Ολυμπιακός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-1

981841

Ο Ολυμπιακός με έναν καταπληκτικό Χριστοφιδέλη και με τον Ποτότσνικ να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει τη διαφορά, έκανε το πρώτο βήμα κόντρα στην Αλεξανδρούπολη νικώντας με 3-1 σετ.

Στο πρώτο σετ η Αλεξανδρούπολη μπήκε πιο δυνατά και πήρε τους δύο πρώτους πόντους αλλά πολύ γρήγορα με σερί 3-0 οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα το οποίο διεύρυναν μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ στο +4. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα δύο συνεχόμενους πόντους και αναγκάστηκε ο Μουστακίδης να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ για να μην ξεφύγει περισσότερο το σκορ. Αυτό όμως που φοβόταν συνέβη και οι γηπεδούχοι με τον Χριστοφιδέλη στο σερβίς ξέφυγαν ακόμα περισσότερο και έφτασαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με μια διαφορά 9 πόντων. Το σετ έμοιαζε να έχει χαθεί για τους φιλοξενούμενους από πολύ νωρίς και στο 21-11 ο Μουστακίδης πήρε και το δεύτερο τάιμ άουτ του μήπως και αλλάξει κάτι. Και άλλαξε καθώς η μεγάλη διαφορά εφησύχασε τους παίκτες του Καζάζη που έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στο 24-18 πριν ο Γιορντάνοφ με τρομερό καρφί δώσει το πρώτο σετ στην ομάδα του με 25-18 σε 21 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Εθνικός μπήκε για πρώτη φορά στο ματς και του έδωσε ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο σκορ και εναλλάσσονταν στο προβάδισμα με την Αλεξανδρούπολη να φτάνει πρώτη στο τεχνικό τάιμ άουτ στο +1. Στη συνέχεια όμως κατάφερε με καλό μπλοκ να αυξήσει τη διαφορά που στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ είχε φτάσει στο +3. Με την επιστροφή στο τάραφλεξ οι φιλοξενούμενοι που είχαν μπει για τα καλά στο ματς πήραν ακόμα έναν πόντο και ανάγκασαν τον Καζάζη να πάρει το πρώτο του τάιμ άουτ στο ματς. Αυτό ηρέμησε τους παίκτες του που με ένα μικρό σερί 2-0 ανάγκασαν τον Μουστακίδη να πάρει αμέσως τάιμ άουτ. Η διαφορά του Εθνικού διατηρήθηκε με αυξομειώσεις στους 3 πόντους μέχρι την τελική αντεπίθεση του Ολυμπιακού που κατάφερε να ισοφαρίσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του σετ στο 21-21 και να κάνει τον Μουστακίδη να πάρει και το δεύτερο τάιμ άουτ του. Μετά το σετ έγινε θρίλερ και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρις ότου ο Εθνικός να ξεφύγει με δύο στο 22-24 και ήταν σειρά του Καζάζη να πάρει τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το σετ στην παράταση, και μετά την δεύτερη παράταση στο 25-25 πήρε δύο σερί πόντους και κατάκτησε με 27-25 και το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πεισμωμένοι με τον τρόπο που έχασαν το δεύτερο και κατάφεραν να πάρουν από την αρχή το προβάδισμα και μάλιστα να φτάσουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με μια διαφορά 3 πόντων. Στη συνέχεια ο Εθνικός κατάφερε να αυξήσει αυτή τη διαφορά στους 5 και ο Καζάζης πήρα αμέσως τάιμ άουτ. Στη συνέχεια δεν άλλαξαν και πολλά και η διαφορά παρέμενε με αυξομειώσεις για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν πρώτοι και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 3 πόντους προβάδισμα. Με την επιστροφή στα τάραφλεξ η απόσταση στο σκορ μεγάλωσε κι άλλο και ο Καζάζης αναγκάστηκε να πάρει και το δεύτερο τάιμ άουτ στο 14-19. Το σετ φαινόταν να χάνεται και ο Εθνικός συνέχισε να κρατάει τη διαφορά ασφαλείας μέχρι που ο Ολυμπιακός έκανε την τελευταία του προσπάθεια να επανέλθει μειώνοντας στο 21-24, αλλά ο Μουστακίδης είχε τάιμ άουτ να πάρει και να κόψει τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Τελικά το κατάφερε και ο Εθνικός πήρε το πρώτο του σετ στο ματς με 21-25.

Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν από την αρχή και πήγαιναν πόντο-πόντο αλλά λίγο πριν το τεχνικό τάιμ άουτ οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 2. Με την επιστροφή στο τάραφλεξ ο Καζάζης άλλαξε πασαδόρο και έριξε τον Μαρούλη στο ματς στη θέση του Φιλίποφ και κατάφερε να πάρει 2 σερί πόντους για να αναγκάσει τον Μουστακίδη να πάρει τάιμ άουτ. Με τον Ποτότσνικ στο σερβίς ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 10-10 και αμέσως μετά να πάρει το προβάδισμα, με τρομερές άμυνες και καταπληκτικά τελειώματα από Χριστοφιδέλη, Γιορντάνοφ και Ποτότσνικ. Στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μάλιστα είχε πάρει και διαφορά 4 πόντων, την οποία κατάφερε να ανεβάσει στη συνέχεια στους 5 για να αναγκάσει τον Μουστακίδη να πάρει νωρίς και το δεύτερο τάιμ άουτ του στο σετ. Δεν κατάφερε τίποτα όμως καθώς ο Ποτότσνικ είχε ζεσταθεί για τα καλά και με τρομερά σερβίς και καρφιά από πάιπ, συνεπικουρούμενος από τον πάρα πολύ καλό Χριστοφιδέλη, ο Ολυμπιακός πήρε άνετα το σετ με 25-17.

Έκανε έτσι το πρώτο βήμα στα ημιτελικά νικώντας με 3-1 σετ τον πολύ αξιόμαχο για δύο σετ Εθνικό Αλεξανδρούπολης, και αύριο Σάββατο θα προσπαθήσει για το 2-0, κάτι που θα του σώσει την ευκαιρία να τελειώσει τη σειρά στην Αλεξανδρούπολη.

Τα σετ: 25-18, 27-25, 21-25, 25-17.

 

Διαβάστε Περισσότερα : Olympiacos24.gr