«Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί διπλό»!

badovic

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η ομάδα μπορεί να παίξει στα ίσια την Μπενφίκα μέσα στο σπίτι της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάντοβιτς:

Για την απόδοση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά: «Δεν ήταν τόσο καλός, αλλά με τις αλλαγές που έγιναν από τον προπονητή ανέβασε στροφές και για ένα διάστημα ήταν καταπληκτικός. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να μπουν στο παιχνίδι και να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή τη ροή του».

Για την πίεση που έχει ο πάγκος του Ολυμπιακού: «Όταν παίρνεις ένα αποτέλεσμα όλα είναι καλά. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις διάρκεια και καθαρό μυαλό. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη και τις επιλογές μας. Έχω περάσει από αυτή την ομάδα, αλλά μόνο όταν είσαι μέσα και πιάνει το… σίδερο που καίει, καταλαβαίνεις.

Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός και αναπόφευκτα υπάρχει πολλή πίεση. Αυτό που έχει σημασία όμως τώρα είναι ότι η ομάδα κερδίζει, βάζει πολλά γκολ και είναι έτοιμη για το Champions League».

Για το πώς ενεργεί μετά το ματς ένας τεχνικός: «Κάθε προπονητής, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και του τι έγινε στο ματς, πρέπει να προετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι και για το πώς θα διορθώσει τα λάθη του. Ένας φιλόδοξος προπονητής δεν κοιμάται ποτέ το βράδυ μετά το παιχνίδι». 

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα: «Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να παίξει στα ίσια την Μπενφίκα. Το έχει αποδείξει και από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Υπάρχει άλλος ρυθμός στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Ελλάδα η ομάδα δεν πιέζεται ιδιαίτερα, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει».

Για το πώς πρέπει να προσεγγίσει το ματς: «Σε αυτά τα παιχνίδια πάνω απ’ όλα είναι η ομαδικότητα και όχι κάθε παίκτης ξεχωριστά. Σημασία έχει η συνοχή και να ξέρει η ομάδα τι ψάχνει στο γήπεδο.

Το να βάζεις τρία γκολ στην Άντερλεχτ είναι καλό, αλλά και ο προπονητής και οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να διορθώσουν κάποια πράγματα. Χρειάζεται καλύτερη αμυντική οργάνωση και μελέτη για το πώς θα επιτεθούν σωστά. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, μονάδες και καλή ψυχολογία. Πρέπει όμως να είναι σοβαρός, οργανωμένος και συγκεντρωμένος επί 90 λεπτά».