Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 10-7

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο Ανδρών, αφού επικράτησε με 10-7 του ΝΟ Βουλιαγμένης στο παιχνίδι που έγινε στο «Πέτρος Καπαγέρωφ». Πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ο Μπλάι Μάλιαρακ, με 3 γκολ.

Ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος της Α1 πόλο Ανδρών δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με το παιχνίδι του τελικού του Κυπέλλου στη Λαμία. Ο Ολυμπιακός φαινόταν πιο «λυμένος» στο νερό και αυτό αποδείχθηκε με την πρώτη κιόλας φάση, το γκολ του Δημήτρη Μάζη στα ίσια από τον άξονα. Ο Θοδωρής Βλάχος ανακάτεψε την τράπουλα, στέλνοντας τον Δελακά αριστερά και τον Φουντούλη δεξιά. Ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει ένα παιχνίδι που θα του έδινε το δικαίωμα να μη ζει με το άγχος προϊόντος του χρόνου. Η Βουλιαγμένη βολεύτηκε με το uptempo παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» στην πρώτη περίοδο, αλλά στη δεύτερη, παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός του ματς δεν άλλαξε, άλλαξε η απόδοση του Δεληγιάννη. Μία τερατώδης διπλή επέμβαση σε τετ α τετ του Τίγκα γέμισε με ασφάλεια τους συμπαίκτες του, ο Ολυμπιακός άρχισε να ρολάρει στην άμυνα και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Αυτό, βεβαίως, δεν ήταν τυχαίο, διότι οι συναπτές αλλαγές αμυντικών ως τελευταίων έφθειραν τους φουνταριστούς του ΝΟΒ και ο Βλάχος προτίμησε να μην παίξει με ανάμεσα, που είναι λίγο πιο παθητική άμυνα απ’ ό,τι πρέπει, αλλά να παίζει άμυνα attack στον παίκτη λιγότερο, πάει να πει παίκτες που βγαίνουν πάνω στην μπάλα. Το ίδιο συνέβαινε, εν ολίγοις, και στα ίσια.

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε το προβάδισμα. Το επί μέρους σκορ του δεύτερου οκτάλεπτου ήταν 2-0, πάει να πει ότι το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 5-3 και η Βουλιαγμένη δεν πλησίασε ξανά στα δύο γκολ.

Μέσα σε όλα, βρήκε και ο Μπλάι Μάλιαρακ τον εαυτό του. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γκολ στα ίσια από την περιφέρεια στο τρίτο οκτάλεπτο, με εκείνα του Καταλανού και του Ντόσκα να είναι πολύ σημαντικά. Κυρίως επειδή μπήκαν αμέσως μετά την επίτευξη των δύο γκολ από τη Βουλιαγμένη και έφεραν πολύ γρήγορα τη διαφορά στα τρία.

Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στην τέταρτη περίοδο, με το γκολ του Μπλάι Μάλιαρακ, σε επίθεση του Ολυμπιακού με δύο παίκτες παραπάνω. Πάνω στο δίλεπτο, οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων», περίπου 500 συνολικά, άρχισαν να τραγουδάνε τον ύμνο. Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κορυφή έχει αρχίσει, με το παιχνίδι του Σαββάτου στον Λαιμό να αποτελεί την πρώτη ευκαιρία. Βεβαίως, και πέρυσι οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με 2-1 στη σειρά, ως εκ τούτου τίποτα δεν έχει λήξει ακόμα.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-0, 3-2, 2-2

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Δεληγιάννης, Δελακάς, Μάζης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Μπλάνης, Ντόσκας 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Μάλιαρακ 4, Σχίζας 1, Φλώρος.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Δήμου): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης, Κομάντινα, Ελμισιάν, Βελώνιας, Αφρουδάκης, Καρούντζος 1, Βλαχόπουλος 3, Γούνας 2, Τίγκας, Βουλγαράκης, Μαυρωτάς, Μασμανίδης.

Πανό από Καλλίπολη, Κολωνό, Καμίνια, Μεταμόρφωση, Αθήνα, Πετρούπολη, Σάμο, Μεσολόγγι. Δεν γίνεται μαζική άφιξη κόσμου στο κολυμβητήριο. Περίπου 300 είναι οι θεατές του παιχνιδιού. Παρών είναι ο πρώην θρύλος του Ολυμπιακού, Θέμης Χατζής.

Όλα έτοιμα για την παρουσίαση των δύο ομάδων.

 

Πηγή: Gavros.gr