«Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός»

pantos

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός -προς το παρόν τουλάχιστον- είναι ασυναγώνιστος στην Ελλάδα εξέφρασε ο Τάσος Πάντος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην άσος των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να τους κοντράρει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάντος

Για το χθεσινό ντέρμπι: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει βήματα προόδου, έχει μια διοικητική σταθερότητα, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να τον κοντράρει. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τρία σερί μεγάλα αποτελέσματα. Αποκτά χημεία στο παιχνίδι του και αυτό τον βοηθά να παίζει και ακόμα καλύτερα όσο περνάει ο καιρός.

Πέρυσι υπήρχε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο και στην αρχή της χρονιάς φέτος υπήρξαν κάποιες γκρίνιες. Η ομάδα έχει βελτιωθεί όμως, έχει ουσία και κατά διαστήματα παίζει και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχει χημεία, ο καθένας ξέρει το ρόλο του και ο Ολυμπιακός παίρνει αποτελέσματα ακόμα κι αν δεν παίζει καλά. Αυτό δείχνει νοοτροπία μεγάλης ομάδας».

Για το ενδεχόμενο εφησυχασμού στους παίκτες: «Είναι τόσο μεγάλος ο Ολυμπιακός και τόσο μεγάλη η πίεση, που κανένας δεν μπορεί να εφησυχάσει. Πάντα πρέπει να βελτιώνεται και αυτό το κάνουν, νομίζω, οι παίκτες του. Άλλωστε οι περισσότεροι είναι νέοι και τους δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να εξελίξουν την καριέρα τους».

Για τους λόγους της βελτίωσης του Ολυμπιακού: «Έγινε πολύ καλή δουλειά στις μεταγραφές και τα αποτελέσματα φαίνονται. Ο κ. Μίτσελ, από την πλευρά του, κατακρίθηκε πολύ, αλλά πρέπει να ομολογήσουμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο τον τελευταίο καιρό και την οδηγεί εκεί που πρέπει».

Για την πορεία στο Champions League: «Έχει κάνει το μεγάλο βήμα και πιστεύω ότι θα προκριθεί. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα το καταφέρει. Είναι πολύ δύσκολο το επόμενο παιχνίδι με την Παρί και η Άντερλεχτ -όπως είδαμε και στο Παρίσι και με τον Ολυμπιακό- είναι επικίνδυνη. Είμαι σίγουρος όμως ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σοβαρός και θα πανηγυρίσει αυτή τη μεγάλη πρόκριση». 

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτες: «Το σύνολο μετράει πάντα περισσότερο. Το θέμα είναι ότι όλοι οι παίκτες έχουν καταλάβει τους ρόλους τους και παίζουν ως ομάδα. Φυσικά ο Ρομπέρτο είναι εγγύηση και νομίζω ότι είναι ο μόνος τερματοφύλακας μετά τον Νικοπολίδη που εμπνέει τέτοια σιγουριά. Γενικά όμως είναι πολύ καλό που αγωνίζονται αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές, που είναι μέλη της Εθνικής και το μέλλον τους ανήκει».