Η κριτική των παικτών

Πολύ καλό ματς σήμερα για την ομάδα μας, αφού, παρά το στραπάτσο της Πέμπτης, πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα (ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο) και περιορίζοντας τον αντίπαλο σε εντελώς παθητικό ρόλο χωρίς καμία απειλητική φάση μπροστά από την εστία μας.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στην κριτική των παικτών με πολύ καλύτερη διάθεση από την προηγούμενη φορά. (Σε παρένθεση η βαθμολογία των παικτών με άριστα το 10).

Μπάλας Μέγκιερι : Θεατής σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε μια ασταθή έξοδο στο 1ο ημίχρονο λόγω σύγκρουσης του με τον Κοντρέρας, αλλά διόρθωσε άμεσα τον όποιο κίνδυνο πήγε να δημιουργηθεί. Κατά τα άλλα, ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα του Μπάλας με τη φανέλα του Θρύλου. (6)

Τάσος Παπάζογλου : Πάρα πολύ καλή εμφάνιση για τον Τάσο. Εξαιρετικός αμυντικά, ενώ ήταν ανέλπιστα καλός και επιθετικά. Από δική του πολύ ωραία συνεργασία με τον Βλαχοδήμο ξεκινάει το 2ο γκολ του Θρύλου, ενώ γενικά οι περισσότερες του ενέργειες σε άμυνα και επίθεση ήταν επιτυχείς. (7)

Δημήτρης Σιόβας : Ήρεμο απόγευμα για τον Δημήτρη, ο οποίος ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του όποτε χρειάστηκε και απέφυγε τα λάθη στις μεταβιβάσεις του. Καλή εμφάνιση και αποδεικνύεται αξιόπιστο μπακ απ για την ομάδα στη θέση των στόπερ. (6)

Πάμπλο Κοντρέρας : Ήρεμο απόγευμα και για τον έτερο κεντρικό αμυντικό της ομάδας, ο οποίος τέτοιους αγώνες τους έχει για πλάκα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βοηθάει περισσότερο την ομάδα σε πιο δύσκολους αγώνες. Λογικά, με την επιστροφή του Αβραάμ, αναμένεται να χάσει τη φανέλα του βασικού. (6)

Χαράλαμπος Λυκογιάννης : Πολύ πειστική και ενθαρρυντική εμφάνιση από τον Λυκογιάννη, ο οποίος ήταν πολύ καλός αμυντικά, ενώ και επιθετικά ήταν αρκετά δραστήριος και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης. Στους αγώνες των νέων ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα, ενώ όσες φορές έχει αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα είναι σοβαρός και πειθαρχημένος. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του και μόνο καλό θα κάνει η μεγαλύτερη συμμετοχή του σε αγώνες της ομάδας, αφού εκτός των άλλων, θα υπάρχει πλέον ανταγωνισμός και για τον Χολέβα. (7)

Λιούμπομιρ Φέισα : Αρχοντική εμφάνιση από τον Λιούμπο! Δεν έχανε με τίποτα την μπάλα, ενώ μοίρασε σωστά το παιχνίδι της ομάδας. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης και έχει ανάγκη έναν τέτοιο παίκτη ο Θρύλος στη μεσαία του γραμμή. Μακάρι να μην του τύχουν άλλα προβλήματα τραυματισμού και να αρχίσει να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό σιγά σιγά, γιατί είναι χρήσιμος και προσδίδει ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας. (7)

Γιάννης Μανιάτης : Τυπική εμφάνιση Μανιάτη ως κεντρικού μέσου. Συνεχές τρέξιμο και πίεση στον αντίπαλο, ακούραστος με πάθος και δύναμη στο παιχνίδι του. Δεν έκανε το κάτι παραπάνω, αλλά ήταν σταθερότατος σε απόδοση καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως μας έχει συνηθίσει. (6)

Πάουλο Μασάντο : Σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ(έστω και αν φέρει κάποια ευθύνη ο αντίπαλος τερματοφύλακας)  με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, ενώ ήταν δραστήριος στη μεσαία γραμμή. Δεν ήταν ο Μασάντο που όλοι περιμένουμε να δούμε, καθώς υπέπεσε σε κάμποσα λάθη και πάλι, αλλά ας ελπίσουμε να ανέβει περισσότερο σιγά σιγά με αφετηρία τη σημερινή εμφάνιση και το γκολ που σημείωσε. Αντικαταστάθηκε στο 63′ από τον Γκρέκο, για να είναι πιο φρέσκος εν όψει Λεβάντε. (6)

Παναγιώτης Βλαχοδήμος : Η πιο “γεμάτη” εμφάνιση του Παναγιώτη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μετά την κάκιστη εμφάνιση απέναντι στη Λεβάντε, έκανε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του, καθώς συμμετείχε στις περισσότερες ευκαιρίες του Ολυμπιακού και είχε κάποιες ωραίες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Στάθηκε άτυχος, καθώς δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, αργά η γρήγορα θα έρθει και το γκολ. Είναι και θέμα απειρίας και άγχους να αποδείξει ότι αξίζει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο προπονητής του. (7)

Τζαμέλ Αμπντούν : Για ακόμη μια φορά ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και η μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Είχε άξιο συμπαραστάτη πάντως σήμερα τον Βλαχοδήμο, ενώ και ο Λυκογιάννης τον βοήθησε όσο μπορούσε. Ο Τζαμέλ είναι ο δημιουργικά πιο απειλητικός και δραστήριος  παίκτης του Ολυμπιακού φέτος, κάτι που φάνηκε και μετά την αποβολή του την προηγούμενη Πέμπτη, και ελπίζω να μη φανεί τουλάχιστον την προσεχή Πέμπτη. Ο MVP για μένα σήμερα, καθώς πέραν της κλασικής συνεχούς κινητικότητας του έδωσε και μερικές ασίστ για εύκολο γκολ, άσχετα που δεν αξιοποιήθηκαν σωστά από τους συμπαίκτες του. (8)

Ράφικ Τζεμπούρ : Μέτρια εμφάνιση από τον Ράφικ, ο οποίος βέβαια ήταν για ακόμη μια φορά εκεί που έπρεπε και πέτυχε το 17ο γκολ του στο πρωτάθλημα, το οποίο κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη. Σαν να παίζει λίγο στο ρελαντί τελευταία στους εγχώριους αγώνες, αλλά και πάλι βοηθάει αρκετά την ομάδα επιθετικά, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Ελπίζω σε πιο δυναμική εμφάνιση την Πέμπτη, γιατί θα είναι από τους παίκτες κλειδιά, ειδικά από τη στιγμή που θα λείπει και ο Αμπντούν. (6)

Λεάντρο Γκρέκο : Μπήκε στη θέση του Μασάντο στο 63ο λεπτό και ήταν αρκετά καλός και ορεξάτος, βοηθώντας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή. Έβγαλε ώραια την ομάδα στην επίθεση, ενώ είχε και μια καλή ευκαιρία να σκοράρει έπειτα από πάσα του Αμπντούν προς το τέλος του αγώνα. Πιστεύω βοήθησε περισσότερο από τον Μασάντο στην κυκλοφορία της μπάλας , κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι τις κλασικότερες ευκαιρίες τις είχαμε μετά την είσοδο του στο παιχνίδι. (7)

Αριέλ Ιμπαγάσα : Αντικατέστησε τον Βλαχοδήμο στο 79′ και πρόλαβε να δείξει την κλάση του, βγάζοντας μια εξαιρετική ασίστ στον Μήτρογλου, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Πρέπει να βρεθεί επειγόντως αντικαταστάτης του. Από το να του βάλω ένα τυπικό 6, προτιμώ να μην τον βαθμολογήσω, καθώς δεν αγωνίστηκε αρκετά και μπήκε σε σημείο όπου ο αγώνας είχε κριθεί. (-)

Κώστας Μήτρογλου : Αντικατέστησε τον Τζεμπούρ στο 84΄και πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα της Ξάνθης, παίζοντας πολύ ωραίο “ένα-δύο” με τον Ιμπαγάσα, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει στο τετ α τετ του με τον Λοντίγκιν. Δεν έπαιξε πολύ και θα ήταν άδικο να βαθμολογηθεί. (-)