ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: Περήφανοι για την ομάδα

aggelopouloi meta efes

Το Φάιναλ Φορ στο Λονδίνο θα είναι το τέταρτο επί θητείας των κυρίων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Οι διοικητικοί ηγέτες των «ερυθρόλευκων» μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα με την Αναντολού Εφές για τη νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Συγχαρητήρια στην ομάδα και τον κόσμο. Ήταν μία τρομερή βραδιά. Εγώ προσωπικά είχα τρελό άγχος στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το ξεκίνημα του δευτέρου. Συγχαρητήρια στον κόουτς γιατί για πρώτη φορά στη ζωή του ένα τέτοιο εγχείρημα που κάναμε φέτος. Είμαστε στο Final Four, αυτός ήταν ο αρχικός στόχος, τώρα δεν έχουμε εμείς κανένα άγχος, η ΤΣΣΚΑ έχει το άγχος».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς, τους παίκτες και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι είναι ένα τεράστιο επίτευγμα αυτό που πετύχαμε. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε πάει τέσσερις φορές στο Φάιναλ Φορ και ο τρόπος που πήγαμε είναι αυτό που μας κάνει πιο πολύ ευχαριστημένους. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή την ομάδα που έχουμε φτιάξει. Τα συγχαρητήρια και πάλι στον κόουτς πάνω απ’ όλα, αυτός έχει το τιμόνι της ομάδας, άκουσε πολλά, ακούστηκαν πολλά μέσα στη σεζόν αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό αυτό στο μπάσκετ. Ίσως να βοηθήσανε και οι ήττες που γίνανε την ομάδα να φτιάξει χαρακτήρα και να φτάσει ψηλά. Φέτος πετύχαμε εννιά εκτός έδρας νίκες, νομίζω μόνο η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει δέκα. Πήγαμε σε πολλά γήπεδα της Ευρώπης και της Ελλάδας και αποθέωσαν την ομάδα, αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε να βλέπουμε, αυτός είναι ο Ολυμπιακός που θέλουμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Γιώργο, πριν το Λονδίνο θα πεταχτείτε και στη Βοστώνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι. Στην Κωνσταντινούπολη το είχαμε συζητήσει με τον κόουτς, αν είναι να έρθω θα έπρεπε να κερδίσουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Θεωρείται αυτό το επίτευγμα με βάση το τι υπήρχε στην πλάτη της ομάδας ισάξιο αν όχι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρόκριση σε Φάιναλ Φορ, πέρσι με κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου. Από μια άποψη είναι ναι στην ερώτηση, από την άλλη όμως υπήρχε ένας κορμός ο οποίος εμπλουτίστηκε με παίκτες που δεν υπήρχαν πέρσι όπως ο Περπέρογλου ο οποίος έδειξε σήμερα γιατί τον πήραμε. Προς το παρόν είναι και συν και πλην. Προς το παρόν έχουμε έναν ημιτελικό και θα ασχοληθούμε μ’ αυτό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συγκρίνουμε τη φετινή πρόκριση στο Φάιναλ Φορ με την περσινή; Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον ισάξια, αν όχι πιο δύσκολη από πέρσι. Πέρσι δεν μας περίμενε κανείς, αν με τη Σιένα δεν περνούσαμε δεν θα μιλούσε και κανείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πέρσι επειδή ο κόσμος ήταν διστακτικός, είχατε βγάλει μια πίκρα για τη συμπεριφορά του κόσμου που τα ήθελε μετά. Φέτος είδατε κάτι διαφορετικό;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί έχει πουλήσει ο Ολυμπιακός 1500 εισιτήρια από το ίντερνετ. Ο ελληνισμός του Λονδίνου περιμένει τον Πρωταθλητή Ευρώπης, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Θα πάμε στο Λονδίνο να το ευχαριστηθούμε.