«Να κάνουμε περήφανους τους Έλληνες»

span_ethniki

 

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των διεθνών: 

Βασίλης Σπανούλης: «Είμαστε έτοιμοι για το Ευρωμπάσκετ. Ήρθαμε με μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά με σκυμμένο το κεφάλι για να πάμε βήμα-βήμα. Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Αν πάμε στο παρελθόν πολλές φορές δυσκολευτήκαμε σε πρεμιέρες, ακόμη και με εύκολους αντιπάλους, όπως το 2006 απέναντι στο Κατάρ. Όλα αυτά πρέπει να αποτελούν οδηγό για το παρόν. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι στην ομάδα είναι υγιείς και θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε περήφανο όλο τον κόσμο της Ελλάδας».

«Έχουμε δει τη Σουηδία στο βίντεο τις τελευταίες μέρες. Ήρθε για να παίξει χωρίς άγχος, έχει δύο πολύ καλούς παίκτες, τον Γερέμπκο και τον Τέιλορ που παίζουν στο ΝΒΑ. Αν πάρουν μια νίκη στη διοργάνωση θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν θέλουμε να είμαστε εμείς που θα χάσουμε από αυτούς. Εμείς θέλουμε να πάρουμε ρυθμό από την άμυνα για να βάλουμε τη σφραγίδα μας στο παιχνίδι».

Κώστας Καϊμακόγλου: «Είναι αυτό που περιμέναμε από την αρχή της προετοιμασίας. Νομίζω ότι δουλέψαμε καλά και πλέον έχει φτάσει η στιγμή να αφήσουμε τα λόγια και να κάνουμε πράξεις ξεκινώντας από το ματς με τη Σουηδία. Το μυαλό μας είναι συγκεντρωμένο. Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και δεν θέλουμε να είμαστε εμείς μια από αυτές. Όλοι γνωρίζουν πως η Σουηδία δεν έχει τίποτα να χάσει. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι, να κάνουμε όσα έχουμε πει στις προπονήσεις και να θυσιάσουμε όλοι το κορμί μας για την ομάδα, έστω και για ένα δευτερόλεπτο. Εύχομαι να έχουμε καλή αρχή και υγεία».

«Σε δύο φιλικά χάσαμε από δύο παίκτες. Αυτό πρέπει να είναι παράδειγμα για μας. Πλέον όπως είναι όλες οι ομάδες, είτε με νατουραλιζέ είτε με παίκτες αστέρες από το ΝΒΑ, είναι επικίνδυνες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα για να μη βρουν οι καλοί παίκτες των αντιπάλων ρυθμό. Έχουμε δουλέψει στην αντιμετώπισή τους, αλλά εκτός από προσωπική άμυνα χρειάζεται και ομαδική άμυνα. Και φυσικά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους υπόλοιπους παίκτες».

Κώστας Σλούκας: «Η ομάδα είναι έτοιμη. Κάθε πρεμιέρα κρύβει κινδύνους, είτε παίζεις με τη Σουηδία είτε με την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης. Το τουρνουά είναι πολύ μεγάλο και θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να προχωράμε».