«Παίζονται» τρεις θέσεις

saviola-goal

Ο Ολυμπιακός, μετά το άνετο πέρασμα από την Κομοτηνή, στρέφει την προσοχή του στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Τετάρτης με την Παρί, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Γαλλίας και ο Μίτσελ έχει κατασταλάξει στις επιλογές του για τις περισσότερες θέσεις της αρχικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού στο Παρίσι.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι τερματοφύλακας θα είναι ο Ρομπέρτο ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπλήξεις στην αμυντική διάταξη της ομάδας του Πειραιά. Δεξί μπακ θα είναι ο Σαλίνο που δεν έπαιξε στην Κομοτηνή και ξεκουράστηκε, στόπερ θα είναι ο Μανωλάς με τον Σιόβα, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας των πρωταθλητών θα είναι ο Χολέμπας. Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε ο Χολέμπας έπαιξε εναντίον του Πανθρακικού. Σάμαρης και Μανιάτης θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Επί της ουσίας λοιπόν αυτή τη στιγμή «παίζονται» τρεις θέσεις με τον Μίτσελ να καλείται ν’ αποφασίσει για το ποιοι θ’ αγωνιστούν στα δύο άκρα της επίθεσης (Κάμπελ, Βάις, Φουστέρ) αλλά και ποιος θ’ αγωνιστεί πίσω από τον Μήτρογλου (Φουστέρ, Ντομίνγκες ή Σαβιόλα). Υπάρχουν βέβαια κάποιες παράμετροι που πρέπει να σημειωθούν και ίσως «δείχνουν» πράγματα για τις σκέψεις που κάνει ο 50χρονος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας για τη μάχη στο Παρίσι. Πρώτα απ’ όλα η διάταξη με την οποία θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο ματς.

Αν δηλαδή ο Μίτσελ θα επιλέξει σύστημα με δύο μέσους στον άξονα και τον Φουστέρ ή τον Τσόρι μπροστά τους ή αν θα πάει (γιατί υπάρχει και αυτή η πιθανότητα) σ’ ένα πιο συντηρητικό σχήμα επιλέγοντας τρεις «καθαρούς» μέσους. Να παίξει δηλαδή με Σάμαρη, Μανιάτη και Μασάντο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αυτό πάντως είναι σχήμα που δεν το είχε επιλέξει ο Ισπανός τεχνικός στο πρώτο ματς με την Παρί στο Καραϊσκάκη. Σ’ ένα τέτοιο σενάριο πάντως απλουστεύονται τα πράγματα σε ό,τι αφορά τα δύο άκρα, με Φουστέρ και Κάμπελ να καταλαμβάνουν τις θέσεις. Κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει το ότι ο Μασάντο δεν είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και αυτό είναι σίγουρα ένα στοιχείο που το λαμβάνει υπ’ όψιν του ο Μίτσελ. Ισως ο Πορτογάλος να είναι μια λύση από τον πάγκο για τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Ενα δεύτερο στοιχείο που ίσως να έχει στις σκέψεις του ο Μίτσελ είναι να πάει σε σχήμα με τρεις μέσους αλλά αντί του Μασάντο να είναι ο Εντινγκά, ένας παίκτης που γνωρίζει το γαλλικό πρωτάθλημα κι ενδεχομένως ο Ισπανός να ρίξει το «χαρτί» του Εντινγκά στο βασικό σχήμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Μίτσελ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση και αυτό του δίνει τη δυνατότητα πολλών επιλογών για το πιο δύσκολο παιχνίδι στον όμιλο που συμμετέχει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Προβλημάτισε ο Ντομίνγκες

Ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τον Ντομίνγκες στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού στον αγώνα απέναντι στον Πανθρακικό και ίσως ο Ισπανός να είχε στον νου του την παρουσία του Αργεντινού μέσου και στην αρχική ενδεκάδα εναντίον της Παρί. Ωστόσο ο Λατινοαμερικάνος κάθε άλλο παρά ικανοποίησε με την απόδοσή του και ορθώς ο Μίτσελ αποφάσισε την αντικατάστασή του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Σ’ ένα παιχνίδι που ο Ισπανός τεχνικός περίμενε πολλά από τον Τσόρι, ο τελευταίος κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά με αποτέλεσμα οι πιθανότητες να είναι βασικός στο Παρίσι να θεωρούνται ελάχιστες.

Χρήζει πάντως ιδιαίτερης μνείας το ότι ο Μίτσελ είχε κάνει την έκπληξη στη Λισσαβώνα και είχε χρησιμοποιήσει βασικό τον Αργεντινό, με τον 32χρονο άσο μάλιστα να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και να πετυχαίνει το γκολ του Ολυμπιακού. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ντομίνγκες προβλημάτισε τον Μίτσελ με την απόδοσή του στο προχθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στον Πανθρακικό.

Στον πάγκο ο Σαβιόλα

Η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης των πρωταθλητών Ελλάδας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ σε ό,τι αφορά τον Χαβιέρ Σαβιόλα όλα δείχνουν ότι ο Αργεντινός επιθετικός δεν θα είναι στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδας, αλλά στον πάγκο. Ο Μίτσελ δεν πρόκειται να ρισκάρει και να παίξει τόσο επιθετικά και αυτό σημαίνει ότι διεθνής άσος του Ολυμπιακού θα βοηθήσει από τον πάγκο, αν το κρίνει απαραίτητο ο Μίτσελ.

Ο Σαβιόλα, που πέτυχε προχθές το τέταρτο γκολ των Πειραιωτών με ωραίο πλασέ, δεν ήταν σίγουρα αυτός που θα περίμενε ο προπονητής του παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μήτρογλου που ήταν εκτός αποστολής. Αλλωστε μια ματιά στα προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού στον όμιλο δείχνει πως σ’ ένα μόνο ματς ο Σαβιόλα ήταν στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, αυτό εναντίον της Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Στα άλλα τρία παιχνίδια ο Αργεντινός δεν ήταν στη βασική ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων».

Πηγή:sentragoal.gr