Μίτσελ: «Έτοιμοι για τη νίκη»

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / PLYMPIAKOS PRESS CONFERENCE

Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί για τη νίκη στο «Ντα Λουζ», όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την Μπενφίκα ο Μίτσελ.

«Στην πραγματικότητα δεν είναι το πιο καθοριστικό ματς αφού υπάρχουν και άλλα, αλλά εμείς έτσι το βλέπουμε. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες, θέλουμε πολύ τη νίκη και είμαστε έτοιμοι να τη διεκδικήσουμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να γίνονται γενικά προβλέψεις. Μετά την Παρί μας είχαν όλοι αποκλεισμένους. Τώρα έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Δεν σκεφτόμαστε την πρώτη θέση, αλλά να προκριθούμε».

Όσο για τον αντίπαλο, είπε: «Η Μπενφίκα είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Ερχόμαστε με σεβασμό να την αντιμετωπίσουμε και είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε εδώ εναντίον της. Μπορεί να έχουμε τον Σαβιόλα και τον Ρομπέρτο, αλλά έχουμε και άλλους από διάφορες χώρες και όχι μόνο από την Ελλάδα. Έχουμε έρθει εδώ για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Η Μπενφίκα έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον από την Μπενφίκα αυτός θα ήταν ο προπονητής της».

Ερωτηθείς για την ανασταλτική λειτουργία κι αν θα άλλαζε κάτι σε σχέση με το ματς με την Άντερλεχτ, όπου μέχρι το 50’ η ομάδα του απειλήθηκε πολλάκις, απάντησε: «Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα αμυντικά, αλλά να χάναμε. Πράγματι θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ο Ρομπέρτο είχε κάνει στο Βέλγιο εξαιρετική βραδιά. Ελπίζουμε το ίδιο να κάνει και αύριο αλλά η ομάδα να μην υποφέρει τόσο πολύ».

Για τη συνεργασία των Σαβιόλα και Μήτρογλου είπε: «Τον Σαβιόλα και τον Μήτρογλου: Είναι δύσκολο να παίξει καλύτερα ο Σαβιόλα σε σχέση με όσο έχει παίξει έως τώρα. Είναι παράδειγμα για όλους. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικός και έχει βοηθήσει τον Μήτρογλου όπως και όλη την ομάδα».

Τέλος, ο Μίτσελ ρωτήθηκε για το αν έχει βιώσει την κρίση στην Ελλάδα. «Το καταλαβαίνω γιατί επίσης προέρχομαι από χώρα που έχει κρίση. Γνωρίζουμε την κατάσταση στην Ευρώπη, αλλά και την σημασία που έχουν οι νίκες για τον κόσμο, για να πάρει κάποια χαρά. Αυτό συμβαίνει σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία. Ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αλλά έχουμε χρόνο για να βλέπουμε και τα προβλήματα του κόσμου».