Εύκολη νίκη για τον Πρωταθλητή Ευρώπης

1385494_10151753940657800_616614049_n

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό σε ένα μέτριο παιχνίδι με 55-45, άρχισε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα και έμεινε “ζωντανός” στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Τρίποντο-μαχαιριά του Μπρεντ Πέτγουεϊ 1:26” πριν το τέλος.

Το ματς

Παγωμένοι κι οι δυο…

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Πρίντεζης και Σίμονς ήταν οι πρώτες πέντε επιλογές του Μπαρτζώκα, ενώ στον αντίποδα ο Πεδουλάκης επέλεξε Διαμαντίδη, Παππά, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Οι δύο ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από την παγωμένη ατμόσφαιρα, με τον μεν Ολυμπιακό να έχει στο πρώτο τετράλεπτο μόνο ένα τρίποντο του Μάντζαρη και τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται τρία λεπτά και πέντε άστοχα σουτ μέχρι να σπάσει το ρόδι ο Λάσμε. Οι «πράσινοι» χτυπώντας δις στο ανοιχτό γήπεδο με Παππά και Διαμαντίδη ξέφυγαν με τρεις (3-6), αλλά έχασαν γρήγορα Λάσμε και Μπατίστ με δύο φάουλ. Ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα (9-8), Μαυροκεφαλίδης και Φώτσης ήρθαν από τον πάγκο και με πέντε πόντους έφεραν τους φιλοξενούμενους στο +4 (9-13), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με τρίποντο του Μάντζαρη και προσωπικά καλάθια από Λοτζέσκι και Ντάνστον έκλεισαν το δεκάλεπτο με ένα 7-0 και προηγούμενοι 16-13. Οι δυο μονομάχοι άρχισαν πολύ νευρικά με 5/16 και 6/17 σουτ αντίστοιχα…

Σερί εσύ, σερί κι εγώ… 

Σε ένα ματς με τέτοια αστοχία, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να βρει πηγή σκορ από τα 6,75μ. Λοτζέσκι και Περπέρογλου πυροβόλησαν από μακριά ανεβάζοντας τη διαφορά στους οκτώ, 22-14, και το ποσοστό της ομάδας τους στα τρίποντα στο 50% (5/10). Όλα αυτά την ώρα που η απόσυρση του Σπανούλη στον πάγκο δεν επηρέαζε την εικόνα των γηπεδούχων, σε αντίθεση με αυτή των «πράσινων» που είχαν εμφανές πρόβλημα όσο ο Διαμαντίδης έπαιρνε ανάσες και ο ανέτοιμος Ούκιτς κάλυπτε το κενό του. Η επάνοδος του αρχηγού του «τριφυλλιού» σε συνδυασμό με τη βελτίωση της άμυνάς του-χάρη κυρίως στον Φώτση-και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ (11 στο ημίχρονο) οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε εννιά αναπάντητους πόντους και το προσπέρασμα (22-23). Οι Πειραιώτες μετά από ένα πεντάλεπτο αφλογιστίας βρήκαν σκορ από το πρώτο καλάθι του Σπανούλη και τον πολύ καλό Λοτζέσκι κλείνοντας το ημίχρονο με βραχεία κεφαλή, 29-27.

Ένα πολύ καλό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο είχε ολοκληρωθεί, με τις δύο ομάδες πολύ άστοχες (9/29 και 12/35 εκατέρωθεν), ελάχιστα δημιουργικές (από 3 ασίστ) και με πολλά χαμένα ριμπάουντ (7 και 11 επιθετικά αντίστοιχα).

Ο λιγότερο κακός… ξέφυγε

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λάσμε να φτάνει σε τρίτο φάουλ πριν συμπληρώσει τετράλεπτο στο παρκέ. Ο «ζεστός» Πρίντεζης με επτά προσωπικούς πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό στο 36-31 και οι «ερυθρόλευκοι» παρότι έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες να ανοίξουν τη διαφορά αφήνοντας αναξιοποίητη και μία τεχνική ποινή του Χριστοδούλου στον Πεδουλάκη για διαμαρτυρία, ξέφυγαν για πρώτη φορά με εννιά, 40-31, από τέσσερις πόντους του Λοτζέσκι. Ο κάκιστος επιθετικά Παναθηναϊκός (2/8 δίποντα, 1/6 τρίποντα) έμεινε στους εννιά πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και δύο μεγάλα καλάθια του Σλούκα έγραψαν το 44-36 με τη λήξη της περιόδου.

Πόνεσαν τα μάτια

Δύο μακρινά σουτ από Μαυροκεφαλίδη και Διαμαντίδη ψαλίδισαν τη διαφορά στους πέντε (46-41) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Το θέαμα συνέχιζε να είναι πολύ κακό, με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών και άστοχων σουτ, ενώ το σκορ άλλαζε αποκλειστικά με ατομικές ενέργειες. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έφερε την ομάδα του στο -3 (46-43), αλλά η απάντηση ήρθε με πέντε πόντους του Σλούκα, που έγραψε το 51-43 στα 3:17 πριν το τέλος. Το τρίποντο του Πέτγουεϊ με 90’’ να απομένουν για τη λήξη έγραψε ουσιαστικά τον επίλογο στο ματς ανεβάζοντας τη διαφορά στους εννιά, 54-45. Μάλιστα το αντιαθλητικό φάουλ του Διαμαντίδη στον Μάντζαρη επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να κερδίσει και με διαφορά δέκα πόντων, 55-45.

Δεκάλεπτα: 16-13, 29-27, 44-36, 55-45.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 3, Σπανούλης 2, Περπέρογλου 3, Σλούκας 9, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 14, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7 (δεν χρησιμοποιήθηκαν Κατσίβελης, Αγραβάνης).

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 3, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 5, Ούκιτς 1, Λάσμε 2, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 16, Γκιστ, Παππάς 6, Ματσιούλις (δεν χρησιμοποιήθηκε ο Γιάνκοβιτς).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκόντας, Παναγιώτου.

Πηγή: sport-fm.gr