Είμαι δεμένος με τον Ολυμπιακό

Bartzokas

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εδώσε συνέντευξη στην Real News και δηλώσε ότι ειναι δεμένος με τον Ολυμπιακό και απέκλεισε το ενδεχόμενο να εργαστεί ποτέ στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για:

-το είχε να επιλέξει μεταξύ Ευρωλίγκας και πρωταθλήματος: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αλλά επειδή δεν θέλω να αποφύγω το ερώτημα, θα πω Ευρωλίγκα, διότι απλά πρόκειται για τη διοργάνωση των καλύτερων, με το συναίσθημα του νικητή να μην περιγράφεται με λόγια».

-τις προτάσεις που είχε και την ανανέωση του συμβολαίου του: «Όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης σού προσφέρει ό,τι καλύτερο, δεν μπορείς να πεις όχι. Με τους ιδιοκτήτες συμφωνήσαμε για άλλα δύο χρόνια και, ασφαλώς, νιώθω ευτυχής».

-το νέο Ολυμπιακό: «Δε νομίζω ότι αποδυναμωθήκαμε. Διατηρήσαμε την ίδια περιφέρεια, επιστρέφει ο Μάντζαρης, ενώ θεωρώ ότι έχουμε καλύτερους ψηλούς. Αντί του Παπανικολάου ήρθε ο Λοτζέσκι και γενικά οι προσθήκες μας είναι παίκτες-εργάτες, που θα τα δίνουν όλα για το καλό του συνόλου».

-τις αποχωρήσεις παικτών και τις αιχμές από Άντιτς και Γκετσεβίτσιους: «Το παλέψαμε για τον Χάινς, η διοίκηση προσπάθησε, αλλά εκείνος είχε πάρει την απόφασή του. Προφανώς θέλαμε τον Παπανικολάου, όμως ο συγκεκριμένος χειρισμός και από τις δύο πλευρές δεν επέτρεψε την ανανέωση της συνεργασίας μας. Για τον Άντιτς και τον Γκετσεβίτσιους ήταν επιλογή μας να αποχωρήσουν. Για τα σχόλιά τους θα πω απλά ότι παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν θα ακούσει από εμένα κακή κουβέντα. Για τον χρόνο συμμετοχής του Γκετσεβίτσιους θα σημειώσω επιπλέον ότι επέμεινα στον Κατσίβελη, έναν νεαρό Έλληνα αθλητή, που πιστεύω ότι με δικαίωσε».

-την παραμονή του Σπανούλη: «Είχα αγωνία για το αν ο Βασίλης θα συνεχίσει σε εμάς, λόγω των εξαιρετικών προτάσεων που είχε, και φυσικά χάρηκα πολύ που παρέμεινε».

-το μπάτζετ του Ολυμπιακού: «Το ότι ο προϋπολογισμός είναι προσαρμοσμένος στις σκληρές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία είναι δεδομένο, όμως από εκεί και πέρα η οικογένεια Αγγελόπουλου συνεχίζει να βγάζει τεράστια ποσά από την τσέπη της».

-τους στόχους της ομάδας: «Στοχεύουμε στο χτίσιμο μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Μειονέκτημά μας, ότι έχουμε πέντε νέους παίκτες που καλούνται να προσαρμοστούν άμεσα στη φιλοσοφία μας, ενώ οκτώ διεθνείς θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις μετά τις 22 Σεπτεμβρίου».

-τη διαιτησία στην Ελλάδα: «Λάθη γίνονται, δεν δέχομαι εκείνα που δεν είναι ανθρώπινα».

-το αν θα δούλευε στον Παναθηναϊκό: «Όχι. Και γιατί είμαι δεμένος με τον Ολυμπιακό, τις αξίες, την ιστορία, τον κόσμο του, αλλά και επειδή πιστεύω ότι μετακινήσεις προπονητών σε τέτοιο επίπεδο είναι κάτι το ουτοπικό στη χώρα μας».

-τους λόγους που χάθηκε το πρωτάθλημα: «Είναι γεγονός ότι μετά την επιτυχία που λέγεται κατάκτηση της Ευρωλίγκας, μέσω της οποίας οι περισσότεροι παίκτες μας έγιναν ανάρπαστοι, κάπου οι περισσότεροι δεν τη διαχειρίστηκαν σωστά. Μας έλειψε ο Μάντζαρης και συχνά η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει χωρίς δύο πλέι μέικερ, ενώ βέβαια δεν τελείωσε ποτέ το τρίτο ματς. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε έτοιμος και πλήρης, ενώ, δυστυχώς, μας επηρέασε ο θόρυβος περί ντόπινγκ από συγκεκριμένους ανθρώπους-μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος- που επιχείρησαν να αποδομήσουν την επιτυχία μας στην Ευρώπη».

-το ενδεχόμενο να εργαστεί στην Εθνική: «Όλοι είμαστε οπαδοί της. Αν προέκυπτε σοβαρή πρόταση, θα το σκεφτόμουν».