Οι 5 καλύτερες έδρες των playoffs

oracle+arena_golden+state

Οι θεατές της Chesapeake Energy Arena στην Oklahoma City εξελίχθηκαν την τελευταία τριετία στο πιο ενθουσιώδες και θορυβώδες κοινό του σύγχρονου ΝΒΑ. Ετσι… νομίζαμε τουλάχιστον. Η επιστροφή των Warriors στα playoffs ύστερα από έξι χρόνια θύμισε στο ΝΒΑ τι έχανε όλο αυτό το διάστημα, αφού τα ντεσιμπέλ… έχουν τρελαθεί στα τρία παιχνίδια που έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής η Oracle Arena στην postseason. Η αλλιώς… Roar-acle Arena (από τη λέξη “roar”, που σημαίνει “βοή”), όπως αποκαλείται ευρέως πλέον η έδρα των Warriors.

 

Αν πάλι την αποκαλέσετε “Screaming O”, πάλι “μέσα” θα πέσετε! Αυτό ήταν το παλιό παρατσούκλι της Oracle Arena, η οποία αποτελεί την ιδανική έδρα του σύγχρονου ΝΒΑ, με 19.596 άτομα να ντύνονται ομοιόμορφα (στα κίτρινα) και να φωνάζουν αδιάκοπα, δυνατά. Οσοι λοιπόν έχετε συνδέσει το ΝΒΑ με ατμόσφαιρα… συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής, κάλα θα κάνετε να… φορέσετε ακουστικά πριν συνεχίσετε την ανάγνωση. Ή καλύτερα να παρακολουθήσετε ένα εντός έδρας παιχνίδι των Warriors.

 

Η ατμόσφαιρα στο Oakland είναι ό,τι πιο παραπλήσιο υπάρχει σε αυτήν που επικρατεί στα περισσότερα κολεγιακά γήπεδα των ΗΠΑ. Ισως και καλύτερη. Γι’ αυτό λοιπόν δεν το σκεφτήκαμε ιδιαίτερα να παραχωρήσουμε στην Oracle Arena την πρώτη θέση στη λίστα που φτιάξαμε με τις καλύτερες έδρες των φετινών playoffs.

Το Top 5 των καλύτερων εδρών στα φετινά playoffs

 

1. Oracle Arena (Golden State Warriors)

 

Αποκαλείται και…: “The Screaming O”, “Roar-acle Arena”.

Players’ Intro song: California love (2Pac remix).

Μ.Ο. εισιτηρίων 2012-13: 19.373 (5ος στο ΝΒΑ).

Και το 2007 γινόταν… χαλασμός Κυρίου στην Oracle Arena, φέτος όμως το κοινό των Warriors μάλλον ξεπερνά κάθε προσδοκία με τη στήριξή του. Ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός, συνεχής, η ατμόσφαιρα φανταστική και η ιαχή “Waaarrr-iors” υποβλητική. “Οταν βγαίναμε από το τούνελ ήθελα να σταθώ εκεί και να απορροφήσω μέσα μου όλο αυτό που γινόταν. Ηταν σουρεαλιστικό συναίσθημα, δεν μπορούσαμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον από το θόρυβο που έκαναν” έλεγε μετά το πρώτο ματς της σειράς με το Denver ο Jarrett Jack.

 

2. Chesapeake Energy Arena (Oklahoma City Thunder)

 

Αποκαλείται και…: “Loud City”

Players’ Intro song: “N…as in Paris” (Jay-Z & Kanye West)

Μ.Ο. εισιτηρίων 2012-13: 18.203 (12ος στο ΝΒΑ)

Πριν από τρία χρόνια ο Craig Sager μέτρησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης το θόρυβο που έκαναν οι οπαδοί της Thunder (ως είθισται όλοι ντυμένοι στα μπλε) και ο αριθμός που εμφανίστηκε δεν προκάλεσε έκπληξη: 109 ντεσιμπέλ. Τόσος είναι περίπου και ο θόρυβος που προκαλείται στο αυτί κάποιου που στέκεται στην πρώτη σειρά μιας ροκ συναυλίας! Στα μείον του γηπέδου το intro. Αν είναι ποτέ δυνατόν να μην ακούγεται το “Thunderstruck” στη διαπασών…

 

3. United Center (Chicago Bulls)

 

Αποκαλείται και…: “The Madhouse on Madison”

Players’ Intro song: “Sirius” (The Alan Parsons Project)

M.O. εισιτηρίων 2012-13: 21.876 (1ος στο ΝΒΑ)

Τα χρόνια έχουν αλλάξει, ο Michael Jordan δεν περιφέρεται πια στο Chicago, η έδρα των Bulls παραμένει όμως μία από τις πλέον σκληρές που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο ΝΒΑ. Στα καλά και στα δύσκολα χρόνια, στις νίκες και στις ήττες, το United Center έχει πάντοτε παλμό, θόρυβο. Διαθέτει επίσης και τον πιο διαχρονικό ύμνο που ακούστηκε ποτέ στην παρουσίαση των παικτών…

 

4. Madison Square Garden (New York Knicks)

 

Αποκαλείται και…: “Garden”, “Μέκκα”, “το διασημότερο γήπεδο του κόσμου”.

Players’ Intro song: “Go New York Go” (Swizz Beatz)

M.O. εισιτηρίων 2012-13: 19.033 (7ος στο ΝΒΑ)

Το Madison Square Garden δεν έχει καμία σχέση με το Broadway όταν παίζουν οι Knicks στα playoffs. Οι οπαδοί των Knicks είναι πολυάριθμοι, πιστοί, απαιτητικοί και θορυβώδεις. Παρ’ ότι έχουν περάσει 13 χρόνια από την τελευταία φορά που οι Knicks κέρδισαν σειρά playoffs, 40 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο, το “Garden” είναι πάντα γεμάτο, θορυβώδες αλλά και… επικριτικό. Από τη στιγμή που δεν έχει γλιτώσει το γιουχάισμα ούτε ο Ewing εκεί μέσα, μπορείτε να καταλάβετε ότι το κοινό του “Garden” δεν χαρίζει.. κάστανα.

 

5. TD Garden (Boston Celtics)

 

Αποκαλείται και…: “The jungle”

Players’ Intro song: “Wherever I may roam” (Metallica remix)

Μ.Ο. εισιτηρίων 2012-13: 18.624 (10ος στο ΝΒΑ)

Παραδοσιακά αποτελεί μία από τις δύσκολες και.. ροκ έδρες στο ΝΒΑ. Τόσο δύσκολες που το 2002 άρχισε να αποκαλείται και “ζούγκλα” για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί εκεί μέσα το κοινό της Βοστώνης. Το TD Garden θα βρισκόταν πιο ψηλά στη λίστα εάν δεν γίνονταν τόσο ευδιάκριτοι (και θορυβώδεις) οι εκατοντάδες φίλοι των Knicks στα δύο πρώτα παιχνίδια της φετινής σειράς…