Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας. Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (61′ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ, Σαβιόλα (66′ Βάις), Μήτρογλου.

Πηγή:contra.gr