«Θα φέρουμε παίκτες να δυναμώσουμε τον Ολυμπιακό»

Με στόχο να δυναμώσουν τον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη ήρθαν οι Κριστιάν Καρεμπέ και Πιερ Ισά, όπως τόνισαν στην επίσημη παρουσίασή τους.

Οι δύο Γάλλοι που θα αναλάβουν να τρέξουν τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού σε συνεργασία με το τεχνικό επιτελείο και τους Γιάννη Βρέντζο και Σάββα Θεοδωρίδη, επισήμαναν πως θα φέρουν έναν ή δύο δυνατούς παίκτες στο Λιμάνι, ενώ οι πρώτες κινήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Έκκληση να μπει φρένο στην ονοματολογία γιατί η ΠΑΕ δεν προλαβαίνει να… διαψεύδει έκανε στην αρχική του τοποθέτηση ο Βρέντζος.

Με λίγα λεπτά καθυστέρησης, ξεκίνησε η παρουσίαση από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιάννης Βρέντζος που ανέφερε: «Θα ήθελα να σας καλησπερίσω. Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε και σας παρουσιάζουμε την συνεργασία της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον κύριο Καρεμπέ και τον κύριο Ισά. Δύο σημαντικές προσωπικότητες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που θα ενισχύσουν τον Ολυμπιακό και θα δώσουν ώθηση στο ποδόσφαιρο γενικά.

Ο Κριστιάν δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μαζί με το όνομα που έχει και τις διασυνδέσεις του να ενισχύσει την εικόνα του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Να τονίσω πως ο κύριος Θεοδωρίδης είναι αντιπρόεδρος με αρμοδιότητες σε ποδοσφαιρικά ζητήματα και έχει σημαντικό ρόλο σε κάθε απόφαση που λαμβάνεται στην ομάδα.

Πριν δώσω τον λόγο στους κυρίους θα ήθελα να κάνω τρεις επισημάνσεις. Πρώτον όπως είχαμε ενημερώσει την προηγούμενη εβδομάδα είχε υπάρξει συνάντηση του τεχνικού τιμ και της διοίκησης και τέθηκαν οι στόχοι του νταμπλ και της πετυχημένης πορείας στην Ευρώπη, που σημαίνει πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή στο Γιουρόπα. Συμφωνήσαμε στο μπάτζετ και το τεχνικό τιμ είναι ευχαριστημένο. Ένα 2ο κομμάτι έχει να κάνει με το τάιμινγκ με τον μεταγραφικό σχεδιασμό που αφορά και στον κόσμο. Είχαμε θέσει ένα όριο από την 1η Ιούνη. Πρακτικά ήταν δύσκολο γιατί τα πρωταθλήματα δεν είχαν τελειώσει και κάποιες ομάδες δεν είχαν πάρει αποφάσεις. Μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσουμε τις προτάσεις που έχουμε. Ο Καρεμπέ με τον Ισά θα βοηθήσουν πολύ.

Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην ονοματολογία. Οι εφημερίδες προβαίνουν σε έναν χορό ονοματολογίας, που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε διαψεύσεις. Καταλαβαίνετε πως δεν μπορεί να υπάρχει βάση σε ότι γράφετε όταν βγάζετε 25 ονόματα. Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Μισίμοβιτς. Δεν υπάρχει θέμα Μισίμοβιτς. Είναι στην Κίνα και παίρνει 3 εκατ. ευρώ. Επίσης είχαμε βγάλει ανακοίνωση για τον Πέδρο Λεόν. Η οψιόν τοποθετείται στα 6 ή και στα 7 εκατ. ευρώ. Εάν κάποιος δημοσιογράφος έχει πληροφορίες εμείς δεν γίνεται να ακολουθήσουμε και να διαψεύσουμε ότι όνομα υπάρχει. Καλό είναι αυτό το πράγμα να κοπάσει. Ξέρουμε τις ανάγκες της ομάδας. Έχουν μπει οι στόχοι. Θέλουμε ένα σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε αρχικά: «Είναι μεγάλη τιμή που είμαι ξανά στον Ολυμπιακό. Τον θεωρώ σπίτι μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Μαρινάκη. Επίσης καθώς έχουμε μιλήσει με τον κ. Βρέντζο ο ρόλος μου θα είναι κάποια στιγμή πιο εύκολος και άλλοτε πιο δύσκολος. Δεν θα μπορώ να είναι συνεχώς στην χώρα μας αλλά η ψυχή μου θα είναι εδώ για να ξεκινήσουμε για τη νέα ομάδα πάντα για το καλό της ομάδας».

Για τη συνεργασία του με τον Πιερ Ισά, σημείωσε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που γνωρίζω τον Πιερ. Έχουμε καλές σχέσεις από παλιά, έχουμε συζητήσει, πρόκειται για μεγάλο πρότζεκτ και θα συνεργαστούμε για το καλό του Ολυμπιακού».

Ακολούθως, την πρώτη του τοποθέτηση έκανε ο Ισά: «Καλησπέρα σε όλους. Για μένα είναι μεγάλη τιμή που αποτελώ μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ολυμπιακού. Είναι ένας σημαντικός σύλλογος της Ευρώπης και από τους σπουδαιότερους της Ελλάδας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Μαρινάκη. Μας περιμένει από εδώ και πέρα πολλή και σκληρή δουλειά για τον σύλλογο. Έχουμε συναντηθεί 3 φορές με τον Κριστιάν και θα συναντηθούμε ξανά. Έχουμε μιλήσει και με τον κ. Χουάνχο. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για το καλό της ομάδας».

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για τον Καρεμπέ και τον Ισά.

Ο Ισά ρωτήθηκε για τον ρόλο του ως μάνατζερ, επισημαίνοντας: «Παραιτήθηκα ως μάνατζερ όμως η εμπειρία που έχω δουλεύοντας με τις ομάδες με βοηθάει γιατί έχω κάποιες επαφές με συλλόγους και παίκτες. Θα τα χρησιμοποιήσω για τον Ολυμπιακό. Με τον Κριστιάν δεν θα βλεπόμαστε κάθε μέρα όμως θα έχουμε επαφή με το κινητό».

Ο Καρεμπέ σημείωσε: «Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις και από την πλευρά μας πιστεύουμε πως σε συνεργασία με τον κ. Βρέντζο και τους προπονητές μας θα λύσουμε τα όποια προβλήματα».

Στη συνέχεια ο Ισά συμπλήρωσε: «Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίες υποδομές και συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί με τον Κριστιάν θα προσπαθήσουμε να φέρουμε μεγάλους και σπουδαίους παίκτες στην ομάδα για να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει. Είναι πρόκληση για εμάς να το καταφέρουμε αυτό».

Σε ερώτηση για το όνομα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και την γνώμη των ξένων, αρχικά απάντησε ο Καρεμπέ: «Όταν μιλάω για την Ελλάδα όλοι συζητούν για την κρίση. Όταν μιλάω για ποδόσφαιρο όλοι συζητούν για τον Ολυμπιακό που μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλο κλαμπ είναι. Αποτελεί μια μεγάλη αξία. Το γεγονός πως λαμβάνει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποτελεί κίνητρο για τους παίκτες. Σήμερα μιλάμε για κρίση. Υπάρχουν και άλλες συζητήσεις, για την Ακρόπολη, την φιλοσοφία και τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο Ισά επισήμανε: «Θα πρέπει να έχουμε ένα καλό μείγμα στην ομάδα. Νεαρούς παίκτες και πιο έμπειρους παίκτες. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος συνδυασμός. Θα είναι το ιδανικό. Θα πρέπει να ψάξουμε για νέους παίκτες. Δεν είναι εύκολο όμως να δείξουν τις δυνατότητές τους αμέσως στον Ολυμπιακό. Συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ όμως και έτσι θα χρειαστούμε και έμπειρους παίκτες. Θα χρειαστούμε την τέλεια ισορροπία γι’ αυτό».

Ο Γιάννης Βρέντζος από την πλευρά του τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό πως ο προπονητής είχε την ευκαιρία να ζήσει πολύ κοντά την ομάδα. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Ο μέσος όρος μας ηλικιακά είναι αρκετά καλός και θεωρούμε πως για να έχουμε απαιτήσεις στην Ευρώπη πρέπει να έχεις μία καλή ομάδα. Οπότε καλό είναι να υπάρχει συνδυασμός νέων και έμπειρων παικτών».

Για τους στόχους της ομάδας σε σχέση με τις ακαδημίες, ο Βρέντζος επισήμανε: «Κοιτάξτε τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει αρκετά πράγματα στον Ολυμπιακό. Έχουμε αλλάξει αρκετά. Υπάρχει επένδυση στις Ακαδημίες και συμμετέχουμε σε μεγάλα τουρνουά όπως το Next Gen. Συνεχίζουμε αυτήν την προσπάθεια. Κάποιες φορές κάποιοι στόχοι δεν είναι εύκολο να φέρουν άμεσο αποτέλεσμα στο γήπεδο. Βλέπετε πως δεν υπάρχει κάποιες φορές τόση υπομονή».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Ισά, λέγοντας: «Στόχος μας είναι να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά από τις Ακαδημίες. Παράλληλα όμως θέλουμε νίκες για την πρώτη ομάδα για να παρουσιάζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να ικανοποιούμε έτσι τον κόσμο μας».

Σε ερώτηση για το μπάτζετ, ο Ισά υπογράμμισε: «Φυσικά συμφωνήσαμε με τον πρόεδρο για το μπάτζετ. Τον ευχαριστούμε ξανά για την ευκαιρία που μας δίνει να δουλέψουμε και να ψάξουμε παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι ένας παίκτης που έρχεται εδώ να ξέρει πόσο μεγάλος σύλλογος είναι, τι κόσμο έχει και ότι παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να ξέρει πως είναι μία πολύ καλή επιλογή να παίξει στην ομάδα όχι λόγω των χρημάτων. Μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως θα φέρουμε έναν με δύο καλούς παίκτες. Επίσης να πούμε ότι δυο με τρεις παίκτες θα έχουν υπογράψει πριν φύγουμε για την προετοιμασία. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σας μιλήσω με νούμερα για παίκτες που θα φύγουν ή θα έρθουν. Δεν μπορώ να σας πω τον αριθμό των μεταγραφών. Ο στόχος μας είναι το χτίσιμο της ομάδας. Πρώτα θα μιλήσουμε με τον προπονητή και μετά θα δούμε».

Για το αν το Μουντιάλ και θα επηρεάσει τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού και τις μεταγραφές, ο Καρεμπέ σημείωσε: «Οσον αφορά το Μουντιάλ, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της FIFA. Θα πιεστούμε με τις ημερομηνίες, αλλά εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας ομάδα, για το πώς θα είναι ανταγωνιστική και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να είμαστε εμείς αποτελεσματικοί και επαρκείς. Να κοιτάξουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την Ευρώπη. Θα πρέπει να βλέπουμε και την Ελλάδα».

Η παρουσίαση των Καρεμπέ και Ισά ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Σάββα Θεοδωρίδη: «Καλή επιτυχία στον Κριστιάν και τον Πιέρ. Σας βλέπω ότι θεωρείτε εύκολο το ελληνικό πρωτάθλημα. Κύριοι είναι πάρα πολύ δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι σύμφωνος με τις ερωτήσεις σας. Ο Ολυμπιακός θέλει μία ενδυνάμωση και θα την έχει. Ξέρουν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχουν δει πολλά βίντεο. Φέτος θα γίνουν οι κατάλληλες μεταγραφές. Πέρσι ρίξαμε το βάρος σε Έλληνες. Για μένα ήταν όλοι πετυχημένοι. Και τα παιδιά που έμειναν και αυτοί που περιμένουμε να γυρίσουν. Έχουμε κορμό. Με δύο παίκτες καλούς θα τα καταφέρουμε. Εγώ δεν είμαι υπέρ των ακριβών παικτών. Για μένα θα το ξαναπώ είναι μεγάλο εργαλείο ο Φουστέρ. Γιατί είναι αφανής και έρχεται και τα δίνει όλα για την ομάδα Το πρώτο όμως που λέω και επιμένω είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και μία πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη».