Κολοσσός – Ολυμπιακός 61-94

daston1

O Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Κατσίβελη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Σίμονς, με τον Αμερικανό να μειώνει το σκορ σε 4-2 με κάρφωμα του Αμερικανού σέντερ. Ο Κολοσσός είχε μπει δυναμικά στην αναμέτρηση και ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, σκοράροντας αποκλειστικά με ατομικές προσπάθειες, ανεβάζοντας την διαφορά στο +6 (8-2) στο 3′. Ύστερα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτή κατέληξε στον Λοτζέσκι, ο οποίος με μακρινό σουτ μείωσε σε 10-6. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης στη συνέχεια έβγαλαν άμυνα, πήραν το ριμπάουντ και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, τον οποίο και ολοκλήρωσαν με τζαμπ-σουτ του αρχηγού. Ακολούθως ο Μπέγκιτς αντικατέστησε τον Σίμονς, με τον Red-Bill να διαβάζει άριστα το παιχνίδι, βρίσκοντας σωστά τον ελεύθερο παίκτη, δίνοντας αυτή την φορά ασίστ στον Λοτζέσκι στη γωνία, ο οποίος με τρίποντο μείωσε στον πόντο (12-11).

 

Οι Ροδίτες στη συνέχεια έτρεξαν ένα σερί 5-0, με κάρφωμα του Σίμπσον (16-11), το οποίο και ξεσήκωσε τον κόσμο στις κερκίδες. Ο Κολοσσός ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στην επίθεση και έβγαζε συνεχόμενους αιφνιδιασμούς στο τρανζίσιον παιχνίδι, “χτυπώντας” τους Πειραιώτες με το δικό τους “όπλο”. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 6-13, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Σπανούλη, ο οποίος έψαχνε κάθε φορά στις γωνίες τον Λοτζέσκι, ο οποίος ήταν εξαιρετικά εύστοχος, σημειώνοντας τρίποντο αυτή την φορά, “γράφοντας” το 22-26 στο σκορ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αποκτήσει ρυθμό στο παιχνίδι τους και στη συνέχεια ο αρχηγός των ερυθρολεύκων, ο οποίος είχε πάρει μπρος, βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι τόσο από την περιφέρεια, όσο και στον αιφνιδιασμό, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-31.

 

Βρήκε εκπληκτικό ρυθμό ο Ολυμπιακός, δεν έχαναν σουτ Σπανούλης-Λοτζέσκι

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Λο, Σλούκα, Περπέρογλου, Πέτγουεϊ και Μπέγκιτς, με τους Πειραιώτες να εκτοξεύουν την διαφορά στο +17 (22-39) στο 12′, χάρη στο τρίποντο του Στράτου. Σε αυτό το 8-0 σερί των φιλοξενούμενων έδωσε τέλος με βολή ο Γεωργαλής, με τον Σλούκα να συνεχίζει να δείχνει πως έχει αποκτήσει χημεία με τους “ψηλούς” των Πειραιωτών (alley-oop ασίστ στον Ντάνστον), βρίσκοντας τους με… κλειστά μάτια στην επίθεση (23-41), ενώ φρόντιζε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι και από μέση απόσταση (25-43). O “Πέρπε” είχε πάρει… φωτιά από την περιφέρεια, ενώ ακολούθως ο Πέτγουεϊ ολοκλήρωσε τον αιφνιδιασμό των ερυθρολεύκων με ένα θεαματικά κάρφωμα, εκτοξεύοντας την διαφορά στο +23 (25-48) για τους φιλοξενούμενους στο 25′.

 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε βρει εκπληκτικό ρυθμό στο παιχνίδι της, παίζοντας παράλληλα και καλή άμυνα, κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ, μετρώντας στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα επί μέρους σκορ 3-17. Το ματς στη συνέχεια απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να παίζουν πάνω-κάτω, αλλά ήταν άστοχες στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει κυρίως με βολές και τον Πρίντεζη να ανεβάζει την διαφορά στο +25 (20-55) στο 28′. Οι Πειραιώτες είχαν καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, επιδιώκοντας να αξιοποιήσουν στην επίθεση τον Μπέγκιτς σε εκείνο το διάστημα, αλλά ο Σλοβένος σέντερ έβρισκε σίδερο στις προσπάθειες του κοντά στο καλάθι. Στο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 20 πόντων (37-57), με τους Σπανούλη (14π, 4/4δ, 1/1τρ, 3/3β, 4ασ) και Λοτζέσκι (15π, 3/3δ, 3/3τρ) να μην έχουν χάσει ούτε ένα σουτ στο ματς, όντας οι πρώτοι σκόρερ των Πρωταθλητών Ευρώπης στο πρώτο εικοσάλεπτο.

 

Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους Μάντζαρη, Λο, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ και Σίμονς, με τον Έλληνα πλέι-μέικερ με τρίποντο να “γράφει” το 37-60 στο 22′. Ο Σίμονς έχασε τον παίκτη του στην άμυνα, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λο στην επίθεση, “γράφοντας” το 43-69 με συνεχόμενα μακρινά σουτ από τις γωνίες στο 25′, με τον Μπαρτζώκα να ξεκουράζει στον πάγκο τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Ντάνστον.

 

Ο Σίμονς στη συνέχεια, αφού έβαλε τις βολές (47-70), πέρασε στον πάγκο, με τον Μπέγκιτς να τον αντικαθιστά, ενώ ακολούθως ο Πέτγουεϊ σκόραρε ξανά με κάρφωμα (49-72). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, τον οποίο και ολοκλήρωσε σε δεύτερο χρόνο με τον Πρίντεζη, αξιοποιώντας το γκολ-φάουλ που κέρδισε (51-73) στο 28′. Η μπάλα συνέχισε να πηγαίνει στα χέρια του Πρίντεζη στην επίθεση που έβρισκε τρόπο να σκοράρει από το “ζωγραφιστό” (53-75), με το σκορο στο 30′ να είναι 53-77.

 

Διατήρησε το αήττητο εύκολα

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ με τους Σλούκα, Σπανούλη, Περπέρογλου, Πρίντεζη και Ντάνστον, με τον αρχηγό να βγάζε πικ-εν-ρολ με τον Αμερικανό σέντερ, με τον τελευταίο να ανεβάζει την διαφορά στο +28 (53-81) με βολές του στο 32′. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια είχαν κακές επιλογές στην τελική πάσα και έκαναν λάθη όντας και άστοχοι στην επίθεση, με τον Κολοσσό να μειώνει σε 57-81, αλλά ακολούθως ο Στράτος “πυροβόλησε” από τα 6.75 μέτρα (57-84) στο 35′.

Το σερί των Πειραιωτών έφτασε το 7-0 με ασίστ του Περπέρογλου στον Ντάνστον στο low-post, με τον Ολυμπιακό να εκτοξεύει την διαφορά στο +31 (57-88). Το παιχνίδι εδώ και ώρα είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και το μόνο που ενδιέφερε ήταν το τελικό σκορ, με τον Μπαρτζώκα να επιλέγει για το τέλος σχήμα με τρία γκαρντ (Κατσίβελη, Λο, Μάντζαρη), με τον Λο να βγάζει στη συνέχεια μία εκπληκτική alley-oop ασίστ στον Πέτγουεϊ (61-94) που κάρφωσε. Το 61-94 ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει αήττητος στην τρέχουσα σεζόν, μετρώντας 9 νίκες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Τα δεκάλεπτα: 22-31, 37-57, 53-77, 61-94

Ανά δεκάλεπτο: 22-31, 10-24, 16-20, 8-17

Κολοσσός Ρόδου (Φραγκιάς): Παπαντωνίου 2, Ρα 2, Ματσαμάς, Γεωργαλής 7, Σμιθ 2, Στεφανίδης 5 (1), Σίμπσον 16, Τσάμης 8, Προύιτ, Όσμπι 19.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Λο 9 (2τριπ, 4ασ), Ντάνστον 10, Σπανούλης 14 (1τριπ, 5ασ,2κλεψ), Περπέργολου 12 (4/5τριπ), Σλούκας 2, Σίμονς 6, Λοτζέσκι 15 (3/3τριπ), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 7, Μάντζαρης 5 (1), Κατσίβελης

Πηγή: redplanet.gr