Μίτσελ: «Είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση»

mitsel1

Οι τοποθετήσεις του Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά και τη νίκη του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Παρά το αποτέλεσμα που πήρατε, ζοριστήκατε;

«Πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό του παιχνιδιού, παρόλο που είναι υπέροχο αποτέλεσμα. Με την εικόνα που είχε στο ματς, ο Πλατανιάς έδειξε ότι είναι πολύ καλός. Πιστεύω ότι ο Πλατανιάς είναι μία ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα. Ήταν τοποθετημένη πάρα πολύ σωστά, μας δυσκόλεψε πολύ, εμείς κάναμε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς μας δυσκόλεψε στο πρώτο ημίχρονο. Εμάς μας άρεσε η αλλαγή της συμπεριφοράς μας στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν στέκομαι μόνο στο αποτέλεσμα»

Ήταν η εικόνα του Πλατανιά που ζόρισε τον Ολυμπιακό ή μήπως είχατε το μυαλό σας και στο επόμενο παιχνίδι;

«Ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι το δεύτερο. Ο Πλατανιάς έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, έβαλε ένα γκολ του έδωσε αυτοπεποίθηση και αυτό μας εμπόδισε να αναπτύξουμε το δικό μας παιχνίδι. Εμείς στην επανάληψη δείξαμε προσωπικότητα, δείξαμε πώς παρόλο την προσπάθεια του αντιπάλου εμείς έχουμε τη δύναμη και εκτός από το αποτέλεσμα, χαιρόμαστε πολύ γιατί δείξαμε ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια».

Τι δεν σας άρεσε και αναγκαστήκατε να κάνετε για να αλλάξετε την ροή του παιχνιδιού;

«Δεν μας άρεσε που ήμασταν αρκετά εκνευρισμένοι στο πρώτο ημίχρονο στο ξεκίνημα και χάσαμε την ηρεμία που έπρεπε να είχαμε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Αυτό ήταν που μας ανάγκασε να αφήσουμε δύο παιδιά έξω, τον Φουστέρ και τον Εντινγκά χωρίς να ρίχνουμε σε αυτούς το φταίξιμο. Όμως έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις. Δεν έφταιγαν εκείνοι περισσότερο από τους υπόλοιπους. Έπρεπε να κάνουμε αλλαγές. Αυτό που μας ικανοποιεί, οι παίκτες μας κατανόησαν επιτέλους τι έπρεπε να κάνουν. Έπρεπε να κατακτήσουν την ηρεμία τους, τις θέσεις τους και με την προσωπικότητά τους να τα καταφέρουν. Για εμένα στο ποδόσφαιρο μεγάλη σημασία έχουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι προπονητές. Τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι προπονητές. Κάποιος που δεν έχει δει το ματς και ακούει το αποτέλεσμα, θα σκεφτεί ότι η διαφορά μας ήταν μεγάλη. Όμως δεν ήταν έτσι. Σας διαβεβαιώνω ότι ήμουν προπονητής και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο».

Έχετε εικόνα για την διαιτησία και αν καταλάβατε ότι ο κόσμος του Πλατανιά φώναζε «αίσχος» στο ημίχρονο.

«Δεν συνηθίζω να μιλάω για τους διαιτητές. Δεν θα το κάνω σήμερα. Δεν πιστεύω ότι οι διαιτητές μπορούν να επηρεάσουν τόσο πολύ με τη δουλειά τους. Εγώ μιλάω για την ομάδα μου, τον αντίπαλο και το παιχνίδι. Δεν μ’ αρέσει να σχολιάζω την διαιτησία, αν και ορισμένες φορές μπορεί οι διαιτητές να εμποδίζουν. Πιστεύω ότι ο κόσμος πολλές φορές διαμαρτύρεται για τον διαιτητή, ίσως να έχει και δίκιο, αλλά εγώ δεν θέλω να σχολιάσω».

Επόμενο ματς στην Λισσαβώνα. Τι Ολυμπιακό περιμένουμε να δούμε εκεί τακτικά;

«Δεν βρίσκεται κάπου εδώ ο προπονητής της Μπενφίκα (γέλια); Κατ’ αρχήν αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε ως ομάδα. Αυτός είναι ο κωδικός που πρέπει να ακολουθήσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πάντα. Αν καταφέρουμε να παίξουμε ως ομάδα και να έχουμε στις δύο περιοχές δύο αστέρια όπως είχαμε στις Βρυξέλλες τον Ρομπέρτο και τον Μήτρογλου, αυτό θα ήταν καταπληκτικό. Όμως θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση. Αυτό μας κάνει καλύτερους και οι ποδοσφαιριστές μου γνωρίζουν ακριβώς σε τι αναφέρομαι».