Ολυμπιακός K19 – Παρί Σεν Ζερμέν K19 0-0

ch.l neon

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της UEFA Youth League η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Οι Νέοι του Θρύλου έκαναν καλή εμφάνιση απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά έμειναν στο 0-0, ελέω και του… δοκαριού. Μπροστά σε περίπου 800 φιλάθλους, οι παίκτες του Μπερντ Στορκ έδειξαν ότι όπως και πέρυσι στο NextGen Series, έτσι και φέτος στην UEFA Youth League, έχουν αρκετά να προσφέρουν.

Ο κ. Στορκ παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-4-1-1, η οποία γινόταν 4-2-3-1 στην άμυνα και 4-4-2 στην επίθεση. Ο Στρέζος ήταν στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γκούτσιος, αριστερά ο Βατουσιάδης και στόπερ οι Βλάχος και Σωτηράκος. Ο Παπασάββας με τον Βούρο ήταν στα χαφ, ενώ μπροστά τους έβγαινε ο Γιάνκοβιτς, σε ελεύθερο ρόλο. Μία ερχόταν πιο κοντά στον προωθημένο Βέργο, μία γυρνούσε πιο πίσω, κοντά στους δύο μέσους. Στα άκρα ήταν δεξιά ο Σιώπης και αριστερά ο Πασαλίδης.

Το ματς άρχισε με την Παρι Σεν Ζερμέν να δίνει τον ρυθμό. Οι Γάλλοι είχαν περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, όμως μέχρι να συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα, δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν ουσιαστικά και να «βγάλουν» κάποια καλή φάση.

Στο 16’, όμως ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ. Πολύ κοντά, για την ακρίβεια! Ο Βέργος με τον Σιώπη έκαναν ωραίο συνδυασμό, με τον πρώτο να περνάει με τακουνάκι την μπάλα στον Παπασαββα. Εκείνος μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα, συνεχίζοντας τα… τερτίπια της από το βράδυ της Τρίτης, χτύπησε στο δοκάρι!

Ακόμη μία ωραία προσπάθεια, με καλό πρέσινγκ, από τους παίκτες του Ολυμπιακού (Πασαλίδης, Γιάνκοβιτς), έφερε στο 28’ ένα σουτ του Παπασάββα υπό καλές προϋποθέσεις, το οποίο απέφερε κόρνερ. Στο 32’ ο Γιάνκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, με τον Ντεσκάμπ να διώχνει προσωρινά, τον Βέργο να παίρνει δεύτερη κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, τον Μπατουμπινσικά να απομακρύνει.

Στο 33’ η Παρί βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση και ο Ρομίλ από καλή θέση, αριστερά μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά αστόχησε. Ο Στρέζος αντέδρασε θετικά στο σουτ του Φαράντ στο 35’. Το ίδιο σωστά αντέδρασε και ο Ντεσκάμπ στο σουτ του Σιώπη, στο 37’. Ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ έκανε ο Βέργος στο 38’, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ντεσκάμπ! Στο 45’ ο Ντεμονσί έκανε σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ομάδα Νέων του συλλόγου μας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ή μπάλα παιζόταν περισσότερο προς την εστία της Παρί. Στο 59’, μάλιστα, η οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο πάγκος της ομάδας μας διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε ανατροπή του Σιώπη από τον Κιπρέ, μέσα στην περιοχή.

Στο 72’ ο Στρέζος είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Φαράντ, ενώ στο 74’ ο Σιώπης απείλησε με σουτ την εστία του Ντεσκάμπ, αλλά ήταν για λίγο άστοχος. Ο Στρέζος είχε ακόμη μία εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Λατούρ στο 77’, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Το σουτ του Μαβενζί στο 81’ πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Στρέζου, ο οποίος ήλεγχε την φάση όμως. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Λάτσι έκανε ένα καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα όμως κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Μπαμπόκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να δείχνει συνολικά καλύτερη και πιο σταθερή εικόνα στο ματς. Η ομάδα μας έκανε ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ. Στην άμυνα είχε καλή και αποτελεσματική απόδοση, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Μπερντ Στορκ έπαιξαν με πάθος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ19: Στρέζος, Γκούτσιος, Βατουσιάδης, Βλάχος, Σωτηράκος, Βούρος, Σιώπης, Παπασάββας (79’ Λάτσι), Βέργος (78’ Ιγνατίδης), Γιάνκοβιτς, Πασαλίδης (46’ Μαργαρίτης).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ Κ19: Ντεσκάμπ, Λαμπέζ (61’ Ογκουστέν), Κιμπέμπε, Μπατουμπινσικά, Κιπρέ, Ντεμονβί (77’ Μαβενζί), Ρομίλ, Μπαμπόκ, Φαράντ (74’ Μεϊτέ), Λατούρ, Ντιακιέζ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: – / –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβ. Στογιάνοφ (Βουλγαρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ν. Ανγέλοφ, Κ. Στοΐλοφ (Βουλγαρία)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: Χ. Ανδρονικίδης (Ελλάδα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48’ Μαργαρίτης / 89’ Μπαμπόκ, 90’+ Μπαμπόκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / 90’+ Μπαμπόκ
ΔΟΚΑΡΙΑ: 16’ Παπασάββας / –

Πηγή:olympiacos.org