Εύκολα ο Θρύλος τον Πανιώνιο

11500_710182038996815_1061730063_n

 

Κόντρα στον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη, αγωνίστηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 0-2. Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετά επιθετική διάθεση και διάταξη 4-4-2. Ο Ρομπέρτο ήταν στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέβας και στόπερ οι Μανωλάς και Σιόβας. Στο κέντρο ο κ. Μίτσελ έβαλε τέσσερις παίκτες στην ευθεία. Στον άξονα έπαιζαν οι Μανιάτης και Σάμαρης, δεξιά έβγαινε ο Κάμπελ και αριστερά ο Βάις. Στην επίθεση έπαιζαν δύο ποδοσφαιριστές, ο Σαβιόλα με τον Ολαϊτάν. Από νωρίς στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να διατηρήσει την κατοχή και να κάνει «κουμάντο» στο χορτάρι. Και πράγματι το παιχνίδι παιζόταν περισσότερο προς την περιοχή του Γιαννακόπουλου.

Στο 15’ ο Βάις εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, προς τον Χολέβα, που βρισκόταν στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκείνος κοντρόλαρε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σε αμυνόμενους και ο Κάμπελ την έστρωσε με πάσα στον Σιόβα. Εκείνος την έφερε στο αριστερό και εξ επαφής σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά αστόχησε, λόγω κόντρας σε αμυντικό. Στο 27’ ο Παναγιωτούδης έκανε ένα καλό σουτ από τον άξονα και αρκετά μακριά από τη μεγάλη περιοχή και ήταν για λίγο άστοχος. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να βρει δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή, ενώ ο Πανιώνιος δεν ήταν ιδιαίτερα… επιθετικογενής. Πολύ παιχνίδι έκανε από τον άξονα ο Σάμαρης, ενώ στα άκρα οι Βάις και Κάμπελ ήταν κινητικοί, δίχως όμως να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί.

Στο 34’ ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ! Ο Σαβιόλα πήρε την μπάλα στο ύψος την περιοχής και είδε την υπέροχη κίνηση του Ολαϊτάν. Του έδωσε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα και ο Νιγηριανός αφού απέφυγε τον Γιαννακόπουλο πλάσαρε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Πανιώνιου και δεν κατέληξε στα δίχτυα. Λίγο μετά, στο 36’ ο Χολέβας έκανε σέντρα από αριστερά και ο Μανιάτης, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Από το 30’ και έπειτα ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει τον ρυθμό του.

Η εστία του Ρομπέρτο ελάχιστα απειλήθηκε στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος, όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ την ανωτερότητά του αυτή, αφού υστερούσε στην τελική προσπάθεια, ενώ ήταν και άτυχος. Ωραία εναλλαγή της μπάλας έκαναν στο 45’ ο Μανιάτης, ο Ολαϊτάν και ο Σαβιόλα, με τον τελευταίο να φέρνει την μπάλα μπροστά του, να πλασάρει και να βλέπει τον Γιαννακόπουλο να αλλοιώνει ελάχιστα την πορεία της μπάλας και να τη στέλνει κόρνερ!

Η επανάληψη άρχισε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο ματς απαράλλαχτος. Συνέχισε να πιέζει, αλλά δυσκολευόταν αρκετά στην τελική πάσα και την τελική προσπάθεια, όπως και στο πρώτο μέρος. Στο 56’ ο κ. Μίτσελ έριξε στο ματς τον Σέποβιτς, αντί του όχι και τόσο καλού Κάμπελ, προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή. Ο Ολαϊτάν πέρασε στα άκρα και πιο κοντά στον Σαβιόλα στην επίθεση ήρθε ο νεαρός Σέρβος.

Ο Αργεντίνος απελευθερώθηκε λίγο περισσότερο και στην πρώτη του καλή ενέργεια αμέσως μετά, σέρβιρε γκολ στον Βάις! Στο 61’, λοιπόν, ο Σαβιόλα με φανταστική ενέργεια και ωραία κάθετη μπαλιά βρήκε τον Σλοβάκο μέσα στην περιοχή και εκείνος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητα του Θρύλου μέσα στο γήπεδο!

Λίγη ώρα μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ για τον Θρύλο! Ο Σέποβιτς από δεξιά μοίρασε ωραία στον Ολαϊτάν, ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και γύρισε στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο Χαβιέρ Σαβιόλα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλα: Να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα! Αξίζει, δε, να σημειωθεί, πως η φάση έχει αρχίσει από τον Αργεντίνο, ο οποίος πέρασε την πρώτη πάσα στον Σέποβιτς, από τον άξονα! Λίγο μετά αποχώρησε και από το γήπεδο, αφήνοντας την θέση του στον συμπατριώτη του, «Τσόρι» Ντομίνγκεζ.

Στο 87΄ ο Ολαϊτάν έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Ντομίνγκεζ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γιαννακόπουλου. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Μανιάτης έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βάις εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ.

Αμέσως μετά από αυτή τη φάση, ο διαιτητής σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης και η ομάδα μας πήρε τη νίκη με 0-2, έφτασε τους 16 βαθμούς και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Καλτσάς, Παναγιωτούδης (80΄ Ριβέρο), Αραβίδης, Μενδρινός (61’ Λάζνικ), Ντούνης, Γιάννου (69’ Καμπάνταης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (73’ Εντινγκά), Χολέβας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ (56’ Σέποβιτς), Βάις, Ολαϊτάν, Σαβιόλα (78’ Ντομίνγκεζ).

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης
ΣΚΟΡΕΡ: – / 61’ Βάις, 75’ Σαβιόλα
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Ε. Βλάσσης (Λασιθίου)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ: (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 18’ Καλτσάς, 19’ Γιάννου, 19’ Αραβίδης, 42’ Κούρος, 51’ Παναγιωτούδης, 71’ Ντούνης, 90+2’  Λάζνικ / –
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: – / –
ΔΟΚΑΡΙΑ: – / 34’ Ολαϊτάν