Ο Ρομπέρτο και η Μάρτα τρελαίνουν το λιμάνι

assets_LARGE_t_881_106126446

Το αγαπημένο ζευγάρι έχει αναστατώσει τους οπαδούς του Ολυμπιακού, προκαλώντας τους να συνθηματολογήσουν υπέρ του Ισπανού τερματοφύλακα, κυρίως μετά την εκκωφαντική εμφάνιση της περασμένης Τρίτης κόντρα στην… αγαπημένη του Μπενφίκα.

Επίσης, συνοδεύουν κάθε εμφάνιση της πρώην «Μις Τενερίφη» στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το οποίο επισκέπτεται σε όλους τους εντός έδρας αγώνες, ακόμα και σ’ εκείνον του Κυπέλλου, κόντρα στον Φωκικό, με επιφωνήματα θαυμασμού.

Ο 27χρονος γκολκίπερ που έχει σκλαβώσει τους διοικούντες τη νέα του ομάδα με τις αποκρούσεις του, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του, έχει καταλάβει δεσπόζουσα θέση στις καρδιές των φίλων του Ολυμπιακού, οι οποίοι, στο πρόσφατο παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας, καλούσαν τον δικό τους «αετό» να παραμείνει στο Λιμάνι.

Αποθέωση

Κι αν ο Ρομπέρτο ήταν αδύνατον, με τα ελάχιστα ελληνικά που γνωρίζει, να κατανοήσει το περιεχόμενο του συνθήματος «Ρομπέρτο, αλάνι, για πάντα στο Λιμάνι», είχε αντιληφθεί την προσωπική αποθέωση και την αγάπη που τρέφουν για εκείνον οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων», που πλέον έχουν γίνει και δικοί του οπαδοί.

Φανατικότερη οπαδός του, βέβαια, παραμένει η σύζυγός του, η οποία παραδέχεται πως δεν είναι ειδήμων του αθλήματος: «Το ποδόσφαιρο δεν με εμπνέει πολύ, αλλά το αγόρι μου, ναι. Οταν πηγαίνω στους αγώνες, κοιτάζω μόνον το τέρμα. Γι’ αυτό και δεν έχω ιδέα για επιθετικούς, μέσους και κεντρικούς αμυντικούς», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά η εκπάγλου καλλονής Μάρτα, η οποία το 2006, σε ηλικία 19 ετών, είχε κερδίσει τον τίτλο ομορφιάς στην Τενερίφη.

Ωστόσο, αντί να ανέβει στην πασαρέλα, προτίμησε τις μουσικές σκηνές, τραγουδώντας με τους «Ole Ole», ένα εκ των πλέον πετυχημένων συγκροτημάτων στην ιστορία της ισπανικής ποπ μουσικής. Ωστόσο κι εκεί, δεν έμεινε για πολύ, καθώς μπλόκαρε την καρδιά της ο Ρομπέρτο. Αρχικά η Μάρτα είχε χαράξει στον δεξιό της καρπό ένα μεγάλο «R», το οποίο παραπέμπει στο αρχίγραμμα του ονόματος του άντρα της ζωής της, λέγοντας πως «έκανα αυτό το τατουάζ γιατί ο Ρομπέρτο με σημάδεψε για όλη μου τη ζωή και τον κουβαλάω πάντα μαζί μου».

Εσχάτως «χτύπησαν» και οι δύο στο χέρι τους και ένα κοινό μήνυμα αιώνιας πίστης, το οποίο αναφέρει: «Contigo siempre» και σημαίνει «Για πάντα μαζί σου». «Εγραψαν», συνάμα, και την ημερομηνία (10/6/2011) κατά την οποία ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, σχέση που έχει αποφέρει δύο τέκνα, την Μπελίσε και τον Εντσο.

Βέβαια ο Ρομπέρτο, που είναι γεμάτος τατουάζ, απέκτησε στο διάστημα της μέχρι στιγμής διαμονής του στην Αθήνα και μία εντυπωσιακή και επιβλητική δερματοστιξία, που απεικονίζει τον Ιούλιο Καίσαρα και το Κολοσσαίο. Ο 27χρονος γκολκίπερ που από τύχη έγινε ποδοσφαιριστής, καθώς τον καιρό που ασχολείτο με το τζούντο παρακλήθηκε από φίλο του να καλύψει τη θέση του τερματοφύλακα, δεν έχει μετανιώσει για την αθλητική… μετάλλαξη.

Κι αν τον πρώτο καιρό απέκρουε την μπάλα με κινήσεις τζουντόκα, συν τω χρόνω έμαθε τη θέση τόσο καλά, που την τελευταία διετία, με τη φανέλα της Σαραγόσα, ήταν ο πρώτος τερματοφύλακας της Πριμέρα Ντιβιζιόν σε αποκρούσεις.

Στην Αθήνα ο Ρομπέρτο βρήκε κι έναν φίλο: τον Σαβιόλα, με τον οποίον κάνουν πολλή παρέα, όπως και οι σύντροφοί τους. Μάλιστα, η Μάρτα Ντομίνγκεθ και η Ρομανέλα Αμάτο, στα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού ανταλλάσσουν απόψεις στο twitter. Η σύζυγός του και επίσης πρώην φωτομοντέλο, Ρομανέλα Αμάτο, στα τρία τέρματα του Κώστα Μήτρογλου στις Βρυξέλες επί της Αντερλεχτ, έγραφε συνεχώς «Γκοοοοοολ», ενώ η Μάρτα Ντομίνγκεθ, στο ίδιο παιχνίδι, αναφέρθηκε μόνον στα επιτεύγματα του άντρα της: «Επιασε πέναλτι η αγάπη μου», έγραψε μετά την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Σουάρες.

Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η παραμονή του

Η εκπληκτική εμφάνιση του Ρομπέρτο το βράδυ της Τρίτης κόντρα στην Μπενφίκα προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο του Ολυμπιακού, που είδε έναν πορτιέρο ανίκητο, έναν τερματοφύλακα, που με τις σωτήριες επεμβάσεις του οδηγεί την ομάδα του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Αν μπορούσαμε να τον αγοράσουμε από την Ατλέτικο, θα λύναμε το θέμα του τερματοφύλακα για μια δεκαετία», ακούστηκαν αρκετοί να λένε. Σκέψεις που… συνορεύουν με εκείνες της διοίκησης του Ολυμπιακού. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του έχουν ξετρελαθεί με τον Ρομπέρτο και αν μπορούσαν από? χθες κιόλας θα είχαν ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του.

Ομως γνωρίζουν πως αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί ο 27χρονος γκολκίπερ έχει συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα της Ευρώπης με τις εμφανίσεις του και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που το καλοκαίρι δαπάνησε 6 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματά του, δεν θα τον παραχωρήσει για ψίχουλα.

Οι Πειραιώτες προτίθενται να εφαρμόσουν στρατηγική υπομονής και να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κινηθούν ώστε να ανανεώσουν τον δανεισμό του, βάζοντας οψιόν αγοράς ή να αποκτήσουν μέρος των δικαιωμάτων του.

Μαθαίνει ελληνικά

Σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα έχουν ως σύμμαχο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και την πανέμορφη σύζυγό του, Μάρτα, που έχει δηλώσει πως περνάει υπέροχα στην Ελλάδα και μάλιστα στις προθέσεις της είναι να μάθει και ελληνικά. Τη Μάρτα, δε, ο Ρομπέρτο τη συμβουλεύεται πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης πως θέλει να επιστρέψει στον σύλλογο το καλοκαίρι, αλλά με μία βασική προϋπόθεση: να έχει ρόλο βασικού στην ομάδα, αφού θεωρεί πως πλέον έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να φανεί αντάξιος στις φιλοδοξίες των Μαδριλένων.

Την ίδια ώρα, όμως, πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως οι «ροχιμπλάνκος» είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Χετάφε για τον 29χρονο τερματοφύλακα Μιγκέλ Ανχελ Μόγια, που είναι από τους πιο φορμαρισμένους πορτιέρο της Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς ξέρουν ότι τον νυν γκολκίπερ τους, τον 21χρονο Κουρτουά, που ανήκει στην Τσέλσι, θα τον χάσουν.

Αν, λοιπόν, η Ατλέτικο αποκτήσει τον Μόγια, τότε ο δρόμος της παραμονής του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό θα έχει σαφώς λιγότερα εμπόδια. Καθώς και ο ίδιος θα πιέσει τους «ροχιμπλάνκος» να τον αφήσουν να συνεχίσει την καριέρα του στον πειραϊκό σύλλογο.

ΠΗΓΗ: www.ethnosport.gr