Η μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησης

Φαντάζομαι όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουμε κατά καιρούς διαφωνήσει μεταξύ μας. Έτσι και αλλιώς, οι αφορμές είναι ατελείωτες, από συστήματα, παίχτες, προπονητές, γυμναστές και κάθε λογής υπεύθυνου σε κάποιο πόστο μέχρι το σημαντικότερο όλων, το κεφάλι του συλλόγου δηλαδή, την εκάστοτε διοίκηση. Θυμάμαι ας πούμε αρκετές διχογνωμίες που είχα εγώ προσωπικά, για τα οικονομικά της ομάδας και την διαχείρησή τους από την παρούσα διοίκηση, με φίλους παλιότερα σε άλλους τόπους, διαδικτυακούς και μη.

Καλή η εισαγωγή, αλλά λογικό είναι να αναρωτηθείτε τον λόγο για τον οποίο τα λέω όλα αυτά.. Απλούστατα, γιατί μία σχετική με όλα αυτά τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της ομάδας μας αποτέλεσε την αφορμή να γράψω αυτό το κείμενο. Μία δήλωση των τελευταίων ημερών που για κάποιο λόγο πέρασε «στα ψιλά».. σχεδόν απ’όλους. Κόσμο και ειδησεογραφικά πρακτορεία σχετικά με τον Θρύλο.

προεδροςΟ κος. Μαρινάκης λοιπόν, σε πρόσφατη τοποθέτησή του ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός πριν από τρία χρόνια, είχε τεράστια ανοίγματα ως επιχείρηση (προσοχή.. όχι χρέη, ανοίγματα..) και με σωστή οικονομική πολιτική έφτασε σήμερα στο σημείο να τακτοποιήσει τις αποπληρωμές όλων των δανείων και να ατενίζει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επίσης, ο Ολυμπιακός μας πλέον, είναι ένα υγιέστατος οικονομικά σύλλογος ή έστω επιχείρηση αν το προτιμάτε, η οποία είναι βιώσιμη και μπορεί να διαχειριστεί τα έξοδα της με βάση τα έσοδά της. Ο νυν πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν καταφέρθηκε αρνητικά ποτέ και για κανέναν λόγο στον τέως πρόεδρο του Ολυμπιακού, όπως άρμοζε σε άνδρα Πειραιώτη και παντελονάτο. Όπως όμως δύναται να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε που ασχολείται έστω και επιφανειακά με οικονομικά ζητήματα, τα προ-τριετίας μεγάλα ανοίγματα, στην σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, θα μπορούσαν να έχουν αποβεί πραγματικά μοιραία και του χρόνου να διεκδικούμε μεν τον τίτλο του πρωταθλητή κόντρα στην Αεκ και τον Παο, αλλά σε κάποια άλλη κατηγορία.

Αντ’ αυτού η διοίκηση κατέβασε το κεφάλι, «τα άκουσε» κιόλας κατά καιρούς για τις επιλογές της, αλλά με επιμονή και υπομονή, πέτυχε την μεγαλύτερη επιτυχία της τελευταίας τριετίας!! Σημαντικότερη σίγουρα από ένα ακόμα πρωτάθλημα ή ακόμα και από μία πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Σίγουρα διαβάζοντας αυτά, ίσως και πριν τελειώσετε καν την προηγούμενη παράγραφο, πολλοί έχετε ήδη αρχίσει να δυσανασχετείτε. Δεν είμαι αρμόδιος για να σας πω αν έχετε δίκιο ή άδικο ούτως ή άλλως. Το μόνο σίγουρο όμως είναι, ότι η σημαντικότερη τοποθέτηση της εβδομάδας πέρασε στα «ψιλά»!! Αν κάτι πρέπει να μας απασχολήσει είναι αυτό!!

Όλοι γνωρίζουμε την πρόταση των Ρώσων για Μασάδο, όλοι γνωρίζουμε την 19αδα που ταξίδεψε στα Γιάννενα, όλοι γνωρίζουμε «τι σκέφτεται» ο Μίτσελ, όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα (αν με το καλό γίνει το παιχνίδι βεβαίως) θα ξεκουραστεί ο θετικότατος κατά τ’ άλλα Βλαχοδήμος, αλλά λίγοι έδωσαν σημασία στην πραγματική ουσία που θα έπρεπε να μας απασχολεί και δεν είναι άλλη από την βιωσιμότητα της αγαπημένης μας ομάδας.

Ο ιστότοπος αυτός δεν δημιουργήθηκε για αν ευλογήσει τα γένια της διοίκησης και ούτε κανενός άλλου φυσικά. Δημιουργήθηκε από γνήσιους Γαύρους για Γαύρους και δεν τίθεται θέμα λογοκρισίας ή κατ’ οποιοδήποτε τρόπο περιορισμού της σκέψης και της έκφρασης κανενός. Όπως όμως διαβάσατε για τα λάθη της διοίκησης σε αρκετούς τομείς ή για τα λάθη του προπονητή στα παιχνίδια με την Λεβάντε, έτσι θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τονίζουμε και τα θετικά τους. Ο Ολυμπιακός είμαστε όλοι μας και δεν υπάρχει πολυτέλεια να μείνει έξω από αυτόν τον κύκλο κανένας απ’ όσους αγαπούν αυτόν τον οργανισμό.

Μετά από αυτήν την τεράστια επιτυχία, κατά τον «υποφαινόμενο» φυσικά, η διοίκηση οφείλει πλέον να δουλέψει ακόμα πιο συστηματικά και με ακόμα  μεγαλύτερη όρεξη για την ανάδειξη του Θρύλου μας σε ακόμα μεγαλύτερο σύλλογο στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Τα στοιχήματα που έχει μπροστά της η κεφαλή του συλλόγου μας είναι πολλά. Μερικά απ’ αυτά είναι η καλύτερη οργάνωση σε θέματα μεταγραφών, η οργάνωση των ακαδημιών όπως σωστά τέθηκε από τον φίλο Μισέλ σε άλλο άρθρο και φυσικά η εν γένει λειτουργία της ομάδας μας σε πλήρως ευρωπαϊκά και επαγγελματικά πρότυπα.

Εμείς εκεί θα είμαστε ούτως ή άλλως να φωνάζουμε για την καψούρα μας. Καιρός λοιπόν είναι να αποδείξει και η διοίκηση, ότι το πλάνο που εγώ προσωπικά βλέπω ότι έχει, υφίσταται στην πραγματικότητα και συνεχώς μπαίνει ένα ακόμα λιθαράκι για το καλό της ομάδας μας. Δεν χρειάζονται άλλα πισωγυρίσματα, ο Θρύλος πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά και μόνο μπροστά ανεξαρτήτως της ποιότητας του πρωταθλήματός μας και των εκάστοτε αντιπάλων μας.