Ο Ναδάλ κατέκτησε για 8η φορά το Ρολάν Γκαρός

Ο Ράφα Ναδάλ υπέταξε τον μαχητικό συμπατριώτη του Ντάβιντ Φερέρ στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) και κατέκτησε για 8η φορά στην καριέρα του το γαλλικό όπεν, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του τένις.

Ο 31χρονος Φερέρ επιχείρησε να τρέξει τον αντίπαλό του, ο οποίος μετρούσε περίπου 6 ώρες περισσότερες στα γαλλικά κορτ, μιας και ο ίδιος δεν είχε χάσει ούτε σετ, ενώ ο Ναδάλ είχε στην πορεία του μεταξύ άλλων και τον ημιτελικό των 4,5 ωρών με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Δύο γρήγορα break και από τους 2 έδειξαν τις διαθέσεις τους, αλλά στη συνέχεια με ακόμα 2 του Ναδάλ, το πρώτο σετ κατοχωρήθηκε με 6-3 στον “βασιλιά” του Ρολάν Γκαρός μέσα σε 40 λεπτά.

Στη βροχή του 2ου σετ, ο Ναδάλ πήρε τα πρώτα 3 σετ, με τον αντίπαλό του να μοχθεί για να κάνει το break. Έφτανε συχνά στην πηγή, αλλά δεν έπινε νερό και το αδύναμο σερβίς του έδινε πολλές ευκαιρίες στον Ναδάλ να αυξήσει το προβάδισμα, παρότι δεν βρισκόταν σε τοπ φόρμα.

Το παιχνίδι διεκόπη για λίγα λεπτά, όταν κάποιοι φίλαθλοι άρχισαν να φωνάζουν από τις εξέδρες και ένας εξ αυτών, ημίγυμνος, άναψε ένα καπνογόνο όταν οι υπάλληλοι ασφαλείας προσπάθησαν να τους διώξουν από τις εξέδρες. Το παιχνίδι άρχισε ξανά, ο Φερέρ έκανε ένα break, αλλά δεν ήταν αρκετό, χάνοντας και το 2ο σετ με 6-2, μέσα σε 54 λεπτά.

Ο Ναδάλ απείχε ένα σετ από το απόλυτο ρεκόρ των 8 κατακτήσεων ενός Όπεν. Στο 60ό παιχνίδι του στο Ρολάν Γκαρός, όπου μετράει μόλις μία ήττα (στον 4ο γύρο από τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2009), πήρε προβάδισμα 2 γκέιμ, αλλά υπό τις επευφημίες του κοινού, ο Φερέρ ισοφάρισε. Τα λάθη του νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως, ο οποίος παρά την ήττα του θα προσπεράσει τον Ναδάλ την επόμενη εβδομάδα, βοήθησαν τον δυνάστη του Ρολάν Γκαρός να φτάσει στο 6-3 μέσα σε 42 λεπτά, να κερδίσει για 17η σερί φορά στο χώμα τον αντίπαλό του και να πανηγυρίσει για 12η φορά κατάκτηση ενός grand slam.

 

Πηγή: Contra.gr