Εντινγκά: «Η ατμόσφαιρα στον Ολυμπιακό είναι πολύ καλή»

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ-ÌÐÅÍÖÉÊÁ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS-BENFICA

Ο Κονγκολέζος μέσος παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και τόνισε: «Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή το τελευταίο διάστημα. Και όχι μόνο. Από την αρχή της χρονιάς ήταν πολύ καλά τα πράγματα».

Φαντάζομαι το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι το καλύτερο δυνατό. Μετά τις δικές σας επιτυχίες, ήρθαν και η πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και της Νιγηρίας του Μπονγκ, της Αλγερίας του Μεντζανί, της Πορτογαλίας του Μασάντο, ενώ είχε προηγηθεί η πρόκριση της Κόστα Ρίκα του Κάμπελ. Θα ήθελα να μας βάλει λίγο μέσα στα αποδυτήριά σας.

«Πράγματι η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή το τελευταίο διάστημα. Και όχι μόνο. Από την αρχή της χρονιάς ήταν πολύ καλά τα πράγματα. Όμως, όταν έρχονται νίκες, η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμη καλύτερη και η ομάδα γίνεται καλύτερη. Με τις επιτυχίες όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και των διεθνών με τις Εθνικές τους ομάδες, αποκτούμε όλοι καλύτερη ψυχολογία. Αυτή η ψυχολογία θα μας βοηθήσει και στη συνεχεία, καθώς έχουμε να προετοιμαστούμε για σημαντικά ματς. Και πρέπει να αφοσιωθούμε, παίρνοντας δύναμη και από αυτήν την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε για να συνεχίσουμε».

Ωστόσο, τέτοιες ημέρες προκύπτει ένα ερώτημα αναφορικά με το κατά πόσο μπορεί να σας επηρεάσει η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων. Ποια είναι η άποψή σου;

«Δεν νομίζω ότι είναι ικανή η διακοπή για να μας επηρεάσει, ή να μας δημιουργήσει πρόβλημα, αν θέλουμε να το πούμε έτσι, καθώς οι ποδοσφαιριστές που μείναμε πίσω, είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε αρκετά καλά. Κάναμε ένα φιλικό παιχνίδι με την ομάδα νέων του συλλόγου, το οποίο επίσης μας βοήθησε πάρα πολύ. Γενικότερα είχαμε τη δυνατότητα να συγκεντρωθούμε στην προετοιμασία των επόμενων αγώνων και να δουλέψουμε πάνω σε αυτούς. Νομίζω ότι και η ξεκούραση, καθότι υπήρχε και ρεπό, μας βοηθάει. Δεν νομίζω πως η διακοπή θα μας επηρεάσει αρνητικά».

Για τον Πανθρακικό τι εικόνα έχεις; Εντός έδρας μετράει δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα.

«Είναι μία ομάδα που δεν γνωρίζω αρκετά καλά, αφού δεν την έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Προσπαθώ μέσα από όσα μας λέει ο προπονητής μας να μάθω τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, ώστε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Το διάστημα που βρίσκομαι εδώ έχω μάθει ότι όλες οι ομάδες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όταν αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί θέλουν να διακριθούν απέναντι στην πρώτη ομάδα. Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να πούμε ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε δυνατά. Θα παίξουμε όπως παίζουμε πάντα σε κάθε παιχνίδι. Και θα δώσουμε εμείς τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να φθάσουμε εμείς σε μία ακόμη νίκη απέναντι στον Πανθρακικό».

Και κάτι προσωπικό. Αισθάνεσαι ότι έχεις προσαρμοστεί στις ανάγκες του Ολυμπιακού;

«Θεωρώ ότι έχω προσαρμοστεί σε αυτά που ζητάει ο Ολυμπιακός από εμένα. Εχω προσαρμοστεί και στην κατάσταση εδώ στην ομάδα, στο κλίμα. Είναι μία οικογένεια για εμένα. Από ‘κει και πέρα είναι στο χέρι μου να βγάλω στο γήπεδο αυτά που μπορώ να κάνω μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Να δείξουμε πως είμαστε ένα καλό σύνολο. Να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου να έρχονται ακόμη περισσότερες νίκες και επιτυχίες».