Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Νίκου Αλέφαντου

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος (www.ekdoseispapadopoulos.gr) μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο για την ζωή και την καριέρα του Νίκου Αλέφαντου, με τίτλος “ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: Τα πάντα όλα” – Η αυτοβιογραφία ενός θρύλου.

Η αυτοβιογραφία του Νίκου Αλέφαντου περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα στην ζωή και την καριέρα του, από τις αλάνες της Αθήνας και τα γήπεδα της περιφέρειας ως την προσπάθειά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς. Όλη η πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και η αγωνιστική του φιλοσοφία ξετυλίγονται μέσα από 30 κεφάλαια, με χρονολογική σειρά.
Στις σελίδες του βιβλίου περιέχονται προσωπικές ιστορίες από το πέρασμά του από τους πάγκους των μεγαλύτερων ελληνικών ομάδων, τις σχέσεις του με κορυφαίους παράγοντες και παίκτες-βεντέτες, ποδοσφαιριστές που άφησαν εποχή,  άγνωστες λεπτομέρειες από μεγάλες επιτυχίες και μοναδικές στιγμές, που σημάδεψαν την καριέρα του στα ελληνικά γήπεδα. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου των τελευταίων 40 ετών και η προσωπική του μάχη για την ανάδειξη των αρχών και των ιδεών του μέσα από την σκληρή δουλειά στην προετοιμασία, στις προπονήσεις και στο κοουτσάρισμα από τον πάγκο κατά την διάρκεια των αγώνων.
Με το δικό του, μοναδικό, αυθόρμητο και λαϊκό τρόπο, περιγράφει τις συγκρούσεις του με παράγοντες του αθλητικού κατεστημένου, με -ποδοσφαιρικά και μη- συμφέροντα και κυρίως με ανθρώπους, χωρίς αξίες και αρχές, που προσπάθησαν να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες.  Κόντρα στα δικά του “πιστεύω” και στην αγωνιστική νοοτροπία, που πάντα επιδίωκε να καθιερώσει στις ομάδες, που εργάστηκε.
Επίσης, ο Νίκος Αλέφαντος αποκαλύπτει σκέψεις, περιστατικά και προσωπικές ιστορίες με ιστορικούς παράγοντες της ομάδας του Πειραιά και μεγάλες προσωπικότητες των ελληνικών γηπέδων, όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Φερνάντο Σάντος αλλά και ο Όττο Ρεχάγκελ.
Ιδιαίτερο κεφάλαιο στην αυτοβιογραφία του  Νίκου Αλέφαντου είναι η ιδιαίτερη σχέση του με τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτη Κόκκαλη στο οποίο εξηγεί την μοναδική υποστήριξη που παρείχε στο έργο και στο πρόσωπό του.
Τέλος, αποκαλύπτει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν στην διάρκειά της καριέρας του, ο καθένας με το δικό του τρόπο και εξηγεί γιατί η οικογένεια του αποτέλεσε το πραγματικό στήριγμά του στις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της ζωής του.