«Έκλεισε» ο Σίμονς

Ο 27χρονος άσος είχε αγωνιστεί στους «αργοναύτες» τη διετία 2009-2011 και αποκτάται για να αντικαταστήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακού τον Γκιόργκι Σερμαντίνι ο οποίος αποχωρεί. Ο Σίμονς θεωρείται ένας αξιόπιστος αμυντικός, με έφεση στο ριμπάουντ και αναμένεται να δώσει λύσεις στην «ερυθρόλευκη» ρακέτα.

Στον Ολυμπιακό είχαν κρατήσει μυστικές τις συζητήσεις μαζί του και τη Δευτέρα (01/07) οι δυο πλευρές κατέληξαν σε οριστική συμφωνία η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας από την ΚΑΕ.

Ο Αμερικανός σέντερ, κάτοχος βουλγαρικού διαβατηρίου, πέρσι αγωνίστηκε στη Μπρίντιζι της Ιταλίας και είχε 9,4 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα σε 23,3 λεπτά συμμετοχής κατά μ.ό.. Ο νέος άσος του Ολυμπιακού το 2006 είχε επιλεγεί στο νο15 του ντραφ από τους Χόρνετς, όμως, δεν έκανε σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ αφού σε 75 παιχνίδια με Χόρνετς, Καβαλίερς, Μπουλς και Κινγκς είχε 2,2 πόντους και 1,9 ριμπάουντ σε 9,4 λεπτά συμμετοχής κατά μ.ό.

Πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Καβάλας, ο Σίμονς είχε αγωνιστεί στο NBDL και το πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ μετά τους «αργοναύτες» αγωνίστηκε στην Ισπανία και την Εστουδιάντες.