«Εύχομαι να πανηγυρίσουμε στην επιστροφή!»

Ο αρχηγός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Κώστας Ρουγκάλας, μιλάει στοolympiacos.org για την «περιπέτεια» του ίδιου και των συμπαικτών του στην Αγγλία, όπου για τους «8» του NextGen Series, της κορυφαίας διοργάνωσης Νέων στην Ευρώπη, θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη την Άστον Βίλα!

Κώστα βρίσκεσαι με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο Μπέρμιγχαμ, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσετε την Άστον Βίλα. Νιώθεις ότι είστε έτοιμοι για αυτή τη μεγάλη πρόκληση, στους «8» του NextGen Series;

Πιστεύω πως εν γένει τον τελευταίο μήνα και συγκεκριμένα τα τελευταία πέντε-έξι παιχνίδια που έχουμε κάνει, είμαστε σε πολύ καλή φόρμα και θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση. Ελπίζω να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, να φτάσουμε στην πρόκριση και να βρεθούμε και στους «4».

Πόσο σημαντική είναι αυτή η εμπειρία για όλα τα παιδιά; Το να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι στην Αγγλία, να δουν από κοντά ωραία γήπεδα, προπονητικά κέντρα, να ζουν μία όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα.

Η εμπειρία μας δεν είναι πλέον μόνο ένα ταξίδι στην Αγγλία. Έχουμε εμπειρία από την Ισπανία, από τη Γαλλία, από την Αγγλία όπου είχαμε ξαναέρθει για να αντιμετωπίσουμε την Άρσεναλ. Κάνει καλό σε όλα τα παιδιά αυτό. Παίρνουν εμπειρίες σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, με ομάδες που έχουν υψηλό επίπεδο και στις Ακαδημίες τους, αλλά και στην πρώτη ομάδα και αυτό σίγουρα βελτιώνει όλα τα παιδιά για το μέλλον τους, αλλά και για την προοπτική να βρεθούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να ανέβει ακόμη ένα σκαλί πιο ψηλά σε αυτή τη διοργάνωση;

Όπως προείπα η ομάδα είναι σε καλή φόρμα και νομίζω ότι ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού που θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την Ελλάδα, από την τηλεόραση;

Εύχομαι να γυρίσουμε στην Αθήνα με την πρόκριση και να μας περιμένουν στο αεροδρόμιο να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί!