«Αγαπώ τον Ολυμπιακό!»

Στους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, στάθηκε η πολύπειρη αθλήτρια του Ολυμπιακού Μαρία Μπαλωμενάκη.

Στους λόγους που την οδήγησαν στην δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση αναφέρθηκε η Μαρία Μπαλωμενάκη.

Η έμπειρη αθλήτρια του Ολυμπιακού, η οποία κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή της, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Κανάλι 1» δεν παρέλειψε να εκφράσει τα έντονα συναισθήματα που την δένουν με τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας, όπως επίσης ακι για τις στιγμές που έζησε όλα αυτά τα χρόνια που φόρεσε το «ερυθρόλευκο» σκουφάκι:

Η Μπαλωμενάκη, η οποία είναι γιατρός, τόνισε πως δεν μπορεί πλέον να συνδυάζει τον πρωταθλητισμό στο πόλο με την ιατρική, και να τα κάνει και τα δύο εξίσου καλά, και πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί στο δεύτερο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Μαρία Μπαλωμενάκη:

«Δεν μπορώ κι εγώ να το πιστέψω ότι σταματάω το πόλο αλλά νομίζω ότι έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή. Γιατί το λέω κάθε καλοκαίρι τα τελευταία πέντε χρόνια μετά το τέλος του πρωταθλήματος, αλλά νομίζω πως τώρα είναι οριστικό πια».

Για το τι την ώθησε να πάρει τώρα την απόφαση:

«Είναι οι αυξημένες υποχρεώσεις μου στο επάγγελμά μου την ιατρική. Αρχίζω τώρα και ειδικότητα (ενδοκρινολογία) και νομίζω ότι κουράστηκα πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, και είναι πολύ δύσκολο τώρα πια για μένα να συνδυάσω και τα δύο. Πρέπει να κάνω καλά και τα δύο κάτι που δεν γίνεται, και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την ιατρική».

Για το χαμηλό προφίλ που κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της ακόμα και στις επιτυχίες της:

«Είχα πάντα χαμηλό προφίλ και αυτό το ενδιαφέρον τώρα από όλους ειλικρινά με έχει συγκινήσει. Το να συνδυάσεις την ιατρική με τον πρωταθλητισμό είναι πάρα πολύ δύσκολο και η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, αλλά το αγαπούσα και το αγαπάω ακόμα το άθλημα πάρα πολύ, για αυτό κατάφερα να τα συνδυάσω και τα δύο».

Για το δύσκολο μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού το οποίο πλέον το μόνο που έχει να προσφέρει στους αθλητές είναι σκέτη δόξα:

«Μπορώ να πω ότι στάθηκα τυχερή γιατί τις χρονιές που κάναμε τις επιτυχίες με την εθνική ομάδα είχαμε περισσότερα πλεονεκτήματα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον πρωταθλητισμό. Τώρα είναι πολύ πιο δύσκολο για να νέα κορίτσια γιατί πρέπει να επιλέξουν από πολύ πιο νωρίς τι από τα δύο θα κάνουν».

Για την πρώτη τη φορά που έπεσε στην πισίνα στα Χανιά:

«Δε θυμάμαι ακριβώς την πρώτη πρώτη φορά αλλά θυμάμαι τις πρώτες προπονήσεις γενικότερα. Επειδή ήμουν πολύ μικρή τότε και δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα σε τόσο μικρή κατηγορία, θυμάμαι ότι πήγαινα για προπόνηση με τα αγοράκια, και ήμουν το μόνο κορίτσι».

Για το ποιους θα ήθελε να ευχαριστήσει για όσα τη προσέφεραν στην καριέρα της:

«Στον Ολυμπιακό είχαμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και με τη διοίκηση, και με τον προπονητή μου αλλά και με τα υπόλοιπα κορίτσια, οπότε θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα. Δεν έχω κανένα παράπονο γιατί στις δύσκολες στιγμές η μία συμπαραστεκόταν στην άλλη, αλλά και ο προπονητής μου και η διοίκηση, και από τον καθένα έχω πάρει και κάτι, όλοι με έχουν βοηθήσει αρκετά».

Για το μέλλον της και το αν θα παραμείνει κοντά στο πόλο:

«Δε σκέφτομαι να ασχοληθώ με την προπονητική, νομίζω ότι δεν μου ταιριάζει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το έχω κάνει και ποτέ. Όμως δεν είμαι και τόσο υπομονετική για να μπορέσω να το κάνω, γιατί μέσα στο νερό είναι διαφορετικά, μπορείς να κάνεις 2-3 πράγματα, αλλά απ’ έξω είναι αλλιώς. Επειδή όμως την αγαπάω την ομάδα και τον Ολυμπιακό τον νιώθω σαν οικογένεια, ίσως από κάποιο άλλο πόστο, από όπου μπορώ θα βοηθήσω. Πιστεύω ότι θα θέλω να συμμετέχω σε κάποια πράγματα. Είναι τιμή μου άλλωστε να ανήκω σε αυτή την ομάδα».

 

Πηγή: Katimagiko.gr