Μεταγραφές(;) Κάθε πέρσι και καλύτερα….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Φτάσαμε 22 Ιουλίου, έχουμε πλέον λιγότερο από ένα μήνα για την έναρξη του Πρωταθλήματος και η ομάδα μόνο έτοιμη δεν είναι. Και αυτό γιατί από την ομάδα λείπουν σημαντικές προσθήκες, αυτές του Αμυντικού μέσου του Αριστερού Χάφ (μιας και ο Αμπντούν πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν), και αυτή του επιθετικού. Θα μου πείτε έχουμε τον Μήτρογλου, ναι συμφωνώ, αλλά και ο Μήτρογλου πρέπει να πάρει και ανάσες κατά την διάρκεια της σεζόν και δεν ξέρουμε ακόμα και τα πλάνα του Μίτσελ για τον Ολαιτάν.

Μέχρι σήμερα έχουν αποκτηθεί αρκετοί παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα, αλλά ο προπονητής το είχε δηλώσει «θέλω και άλλους παίκτες!». Μπορεί να αποκτήθηκαν οι Βάις, Σαλίνο και Τσόρι για βασικοί , αλλά εκεί που πονάει η ομάδα(αμυντικός μέσος) δεν υπάρχει καμία ουσιαστική κίνηση. Στο δεύτερο φιλικό με την φράιμπουργκ τα πολλά προβλήματα στο κέντρο φάνηκαν με το καλημέρα, ναι μεν το αποτέλεσμα του αγώνα(4-2) ήταν πλασματικό γιατί στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά κάνει μπαμ από μακριά ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση! Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί και ένα σενάριο ότι ο Μίτσελ κοιτάζει και για τερματοφύλακα και συγκεκριμένα τον Ρομπέρτο της Σαραγόσα.

Όσον αφορά τους Έλληνες που αποκτήθηκαν, το θέμα είναι πόσο τους εμπιστεύεται ο Μίτσελ.  Ο Σάμαρης έχει δείξει καλά στοιχεία αλλά ποιος πιστεύει ότι θα τον δει να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό φέτος;  Εδώ δόθηκε δανεικός ο Βλαχοδήμος που πέρυσι πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Υπάρχουν επίσης και οι Φετφατζίδης , Τάτος που ναι μεν έχουν ταλέντο, αλλά κανείς δεν τους εμπιστεύεται, ίσως είναι καιρός να γίνει τώρα αυτό, αλλιώς γιατί απλά δεν τους πουλάνε;  Αυτός που έχει εκπλήξει τους πάντες στα φιλικά είναι ο Διαμαντάκος που πέτυχε και το πανέμορφο γκολ στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Σίμουρκ.

Και φτάνουμε στο θέμα μεταγραφές, όπως ανέφερα είμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και η ομάδα είναι ακόμα μισή. Είναι το ίδιο σενάριο που βλέπουμε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Ποιο είναι αυτό;  1)μεταγραφές στο «παρά πέντε», 2) σημαντικές  ελλείψεις σε βασικές θέσεις που με αλχημείες προσπαθούν μέσα στην χρονιά να αλλάξουν θέσεις σε παίκτες μπας και σώσουν τίποτα(βλ. παπάζογλου). 3)Πώληση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών και η μη αναπλήρωσή τους με ισάξιους ή καλύτερους.

Ο ερχομός των Βάις και Τσόρι (ίσως και δεν τους περίμεναν και πολλοί)ήταν οι τελευταίες ουσιαστικές κινήσεις πριν ένα μήνα σχεδόν. Το ερώτημα είναι: αν έρθει ένας παίκτης 2 εβδομάδες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, πότε θα προλάβει να προσαρμοστεί στην ομάδα για να είναι έτοιμος; Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός το πρώτο του παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το χάνει από δικά του λάθη. Δεν γίνεται να ξεκινάς προετοιμασία και να μην έχεις τα βασικά στελέχη της ομάδας σου, δηλαδή πότε θα έχεις έτοιμη την ομάδα όπως την θες εσύ; όταν χάσεις τα 2 πρώτα παιχνίδια στην Ευρώπη και τεθείς ουσιαστικά εκτός; Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει κάποια στιγμή την μεγάλη υπέρβαση στην Ευρώπη, το πρωτάθλημα έτσι όπως είναι μόνο τυπική διαδικασία θεωρείται κάθε χρόνο, και από τις ομάδες φέτος αυτή που φαίνεται ότι μπορεί να μας κοντράρει είναι μόνο ο ΠΑΟΚ.

 

Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι … ότι  κάθε πέρσι και καλύτερα.