Πάρε στο… παιδί “παπούτσια” Πρόεδρε !!!

must-see-black-and-white-historic-moments-24Γαυραρέοι μου καλημέρα

Τα πράγματα είναι απλά που λέτε. Έχεις σκισμένα παπούτσια; Δεν υπάρχει άλλη λύση. ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ !!! Τι άλλο δηλαδή; Τι θα φορέσεις; Σακκούλες; Σακιά ή θα βγεις μόνο με τα… σκαλτσούνια που λένε και στο Χωριό μου; Μα σε μια λούμπα θα πέσεις, μα μια πέτρα θα πατήσεις, μα κανά μισοσβησμένο γαροτσί θα πατήσεις, θα γυρίσεις σπίτι σου και θα θές… ποδόλουτρο. Γι’ αυτό σου λέω, τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχεις παπούτσια; ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ !!!

Και τι σχέση έχουν τα παπούτσια θα μου πείτε. Σωστά ! Πόσοι από εσάς έχουν αναρωτηθεί πόσο χρήσιμο και πόσο βασικό είναι αυτό το προϊόν όχι μόνο για την καθημερινότητά μας αλλά και για να κινηθεί το Σύμπαν; Ακόμα κι αυτοί που στη δουλειά τους δεν χρησιμοποιούν παπούτσια, για να πάνε ως εκεί, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΦΟΡΑΝΕ. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι ένα ανθρώπινο σώμα με το κεφάλι του (το 10αρι), με τα χέρια του (τα εξτρεμ), με τις γροθιές του (τους επιθετικούς), με τη ραχοκοκκαλιά του (τα χαφ), με τη μέση του (τα σεντερμπάκ), και με τα πόδια του (τα ακραια μπακ), θα καταλάβουμε οτι δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ, χωρίς… παπούτσια !!!

Και ποια είναι τα… παπούτσια στη μπάλα μάγκα μου; Ναι ναι, σωστά υποθέτεις. Το τέρμα ! Ο τερματοφύλακας, ο κήπερ. Ο άσσος !!! Ο γάντιας,  πως το λένε; Αν δεν έχεις τερματοφύλακα, είσαι ξυπόλητος. Κι αν είσαι ξυπόλητος δεν μπορείς να πατήσεις. Κι αν δεν μπορείς να πατήσεις, είσαι ευάλωτος και θα σε φάνε. Είσαι «εύκολος» χωρίς εκείνον.  Γι’ αυτο σου λέω… Όταν δεν έχεις παπούτσια, πας και… ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ !!!

Έχετε ακούσει τους “παλιούς” που όταν θέλουν να πειράξουν κάποιον του λένε: “Ωραία παπούτσια, θα μου τα δώσεις να παω να κοινωνήσω”; Έτσι έκανε και ο Ολυμπιακός. Έπιασε την Ατλετικο και της είπε το ίδιο: Και τονε πήρε το Ρομπέρτο. Και τονε βόλεψε τον Ολυμπιακο. Τονε βόλεψε γιατί ταίριαξε στα πόδια του, δεν του χτύπησε το κουτεπιέ, ούτε του πόνεσε το κότσι. Ήρθε και κούμπωσε σου λέω. Τόσο καλά που δεν θες να τον επιστρέψεις στον νόμιμο κάτοχό του.

Και ο πιτσιρίκος που λέγεται Ολυμπιακός τρέχει στον πατέρα του που λέγεται Βαγγέλης και του λέει “μπαμπά θέλω κι εγώ παπούτσια”. Πάρε Βαγγέλη παπούτσια για το παιδί. Για να μη το κοροϊδεύουνε σχολείο, για να μπορεί να τρέξει στις αλάνες, για να μπορεί να πηγαινοέρχεται σχολείο. Πάρ’ του ένα ζευγάρι για να κάνει τη δουλειά του καλά. Ξέρω οτι δε σου τρέχουν απ’ τα μπατζάκια για να «στηρίξεις» το συγκεκριμένο ζευγάρι παπούτσια αλλά στενέψου. Εν ανάγκη κόψε ένα μήνα τον καφέ και την πρέφα στο καφενείο. ΑΛΛΑ ΠΑΡ’ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ !!!

> Τα πράγματα είνα απλά Πρόεδρε. Πας και παίρνεις τον Ρομπέρτο, τονε φέρνεις στον Ολυμπιακό, του περνάς αλυσίδα με… καπίστρι στο πόδι, τονε κλειδώνεις και πετάς το κλειδί στα βράχια της Πειραϊκής που κοιμάται ο Στέλιος ο Μπεκρής. Το θέλει κι ο Ισπανός σου λέω. Που θα βρεί μπερεκέτια σαν και τα δικά μας; Που θα ξαναδεί Πρωτάθλημα πάλι; Που θα τονε κάνουν σύνθημα πάλι; Που θα λατρευτεί έτσι οπως βλέπω να λατρεύεται εδώ; ΠΟΥΘΕΝΑ ! Όπως σου το λέω Πρόεδρε. Γι’ αυτό σου λεώ λοιπόν. ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΡ’ ΤΟΝΕ !!! Άλλωστε δεν παίζεις μόνος σου μπάλα με τον Σιμεόνε και τους Ροχιμπλάνκος, έχεις συμπαίκτη και τον ίδιο το Ρομπέρτο.

Ο… ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ !!! ΚΑΝΟΝΙΣΕ !!!

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ