Κατσαβάκης: «Η τροφοδοσία του Μήτρογλου το κλειδί»

katsavakis

Ο Μήτρογλου μπορεί να αποτελέσει το βαρόμετρο του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Μάκη Κατσαβάκη και τα όσα δήλωσε στο novaports.gr.

Αναλυτικά:

Για την εικόνα των δύο ομάδων, μετά και τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις:

«Ο ΠΑΟΚ έπαιξε και για την ισοπαλία χθες, δεν είχε πολλούς κινδύνους μπροστά από την εστία του, στάθηκε γενικά καλά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, την τύχη που δεν είχε στη Λισαβόνα την είχε την Τρίτη στο Φάληρο, αλλά εκτός από τύχη είχε και έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Και οι δύο ομάδες πάνε με καλή ψυχολογία, απόρροια των καλών τελευταίων αποτελεσμάτων. Ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας. Επίσης έχει ένα μεγάλο ρόστερ με πολλούς και καλούς παίκτες, που μπορεί να καλύψει απώλειες είτε από τραυματισμούς είτε λόγω καρτών».

Για το ρόλο των προπονητών:

«Σχετικά με τους προπονητές και οι δύο θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς πιστεύω έχει μεγαλύτερη εμπειρία, είναι αυτό που λέμε πιο μπαρουτοκαπνισμένος από τον Μίτσελ. Το παν σε τέτοια παιχνίδια, είναι το κατά πόσο ο τεχνικός, μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα από τον πάγκο με διορθωτικές κινήσεις, το πόσο εμπνέει τους παίκτες».

Για το rotation και τις λύσεις που έχουν στα χέρια τους Μίτσελ και Στέφενς:

«Το rotation είναι πάντα χρήσιμο αλλά παίζει και το δικό του ρόλο στο κατά πόσο αλλοιώνεται η χημεία της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ετοιμοπόλεμους παίκτες. Έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ στους ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την αμυντική γραμμή, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι πως στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει Μήτρογλου. Κάνει πολλή καλή χρονιά και δείχνει πιο ώριμος από ποτέ».

Για την αντιμετώπιση του Μήτρογλου:

«Για μη γεμίσει η λίμνη, πρέπει να σταματήσεις τα ποτάμια. Θέλω να πω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να στοχεύσει στην τροφοδοσία του Μήτρογλου και να την ανακόψει. Δεν πρέπει να πάρει πάσες. Βέβαια ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς καλούς παίκτες, ενώ μπορεί να επιτεθεί και με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους, είτε από τα άκρα, είτε με κάθετες μπαλιές ή ακόμα με βαθιές μπαλιές από πίσω».

Για την παρουσία του Στοχ στα τελευταία παιχνίδια:

«Ο Στοχ κάνει αρκετά τρεξίματα και είναι λογικό να κουράζεται, με αποτέλεσμα την αφλογιστία των τελευταίων παιχνιδιών. Το επιτάσσει η θέση στην οποία αγωνίζεται, στα άκρα. Δεν έχει τόσους χώρος για να επιτεθεί, όπως θα είχε από το κέντρο. Αποτέλεσμα είναι να συγκλίνει και να καταναλώνει αρκετές δυνάμεις».

Ποιον παίκτη από το ρόστερ του Ολυμπιακού χρειάζεται περισσότερο ο ΠΑΟΚ και αντίστροφα οι «ερυθρόλευκοι» από τη σύνθεση των Θεσσαλονικιών:

«Ο ΠΑΟΚ πιστεύω πως θα χρειαζόταν τον Μήτρογλου. Δεν έχει τέτοιον παίκτη αυτή τη στιγμή στην επιθετική του γραμμή. Ένας παίκτης σαν τον Κατσουράνη, νομίζω πως λείπει από τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο σαν στόπερ αλλά με τη διπλή του ιδιότητα, που μπορεί να καλύψει δηλαδή και τη θέση του κεντρικού αμυντικού αλλά και του αμυντικού μέσου».

Για τις βλέψεις του ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και για το αν μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό:

«Ο ΠΑΟΚ έχει τις περισσότερες βλέψεις από κάθε άλλη φορά για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει τους παίκτες, έχει το βάθος του ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Πέμπτη – Κυριακή. Θεωρώ πως μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό, ειδικότερα αν φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία από το Φάληρο»