Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 4-0

Η Μπάγερν νίκησε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Μόναχο και πλέον φαντάζει αδύνατο να μην είναι στο τελικό του Champions League στο “Γουέμπλεϊ”. Δεν έπρεπε να μετρήσουν το 2ο και το 3ο γκολ, όμως ήταν εξαιρετικοί οι Βαυαροί με κορυφαίους τους Ρόμπεν και Τόμας Μίλερ

bayern

Οι Βαυαροί έχουν την πιο φορμαρισμένη ομάδα στον κόσμο και το απέδειξαν, νικώντας με εξαιρετική εμφάνιση αρκετά εύκολα την “Μπάρτσα”.

Φυσικά, υπήρχαν διαιτητικά λάθη που την βοήθησαν, για την ακρίβεια την βοήθησαν πολύ, καθώς το δεύτερο γκολ από τον Μάριο Γκόμεθ και το τρίτο από τον Άριεν Ρόμπεν, δεν έπρεπε να μετρήσουν, για οφ-σάιντ και φάουλ, αντίστοιχα.

Ο Ολλανδός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όπως και ο Τόμας Μίλερ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, το 1ο και το 4ο, φτάνοντας τα 7 στην διοργάνωση.

 

Η Μπάγερν θα παίξει σε δεύτερο συνεχόμενο τελικό Champions League, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς νίκησε με 4-0 την Μπαρτσελόνα στο Μόναχο.

Η ανατροπή για τους Καταλανούς σε 8 βράδια στο “Καμπ Νόου” φαντάζει πολύ δύσκολη, ακόμη και για την κορυφαία ομάδα των τελευταίων ετών.

 

 

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Άριεν Ρόμπεν έχασε σπουδαία ευκαιρία, καθώς από αριστερά μέσα στην περιοχή προτίμησε να σουτάρει (απέκρουσε ο Βίκτορ Βαλντές), ενώ ο Μάριο Γκόμεθ περίμενε ολομόναχος και αν είχε τροφοδοτηθεί θα είχε σκοράρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

 

Από σουτ του Φίλιπ Λαμ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζεράρ Πικέ μέσα στην περιοχή ήταν όμως ακούσιο και σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι.

Οι Βαυαροί στο 25′ άνοιξαν το σκορ με την κοντινή κεφαλιά του Τόμας Μίλερ. Ο τελευταίος συνδυάστηκε με τον Άριεν Ρόμπεν, ο Ολλανδός έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ντάντε πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τόμας Μίλερ στο πρώτο να σκοράρει από κοντά με το κεφάλι.

 

 

Η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο 29′, αλλά ο Ντάντε κατάφερε να διώξει προ του Λιονέλ Μέσι σε κόρνερ, ενώ στο 32′ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αλέξις Σάντσες ξανά μέσα στην περιοχή των Ισπανών, ήταν όμως και πάλι ακούσιο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ιδανικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για την Μπάγερν, καθώς στο 49′ ο Μάριο Γκόμεθ έκανε το 2-0, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, αφού ο Ισπανο-Γερμανός στράικερ ήταν οφ-σάιντ.

Το δεύτερο γκολ ήταν παρόμοιο με το πρώτο, καθώς ο Άριεν Ρόμπεν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τόμας Μίλερ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι για να σκοράρει από κοντά εν συνεχεία ο Μάριο Γκόμεθ, αλλά όπως προαναφέραμε ήταν οφ-σάιντ όταν έκανε την κεφαλιά ο Τόμας Μίλερ.

 

Το σουτ του Μάριο Γκόμεθ πέρασε άουτ στο το 52′, όπως και αυτό του Ριμπερί στο 55′, ενώ δύο λεπτά αργότερα ευκαιρία έχασε και ο Ρόμπεν με κεφαλιά.

Και το τρίτο γκολ της Μπάγερν, το οποίο ήρθε στο 73′ από τον Άριεν Ρόμπεν, δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Τόμας Μίλερ στον Τζόρντι Άλμπα.

Ο Ολλανδός έκανε το “ένα-δύο” με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και με πλασέ νίκησε τον Βίκτορ Βαλντές για το 3-0, όμως για να βγει τετ-α-τετ είχε προηγηθεί το φάουλ του Μίλερ στον Άλμπα, το οποίο ακόμη και στο μπάσκετ θα ήταν φάουλ (κινητό σκριν)!

 

 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 76′ με τον πιο άπειρο παίκτη της, τον Μαρκ Μπάτρα, ο οποίος βγήκε μόνος από φάουλ του Ντάνι Άλβες, αλλά έκανε κακό πλασέ.

Λίγο έλειψε στο 80′ Τόμας Μίλερ να σκοράρει για 2η φορά στο ματς, ο Βίκτορ Βαλντές τον νίκησε στο τετ-α-τετ, στο οποίο βγήκε ο Γερμανός αφού νίκησε απέφυγε εντυπωσιακά Τζόρντι Άλμπα και Ζεράρ Πικέ.

Στην φάση ο Μίλερ τραυματίστηκε και ζήτησε αλλαγή, όμως στο 82′ ήταν ακόμη στο γήπεδο και τελικά το πέτυχε το δεύτερο γκολ του και 7ο στην διοργάνωση, κάνοντας το 4-0.

Ο διεθνής Γερμανός σκόραρε σε κενό τέρμα με προβολή από την ασίστ του Νταβίντ Αλάμπα και εν συνεχεία αντικαταστάθηκε μέσα σε αποθέωση.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ (83′ Πισάρο), Ρόμπεν, Ριμπερί (89′ Σατσίρι), Μάριο Γκόμεθ (71′ Λουίζ Γκουστάβο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (83′ Βίγια), Αλέξις Σάντσες, Μέσι.

 

 

 

 

 

Διαβάστε Περισσότερα : Sport24.gr